reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

A ja dzisiaj jakiejś werwy dostałam i posprzątałam cały domek, zrobiłam odnowę biologiczna  a teraz się wybieramy na imprezkę :) I co najważniejsze, już wiem, że tam będzie serniczek, na który Mania mi narobiła tyle ochoty. :)
Lilka, nic się nie martw. Najważniejsze, że dzidzia zdrowa :D
A Aga to chyba rzeczywiście męża kusi tym nowym biustonoszem :)
Ja dzisiaj rano też mężusia skusiłam ;D Coś mnie ostatnio roznosi :)

reklama
Witam ponownie
Właśnie wybrałam swoje wyniki z badań krwi
i hemoblobina spadła mi do 11,7
czy może któraś z was wie czy to jeszcze mieści się w normie?

czesc dziewczyny
mnie tez dzisiaj wzielo na porzadki.Umylam okno i wypralam firanki i super w pokoju pachnie.Jeszcze tylko chce posprzatac od kurzu,i w szafach ulozyc ale juz powoli mi sie nie ma :D

za miesiac pojde na usg prywatnie i w tajemnicy przed moja doktorka.To usg bedzie z doplerem,wiec nowsze niz u nas w szpitalu.Kiepsko.A i zdjecie z usg dostalismy tylko jedno i to nie ciekawe-bo kregoslup widac ::) :laugh:

bo moja doktorka powiedziala ze nastepne usg na plec za dwa miesiace-w zyciu nie bede czekac tak dlugo aby dowiedziec sie na 100%

u nas wszyscy sie ciesza ze to dziewuszka bedzie ;D ale na chlopca tez by sie cieszyli,ale kto wie.....?? :D :D

aaaa i co mi sie nie spodobalo to to ze na usg wyszlo ze termin sie przeniosl na 30 lipca!!! ale doktorka powiedziala mi ze nie mam sie tym sugerowac.hmmm ::)

norma ze jak ja jestem to nikogo nie ma 8)

mam zrobic sobie to badanie na obciazenie glukoza i ne wiem jak to dokladnie zrobic. Czy mam w domu wypic to i po godzinie isc na pobranie krwi??? czy tam musze isc wypic i czekac??? no i mam zrobic badanie krwi od razu na grupe i nie wiem czy to za jednym zamachem razem glukoza czy musze isc drugi raz???

wielkie dzieki za pomoc :D

Lilka te badanie z glukoza to musisz isc do szpitala i tam Ci wszystko daja, tylko wez sobie cytryne do wcisniecia do tego plynu bo to jest swinstwo i z cytryna lepiej smakuje, a badanie na grupe mozesz zrobic od razu tylko powiedz tym pielegniarkom to chyba najpierw Ci pobiora krew na grupe a potem ta glukoza.
Tylko musisz isc na czczo na ta glukoze

Witajcie mamusie
Dawno nas tu nie było - odłączyli nam internet ale juz wracamy, a narazie corafm sie o dziesiąt stron zeby byc na bieżąco.
A co do wymiarów dzidzi to my bylismy na usg 10 marca i Mateuszek miał:
BPD 6,38 cm
HC 22,34 cm
AC 19,22
FL4,37
a waga 650 gram wiec tez malutki nie bedzie - jak takiego łobuziaka urodzić:))))
Czy Wam tez ten czas tak szybko leci???? Weszłam dzisiaj na forum a tu sie lipiec znowu przesunął... Już niedługo bedziemy te maluszki przytulac:)

reklama
Do góry