reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
W końcu nadrobiłam zaległości, a teram musze odpisac na te wszytskie tematy.
tamet sex:
u nas na poczatku było różnie na ogół po 12 godzinach poza domem byłam zzbyt zmęczona, więc zostawałay weekendy, ale tak od poczatku piatego miesiąca to strasznie na siebie działamy i kochamy się chyba częśćiej niż przed... hihih ... sczególnie teraz jak jestem na zwolnieniu (to moje nieszczęsne zapalenie płuc nie chce ze mnie wyjść) i wiem że rano nie muszę zrywać się o 6 rano...
tamta badania:
ja wczoraj miałam badania no i ten test na glukoze, nie było tak strasznie wcisnęłam sobie całą cytryne (pielegniarki od razu pytały si czy mam :)) iw sumie smakowało jak baaaardzo słodka lemoniada cytrynowa... czyli nie taki diabeł straszny
wynikki będę znała w czwartek bo wtedy ide do lekarza, miałam też badany poziom żelaza, bo mi od poczatku ciązy miesiąc w miesiąc pogarsza sie anemia, więc zobaczymy jak teraz...
szkoła rodzenia:
ja chyba jednak pójdę, koleżanka chwaliła tę szkołe, a poza tym koszt niewielki bo 180 zeta, więc tyle jeszcze moge na to przeznaczyć...
opieka nad Maluszkiem:
tego boje się chyba bardziej jak porodu.... :(
Maluszek:
cały czas mam przeczucie że to synek, lekarz widział ale nie powiedział ... hihih... ciekawe czy wytrzymam...
... ale jakiś taki leniuszek... chyba po tatusiu... ;)... tak jak piszecie jak wasze dzidzie się kręcą to moja nawet w połowie tak ruchliwa nie jest... :(

Skarbus, witaj na forum...
przeczytałam o Tobie i stwierdziłam że mamy dość podobna sytuację, ja tez dojeżdżam do w-wy, ale tylko 30 km, więc praca zabiera mi średnio 12 godzin dziennie z dojazdami, czasem więcej bo moja Połóweczka pracuje na zmiany i 1-2 razy w tygodniu kończy 20-21, wtedy najczęsciej czekam na niego i do domku trafiam w nocy... cóż takie uroki zycia..
... ja najbardziej skłaniam sie do szpitala w nowym dworze mazowieckim (jeszcze muszę tylko sie dowiedzieć czy mają zzo), mam do tyle co do szpitali warszawskich, ale cennik nie jest warszawski, jak na razie słyszałam same pozytywne opinie...

;D ;D ;D ;D Gazelczaku ale mnie te chopczyki rozbawiły ihihihihihih :-) napisałam raz a potem kopiowałam... i sta błąd wszędzie :-) uśmiałam się -) ale już poprawione :-)

dzien dobry Wszystkim!!!! ;D

sloneczko wlasnie i u mnie wstaje a my juz na nogach od 5 ::)

Gazelaczku czyalam o Twoich obawach odnosnie rozstepow: bardzo dobry jest krem palmer's maslo kakaowe nie wiem niestety czy jest dostepny w Polsce :(ale jesli chcesz to Ci przysle?!!! ja cala ciaze z Tymciem smarowalam nim brzucholek i nie ma ani jdnego sladu teraz tez go wcieram i jak na razie nic

wczoraj z Lukaszem wpadlismy na pomysl z kolejnymi imionami i doszyl dwa Gabi i Nel i badz tu czlowieku madry ::) ktore w koncu wybrac?! aj...

