reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

tusia26 pisze:
Dziewczyny może pomożecie  :p
Od paru lat jak sie opalam wychodza mi takie czerwone plamki co pieką i swędzą, na dekolcie, nieraz jeszcze idzie to na szyje i brzuch. Po  jakims tygodniu znikaja. Gdy często sie opalam i staram sie nie przejmowac tym przestaja wychodzic. Ale jak sa to strasznie to zniesc. Teraz po tym solar mi wyszlo i zwariuje caly czas sie drapie. U nas lipa z dermatologami, zapisac sie to pół roku trzeba czekac, a jak pójdziesz to i tak nie wiadomo czy ci pomoże. Może wiecie co to może byc, co kolwiek.

Tusia wg mnie masz wrażliwą skóre na słońce i pewnie w ogóle promienie UV i dlatego te plamki, bo jakby było coś innego to by same nie znikały

reklama
o juz sobie znalazlam na to artykuly - mam uczulenie na słonce. Musze robic tak jak ta dziewczyna.
Niepotrzebnie poszlam odrazu na 12 minut, spieklam sie i teraz mam mega swedziawe.

"napisał: Małgorzata
Ja od 10 lat mam uczulenie na słońce. Dodam, że mam ciemną karnację i wcześniej nigdy nie miałam problemów z "opalaniem na czerwono" itp. Do tego jak sobie radzić z alergią na słońce doszłam sama. Zaczęłam czytać jak uodparniają na pyłki podając dawki alergenu od małych do coraz większych w okresie nie pylenia. zastanowiło mnie jak można stopniowo dawkować słońce (no bo przecież nie można wychodzić w lecie na parę minut a potem wracać do domu). Wymyśliłam że od wiosny (pocz. kwietnia) będę chodzić na solarium. NAjpierw raz na parę dni na 2-3 minut. Później po 5 minut w odstępach parodniowych az dochodziłam w czerwcu do 10 min. Mi naprawdę to pomogło. Wcześniej miałam bardzo rozległe wysypki tak swędzące że myślałam że oszaleję (nawet spałam na siedząco przy wiatrakach ubrana w mokre ubrania) i wogóle nie mogłam wychodzić z domu jak już byłam wysypana. Teraz nawet jeżdżę na wakacje do ciepłych krajów. Co prawda nie opalam się i smaruje wysokimi filtrami, (czasem wychodzi mi niewielka wysypka) ale i tak jest super w porównaniu do tego co było bo już myślałam że każde lato będę spędzać w domu jak kret."

Hej babki,
U nas za oknem słońce, ale chyba dość zimno jest... nie wiem, nie wychodziłam jeszcze...

Tusia może to uczulenie na słońce? wydaje mi się, że warto jednak byłoby skonsultować się z dermatologiem. Super brykę macie  ;D ;D ;D ;D ;D

Moja młoda wczoraj przeszła samą siebie, myślałam, że zwariuję z nią, całe szczęście miałam wczoraj kurs i wieczorne marudzenie przypadło w udziale tatusiowi. Facet zwątpił :):):) Pierwszy raz młoda dała mu w kość (ale się cieszę  >:D >:D >:D >:D >:D)
No i akcja dziś w nocy o 3, na swoje nieszczęście kichnęłam, i oczywiście Julka od razu się obudziła i w bek, dopiero butla soku ją uspokoiła :( Następne jedzonko przed 6...
Wczoraj miałam lenia giganta, ale dziś jej chyba dupsko przemrożę na dworze, może się uspokoi...

