reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

no ok nie ma nikogo...........idę spać

a jeszcze coś chciałam................ale znowu co ??? ah z moją pamięcią ::) ja pitole no teraz będzie mnie męczyć ::)

ok buziaki i miłych....................

reklama
a gdzie nasza martuśka iwonica ??? o niani nie wspomnę ! nianiula co z tobą kochana ?? chociaż nam nie obiecuj, bo widzę ze to obiecanki cacanki....... :-*

Kredziu jutro postaram sie wkleic przepis na pierogi ...zawsze robilam z takiego mamusinowego ale nie zawsze mi wychodzily czasami ciasto bylo zatwarde ale znalazlam swietny przepis wiec go poszukam i specjalnie dla Ciebie wkleje ;)
no i ten wiejski to taki granulowany :) tu moge sobie wybireac czy chce duze kulki czy malutkie a do pierogow uzywam philadelphi ;)

a to obiecane fotki  ::) ;)

tak bylo:

picture707x7xp.jpg

a tak jest:

picture697x3ye.jpg

szkoda ze juz wszsytkie spicie :(
moj duzy tez padl a tu dopiero 22 i co ...pewnie sie tez poloze

ale ale ....no wlasnie co sie dzieje z Iwonka, z Martusia,Ania G, Lila (pewnie juz wrocila...mam nadzieje ze wszystko tam ok ) no i Niania tez juz nas chyba opuszcza :( :(
Wiki zaglada juz zadziej i co to sie dzieje? ???

no dobrze ide spac

pa cmoki w boki oby dwa

aha Joasiu juz dawno mialam napisac...Wasze zdjecia sa udokumentowaniem milosci :)

No to teraz mozesz zaszalec w tym aucie z łosiem Maniu ;D swietny samochód, gratulacje zakupu, niech wam dobrze słuzy.

:D

witam :)

dziękuję maniulka za przepisik, jak jużbędzie i będę miałą chwilunię to go wypróbuję :)

no tak tusi od rańca jak zwykle jedno po głowie chodzi ;) erotomanka nasza jedna no ;) no a autko maniula pierwsza klasa :) mój na taki też choróje, ale nas jeszcze długo nie będzie na taki stać, mi się podobie np forw winstar :) mieliśmy takowego kiedyś ale tata się ze znajomym odszustem trafnie zamienił na subaru impreza a to owszem szalało nawet po górach w zime ale to już nie to..........

Dzień dobry
ja wczoraj spędzałąm dzień prawdziwie rodzinny i dlatego do Was woeczorkiem nie zaglądałam bo mój mąż miał jeden dzień wolny od niepamiętnych czasów i spędzaliśmy go bez komputerowo :)'fajnie było
zrobiliśmy sobie grila rodzinnego tylko ja , Grzesiu u Weronika
było pifko, rybka z grila dla mnie i kiełbaska oraz skrzydełka z kurczaka dla Grzesia a Weronika zajadała chlebek z szyneczką i troszke kurki od taty dostała :)
A wieczorkiem oglądaliśmy sobie kasete z nazego wesela hihii ale ubaw :laugh:

reklama
AniaSzwarc pisze:
Elficzku wiesz moja koleżanka będzie miła podobną teściową do Twojej...Obecnie się nie odzywa do mojej koleżanki a jak chce coś o niej powiedzieć w jej towarzystwie to mówi per jak w powietrze per"ona" i jest to najbardziej "lajtowy" przykład...
A i rozmawiałam kiedyś z psychologiem dziecięcym na temat wpływu niezdrowych relacji miedzy rodzicami a dziadkami na dzieci i dowiedziałam się sie ze najgorzej jest, gdy dziadkowie bardzo kochający dziecko i rodzice też kochający się kłócą, bo dziecko jest wtedy zdezorientowane a gdy babcia „Martynkę" nie często odwiedza i się nią mało interesuje o nie będzie to dziecka dziwić ze mama ma negatywny stosunek do takiej babci...wiec nieświadomie teściowa robi Wam przysługę

oj to kondolencje dla koleżanki :mad: ciężkie życie ją czeka oby miałą mocne nerwy

a co do tych wpływów na dzieci to ja nie zamierzam przy Weronice pokazywać negatywnego zachowania względem mojej teściowej, będe sie tez starać aby Weronika jeśli już bedzie o babci mówić to dobrze. Po co dziecko ma cierpiec z powodu głupoty dorosłych. Mojej teściowej i tak zwisa czy ja ja lubie czy nie a Jednak taka wrogosc wobec babci moglaby weronike uczyć niepotrzebnie i stanowczo za wszescnie nienawisci do ludzi.
Mam dobry przykład tego jak dzieci odbierają taką sytuacje jak nasza- dzieci brata mojego męza dosłownie nienawidzą swojej babci ( mojej teściowej) bo tak są nauczone, zarówno brat grzesia jak i jego żona przy dzieciach sie żle o teściowej wyrażają ,a dzieci niejednokrotnie nie rozumiejac rodziców robią to samo.
Ja pozwole mojemu dziecku samemu wyciągać wnioski, sama sie przekona czy chce tą babcie lubić cczy nie a myśłe że moja tesciowa dostanie w ten sposób szanse na zmiane zachowania bo w przypadku starszych wnuków sprawa jest juz przegrana .

Do góry