reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

poczytałam
cześć Gosiczka fajnego masz synalka i tak ładnie razem wyglądacie :)
E_mamo Weronika tez zaczęła od tych łapek samych i ja ją poprostu nauczyłam stawać na nóżkach zgiętych. Ustawiałam jej nóżki tak do raczkowania a ona pac na brzuch i trwały te nasze próby może z tydzień i dziecko zajażyło a potem już kolejny tydzień i ruszyła ;D

z tym spaniem to baby jestem załamana :-[ za nic w świecie ostatnio nie mogę Weroniki uspać, jak sie z nią kłade bo zawsze tak zasypiała to ona zaczyna łażenie połózku, szaleństwa, paluchy mi do oka pcha, za włosy ciągnie iszczęśliwa jak niewim co,
na koniec zaczyna sie wspinać na oparcie łóżka,jak ją położe to ryk wielki i znowu to samo. Wczoraj ją uspałam popołudniu butla z sokiem a wieczorem usypianie trwało 1,5 godziny!!!! Dla mnei to tragiedia :-[
w łóżeczku wogóle nie zasnie i bedzie tak strasznie płakac ,że az sie zanosi :-[
poradżcie baby co ja mam robić ?

reklama
GAzelaczku Ty to masz glowe na karku  :)

Edzia a nad jakie jeziorko jedziecie ? ja w koncu przylece to sie spotkamy moze nad garczynem? albo we wdzydzach  ;D

Gosiczka ja po kulturoznawstwie  ::) i jak dla mnie za malo znawstwa

Elfiku uuuu to moze Weronika pospi spokojnie w nocy? oj mam nadzieje ze tak

a ja brykam robic obiad  ::) dzis pyry z gzikiem  ;D

Poza tym dziekujemy za wszystkie mile slowa. :)
A tym narzekajacym na losie na pocieszenie dodam,  ze z losiami to jest roznie, kwadratowo i podluznie, i trzeba ich po prostu zaakceptowac i pokochac, bo to takie biedne nierozgarniete i niedorozwiniete istoty i niestety takimi juz pozostana (w przeciwienstwie do naszych dzieci,ktore kiedys sie rozwina i jeszcze dojrzeja)

Gosiczka pisze:
mania pisze:
Gosiczka a gdzie to takie lokomotywy stoja ?  :) jak sie Tymul obudzi to mu pokaze  :D on to caly dzien moglby stac na moscie i patrzec na jadace pociagi  :D ::)

Lokomotywy to  w skansenie parowozow w Chabowce (niedaleko Zakopanego)
http://www.skansen.hg.pl/

aaaaaaa... pytanie bylo tez podchwytliwe  ;Dbo zaczelam podejrzewac ze to moze koscierzyna tam ten skansen parowozow no i wymyslilam ze moze rejony mam wspolne.... hehe jakbyjeden skansen na swiecie  ::) ja glupia

elfiko pisze:
Gosiczka pisze:
e_mama pisze:
Witaj Gosiczka, już chyba kiedyś do nas zaglądałaś :):) jak miałyśmy wieczór szpiegowania na bb :):)

Zagladam do Was prawie codziennie, bo przy moim dziecku to naprawde mozna sie zanudzic czasami :p
jak to zanudzić??? to co mu dajesz do jedzenia ,ze taki grzeczny?  ;D

Kuba jest wszystkozerny :) malo jest rzeczy, ktorych jeszcze nie probowal :) I nie dosypuje mu zadnych uspokajaczy do jedzenia :) on z natury taki grzeczny :)

elfiku, nie mam pojecia co sie dzieje z Twoja cora, moze Ona poprostu nie potrzebuje tyle spac............moze powinnas ja klasc raz dziennie, tak kolo 12 i tyle............qrcze sama nie wiem.......

mania pisze:
Gosiczka pisze:
mania pisze:
Gosiczka a gdzie to takie lokomotywy stoja ?  :) jak sie Tymul obudzi to mu pokaze  :D on to caly dzien moglby stac na moscie i patrzec na jadace pociagi  :D ::)

Lokomotywy to  w skansenie parowozow w Chabowce (niedaleko Zakopanego)
http://www.skansen.hg.pl/

aaaaaaa... pytanie bylo tez podchwytliwe  ;Dbo zaczelam podejrzewac ze to moze koscierzyna tam ten skansen parowozow no i wymyslilam ze moze rejony mam wspolne.... hehe jakbyjeden skansen na swiecie  ::) ja glupia

Nie, ja prawie na drugim koncu Polski :)

no i piękna fotka Tusi w avatorku i z suwaczka ślicznsa Majeczka wygląda :laugh:
Julinka Mell tez pięknie wygląda w suwaczku a i Melcia ma nowa fote w avatorku ale z daleka :-[ mało widać

No i Kate mmm kochana piękne zdjęcie, nareszcie Cie widac jako tako i znowu jeden wniosek sie nasuwa-zadowolona,szczęsliwa mamusia czyli macierzyństwo Ci słuzy :)

reklama
elfiko pisze:
poczytałam
cześć Gosiczka fajnego masz synalka i tak ładnie razem wyglądacie :)
E_mamo Weronika tez zaczęła od tych łapek samych i ja ją poprostu nauczyłam stawać na nóżkach zgiętych. Ustawiałam jej nóżki tak do raczkowania a ona pac na brzuch i trwały te nasze próby może z tydzień i dziecko zajażyło a potem już kolejny tydzień i ruszyła ;D

z tym spaniem to baby jestem załamana :-[ za nic w świecie ostatnio nie mogę Weroniki uspać, jak sie z nią kłade bo zawsze tak zasypiała to ona zaczyna łażenie połózku, szaleństwa, paluchy mi do oka pcha, za włosy ciągnie iszczęśliwa jak niewim co,
na koniec zaczyna sie wspinać na oparcie łóżka,jak ją położe to ryk wielki i znowu to samo. Wczoraj ją uspałam popołudniu butla z sokiem a wieczorem usypianie trwało 1,5 godziny!!!! Dla mnei to tragiedia :-[
w łóżeczku wogóle nie zasnie i bedzie tak strasznie płakac ,że az sie zanosi :-[
poradżcie baby co ja mam robić ?
Zasypianie Mateja wygląda IDENTYCZNIE, dodatkowo jeszcze ryje po pościeli buzią z zamknietymi oczami i to może trwać dośc długo tzn.aż zupełnie opadnie z sił.
U mnie czasem pomaga jak go na tym etapie wezmę na rece, to momentalnie zasypia tzn.przestaje się kręcić, bo wrażenie,że spi to robi już od dawna i wtedy daję go do łożeczka. Ostatnio jednak jak go wzięłam to zaczął się wyrywać, więc bez ceregieli położyłam go do łożeczka, pogłaskałam i zasnąl.
Ja też nie wiem co mam zrobić? Może to jakiś kryzy?Co Elfiko?

Do góry