Wiecie co, wczoraj na kursie instruktor opowiadał o skrzyżowaniach w Gdańsku i o tym jakie niektóre są trudne w pokonaniu na egzaminie i oczywiście podawał przykłady z życia, jakie numery potrafią wyciąć kursanci. Oczywiście za każdym razem wszystkie błędy popełniają kobiety. W końcu nie wytrzymałam i zapytałam go czy panowie na kursie wszyscy zawsze jeżdżą idealnie i czy mógłby dla równowagi podać przykład jakiejś wpadki w męskim wydaniu.
Boshhhhhhh jak On mnie wkur@#$%^wia !!!!! To taka szowinistyczna świnia !!! Wszystko co złe to baby, baby jeżdżą złym pasem, baby nie potrafią zmieniać biegów, lusterka służą do poprawiania makijażu i takie tam...
Normalnie jakby powiedział to raz to można to olać, ale On jest monotematyczny i każde zajęcia urozmaica takimi kwiatkami jakie to baby są głupie za kierownicą....
CO ZA THEBILL !!!!!

No wylałam to z siebie :)

elfica wracajcie szybciorem do zdrowia !!! dużo uścisków od nas !!:):)

Joaska pisze:
edytko na stos z Nim, na stos..............hehehehehe

a tak serio to sie nie przejmoj, faceci tak maja..............

>:D >:D >:D >:D
Zastanawiam się tylko dlaczego w realu ja zawsze trafiam na takich popier... ludzi??? Mój łosiek ma szczęście do nowo poznanych. Z ludźmi z tego kilkudniowego szkolenia w Wawie utrzymują kontakt do dziś. Poza tym chodzi sobie 2 razy w tyg. na zajęcia językowe i też mają super grupę. Zastanawiam się od czego to zależy ???
A może po prostu wszyscy instruktorzy PJ to zwykłe młotki ???

Czesc o poranku

Dziecko poszlo spac i ja zaraz tez sie klade jeszcze, bo los w lozku grzeje.
Musze sie pochwalic moje dziecko dzisiaj przespalo bez najmniejszej pobudeczki do 5:15 !!!! Po czym dostal cyca i spal do 7:30 Musze to chyba zaliczyc do pierwszej tak pieknie przespanej nocki. Oczywiscie nie licze, ze siepowtorzy ta piekna noc dzisiaj ;D

Dzieki za wszelkie komplementy dziewczynki :-*
Iii.. smiac mi sie chce, bo opinie sa podzielone, ze Alus caly tatus, albo skora z mamusi zdarta. To ja wam teraz zdradze tajemnice 8) Podobno my ze Slawkiem jestemy do siebie podobni :) wiec nasze dziecko takie wymieszane, choc czesciej spotykam sie z opiniami, ze do tatusia. No coz po miie tylko glupie miny ponoc robi :p

Edytko dobrze, ze sie odezwalas,bo jakos zaczynalam sie martwic o Ciebie

Tusia, no wlasnie a jak z tym twoim cisnieneim???? Ty powinnas isc naprawde do dobrego kardiologa i ja dalej nie wiem na jakim tle ty masz to nadcisnienie????? Co pracuje nei tak???? Lekarz powinien ci WSZYSTKO dokladnie obajsnic, i nie powinnas dac sie zbyc! Chyba, ze wiesz wszystko.

Mania ale fajnie, ze znasz ta piosenke, ja znam kilka takich starych :)

Asiu piekna zima ;)

A instruktorzy nauki jazdy tacy wlasnie sa popier..papier ::) Ja choc sama lubie kawaly o blondynkach, to jak juz ktos przesadza to buntownik sie we mnie oddzywa.

Aaaa Maniu wloski Alek ma moje to prawda, tylko te moje naturalne, bo narazie u mnie pozostalosci balejazu ;)

Ok do potem, ide do tego lozka

Martuśka :):):) jestem, jestem :):):) nie martw się, jeszcze na miasto nie wyruszam za kółkiem więc bezpieczna jestem ja i przechodnie też hihihihihih

reklama
e_mama pisze:
Martuśka :):):) jestem, jestem :):):) nie martw się, jeszcze na miasto nie wyruszam za kółkiem więc bezpieczna jestem ja i przechodnie też hihihihihih

heheheheh :)

ciekawe na kogo ja trafie, bo zamierzam sie zapisac na kurs............ale dopiero kolo wakacji!!!

Do góry