Czesc Laski  :) Ja juz w pracy od poczatku tygodnie. Najgorszy był poniedziałek, teraz juz jakos leci. Słoneczko dodaje otuchy.
Anitko odpoczywaj biedaczku nasz. Bedziemy sie do Ciebie odzywać. Swoja droga zmartwiłam sie bo nawet nie wiem co ci sie stało :)
Mooma witaj ! Na to wyglada, że mamy ten sam termin :-) Ciekawe gdzie chcesz rodzić?
Justynko 28 ja pytałam lekarza i dużo czytałam o farbowaniu włosów i w sumie nie udowodniono złego wpływu na dzidzie. Nie zbarania sie tego, farby sa teraz delikatne i nie szkodza. Teraz chyba 90% kobiet farnbuje włosy hihih wiec chyba nie masz sie czym martwic.
Ja wlasnie jestem po farbowaniu i ...jestem blond!!!! łaaaa narazie ten blond jest niezbyt ładny - bo to pierwszy raz. Sporo musiałam podciac bo rozjaśnianie mi zniszczyło włosy. Zaopatrzyłam sie w jakie super szamopny i maski - moze coś pomoga. Moja fryzjerka błaga mnie o cierpliwość i odżywianie włosów. Jesli przetrzymam ten miesiac w takich włosach potem juz powinno być z górki  :)
A wiec zaciskam zeby i nie za czesto patrze w lustro, bo wygladam strasznie.
Pewnie dzis dotrze do nas aparat na który czekamy wiec zrobie wreszcie fotki brzuszka no i włosów i sie wam pokaze w nowej odsłonie hihihihi ( niestaty troche gorszej)

Ja ciagle latam do kibelka i robie siku - teraz to juz chyba 20 razy dziennie - nawet nie wiem czy nie wiecej.
Dzidzius kopie -wiec jestem narazie spokojna.
Idziemy za tydzień do lekarza na USG połówkowe 3D. Juz sie nie moge doczekac...

Ciesze się, ze jesyescie tu wszytskie nowe i stare  ;)
Ciesze sie, że moge ogladac Wasze bużki :)

Aha dla wszytskich nowych - wklejamy swoje zdjecia pod swoimi pseudonimami.

czesc Dziewczyny!! :D troszke mnie nie bylo,a to dlatego ze mam duuuzo nauki no i Karol teraz byl na zwolnieniu i pracowal caly czas na kompie ::)

co do sexu to u nas jest dobrze ;D ostatnio sama prowokuje a jakichs obaw nie mamy ze zaszkodzimy bo wiemy ze nie.Sa specjalne pozycje,a i zakazu od lekarza tez nie mamy.

co do zabaezpieczenia po cizy to zaloze sobie spirale,rozmawialam o tym z Karolem i sie zgodzil.Moja kolezanka po urodzeniu nie dawno synka zalozyla sobie taka spirale i od niej wiem jak i co.Zreszta mozna ja wyciagnac wczwsniej,a my planujemy rodzenstwo moze po dwoch trzech latach.Tabletek anty nie chce juz brac bo kupowalam te za 30zl CELEST niby takie super a w nie caly rok przytylam 20kg!!
ii wcale nie zarlam,wrecz przeciwnie,mama mnie wyzwala co sie ze mna dzieje bo prawie nie jem a tyje!! no i je rzucilam,i wogole juz zle jestem nastawiona do wszystkich anty.

no ja ide do doktorki 17.03 i nie moge sie doczekac,bede wtedy miala rowno 23tc. i chce ja namowic na usg na plec bo oszalejemy ;D

nasz maluszek sie rusza i jest dosc aktywny choc ma dni ze daje o sobie znac jak sie poloze spac :D

a my zaczynamy remoncik naszego mieszkania :D za miesiac mooooze bedziemy juz mogli isc na gore.bierzemy kredyt bo idziemy z niczym,nie mamy nawet sztuccy,garnkow,szklanek,odkurzacza,zelazka- to wszystko sobie kupimy i....wozek!!! ;D moj wymarzony,wysniony... :D :D

teraz to zyje tym remontem :D nie moge sie doczekac kiedy pojdziemy na swoje :D

no i witam nowe kolezanki :D

Cześć wszystkim nowym mamuśkom!!! Ciekawe ile nas jeszcze przybędzie do lipca, a w ogóle to ile nas tu jest? Zaraz zajrzę na listę Asiołka i policzę :)
Niania a propos latania do kibelka, to u mnie się poprawiło. Bywało tak, że w nocy latałam po 3 razy, a teraz to 1 raz wystarczy, a i w dzień tak jakby mniej. Ciekawe dlaczego?

reklama
taka ze mnie klekociara ze zapomnialam wam napisac najwazniejsze:
z cycuszkow mi ta siara juz wycieka!!!! normalnie szok!! nadusze na cycuszka i leci ;D siedze sobie w pizamce i czuje mokro ;D

Aga i co z tymi zaproszeniami???

Do góry