reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

elfiko pisze:
a co do tej naszej populrnosci na forum to
my jestesmy fajowe mamy i dlatego tak przyciagamy :laugh:

ah jaki rym hehehe

a ja padam troche na pyszczek dzisiaj.............i jeszcze to gardlo!!!!ehhh...........

a co do cycochow to na razie u mnie jeden problem: poorane troche rozstepami i mam troche roznice miedzy jedna a druga, ale zobaczymy jak skoncze karmic

reklama
Edytko na porażeniu mózgowym to się nie znam ale wydaje mi sie ze byłoby od razu rozpoznane wiec nawte nie ma o cczym myśle bo Jula na miliard procent tego nie ma... ps. a przed wizytą u neurologa nie spałam dwie noce bo się denerwowałam co bedzie, wiec chyba reakcja Twoja jest naturalna. :-* :-* :-* zobaczysz nasz politechnikowski psychologu ze bedzie ok.

Edytko - wg mnie nie masz co się martwić jakimis porażeniami mózgowymi. Z tego co opisujesz, to Julcia po prostu nie speiszy sie do rozwoju ruchowego i tyle. Ja polecam masaże Shantala. Gdy chodzilam na gimnastykę w ciąży, to instruktorka uczyla nas tego. I opowiadala, ze obok tego, że stosuje się je dla dzieci chorych [z napięciem mięśniowym i z porażeniem właśnie, ale też u dzieci niedorozwiniętych umysłowo], to warto tez masowac dzieci zdrowe, bo to pobudza zdolności motoryczne. No i ja Maciejka właśnie masuję  ;D

Niestety, nie wiem gdzie można znaleźć opis. Sam masaz jest prosty, nie zajmuje dużo czasu. Jest o tyle super, że zaspokaja tez potrzebę dotykania maluszka. No i ewentualnie mogę Ci zrobic xero materialow z ćwiczeń, które mam. Podaj adres na priva to Ci wyślę pocztą :)

Joaska pisze:
elfiko pisze:
a co do tej naszej populrnosci na forum to
my jestesmy fajowe mamy i dlatego tak przyciagamy  :laugh:

ah jaki rym hehehe

a ja padam troche na pyszczek dzisiaj.............i jeszcze to gardlo!!!!ehhh...........

a co do cycochow to na razie u mnie jeden problem: poorane troche rozstepami i mam troche roznice miedzy jedna a druga, ale zobaczymy jak skoncze karmic

u mnie podobnie

niewiem czym je smarowac zeby była poprawa  ::)

a ja mam dola strasznego :-[ no nic ... tez znikam bo weronika sie juz dwa razy obudzila wiec kolejna noc na stojsco mnie czeka chyba :-[

jutro moze bedzie lepiej :)

a jeszcze wam napisze ze moja mama dzisiaj na alegro kupila weronice chodzik ::) tak wiec moje dziecko bedzie posiadaczem tego niezdrowego narzedzia :laugh: fajowo tylko ciekawe ile dni nam posluzy bo weronika dzisiaj sobie stanela sama bez podparcia ;D

elfiko pisze:
a ja mam dola strasznego  :-[ no nic ... tez znikam bo weronika sie juz dwa razy obudzila wiec kolejna noc na stojsco mnie czeka chyba  :-[

jutro moze bedzie lepiej  :)

napewno bedzie lepiej :)

wyśpij się kochana

może Weroniczce ząbki ida daj je czopka nie bedzie sie męczyć

reklama
my dzis cały dzien spedzilismy u babci właśniwie u rodziców bo to ich dom i było super

nowy wozek sprawdził sie w 100% - Julia 4 razy spała a raz bo chyba ze 3 godz :p ;D

tam gdzie byliśmy sa pola golfowe i poszłam z julia na spacer - fajowo tam jest, a w zimie wyciag narciarski

Do góry