reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
hanti pisze:
Tusiu boshe włos mi się na głowie zjerzył ::)
kochana musisz inną technike obrać...............u nas jest tak,jak ja sama
Otylcie rozbieram do pieluchy w sypialni na brzebieraku
idziemy do łazienki i jak wlewam wodę to trzymam ja na rękach i siedzę na kibelku(bo strasznie ciężka ta moja Otka)
tylko sie podnoszę do sprawdzenia,wsadzam małą do wody i dopiero ją zakręcam
a i jedną ręką ściągam jej przed włożeniem do wody pieluszkę,jak jeszcze siedzę na kibelku
na pralce leży u mnie ręcznik i na nim Otylka ląduje po kąpieli,
ale tylko ja zawijam i idziemy do sypialni załozyc pizamke i pieluszkę
kaszkę ,jak robie to Otylka albo w nosidle samochodowym,albo w łóżeczku leży
a wanienkę mam w dużej wannie

a i przed kąpielą zanim ja zabiore do łazienki...............wszystko sobie staram tak przygotować,by później było tylko
niezbędne minimum
dasz sobie radę,wszystko zależy od dobrej organizacji............a Ty kochana dowiodłaś,że potrafisz dużo ;D

joł joł ja robie dokładnie tak samo ;D

Niuńka pisze:
Hej babki ;D

Aguś buciki rewelacja!!!

kolorowa_kredka pisze:
wiecie co ja nie wiem ile w tym prawdy i co wy na ten temat wiecie, ale ponoć najlepiej aby szkraby puki nie chodzą dobrze to butki im niepotrzebne !!! lepiej aby maleństwa doskonaliły swoje pierwsze kroczki na boso lub w skarpetkach !! nie wiem co wy na to?

Kredziu dzieciaczki muszą mieć buciki od momentu kiedy zaczynają wstawać na nóżki. Moja ciotka nie zakładała swojej córce butów i dziecko nie potrafiło stać całą nogą na podłodze, tylko na palcach, jeżdzili z nią na różne rehabilitacje. Ja Pauli zakładałam bardzo sztywne buty z wkłądką ortopedyczną i mając 9,5 miesiaca sama chodziła.

a mój ortopeda powiedział ze własniemaluchy maja sie uczyc bez bucików chodzić bo wtedy pracuja nad właściwym ułożeniem stópki żeby ciężar ciała utrzymała a jak sa buty na twardej podeszwie to nóżka w takim buciku moze być byle jak postawiona i stąd potem wady.
Ja chce te buty żeby na wyjadz miec, jak bedziemy z domu wychodzic bardzije jako strój niz do chodzenia

Niuńka pisze:
A ja właśnie zjadłam sniadanko, chałpka wysprzątana, Adaśko śpi, a ja z kawką na bb ;D ;D ;D żyć nie umierać!!! ;D ;)
Jeszcze tylko na zakupy, przygotować jakieś żarełko i wieczorem drinkuje ;D Przychodzą moi rodzice I pomyśleć że kiedyś nie odzywałam się z nimi około roku, relacje były gorzej niż złe, a teraz...o wszystkim moghę z nimi pogadać i wódki się napić :p ::) i pobalować i dzieciaki zostawić. :)
ło matko!! ja od rana tylko kawe wypiłam, no i zrobiłam te kotleciki z kaszy_ dzieki Joasiu do nich sałatka jarzynowa bo my w piątek mieśa nie jemy.
Weronika daje czadu od rana i nawet w domku nie ogarnęłam czyt. mam burdel :p
a atrakcja na wieczór to... zakupy w supermarkecie ::)

elfiko pisze:
Niuńka pisze:
A ja właśnie zjadłam sniadanko, chałpka wysprzątana, Adaśko śpi, a ja z kawką na bb ;D ;D ;D żyć nie umierać!!! ;D ;)
Jeszcze tylko na zakupy, przygotować jakieś żarełko i wieczorem drinkuje ;D Przychodzą moi rodzice I pomyśleć że kiedyś nie odzywałam się z nimi około roku, relacje były gorzej niż złe, a teraz...o wszystkim moghę z nimi pogadać i wódki się napić :p ::) i pobalować i dzieciaki zostawić. :)
ło matko!! ja od rana tylko kawe wypiłam, no i zrobiłam te kotleciki z kaszy_ dzieki Joasiu do nich sałatka jarzynowa bo my w piątek mieśa nie jemy.
Weronika daje czadu od rana i nawet w domku nie ogarnęłam czyt. mam burdel :p
a atrakcja na wieczór to... zakupy w supermarkecie ::)

elfiku zapomnialam, ze dzisiaj piatek...............wiec bedzie bez kurczaka...........
a kotleciki super ze sie udaly, oby tylko smakowaly.......

smakowały mmmmniamuśne!
zrobiłam do nich sałatke z sałaty lodowej, paprykiżóltej, pomidora, kukurydzy i sosu jogutrowego i razem smakuje wspaniale

A za tydzień zrobie z rybki za radą Kredzi! ;D Co ja bym bez was zrobiła?? Znowu placki pewnie..

elfiko pisze:
smakowały mmmmniamuśne!
zrobiłam do nich sałatke z sałaty lodowej, paprykiżóltej, pomidora, kukurydzy i sosu jogutrowego i razem smakuje wspaniale

A za tydzień zrobie z rybki za radą Kredzi! ;D Co ja bym bez was zrobiła?? Znowu placki pewnie..

ewelinko to ja jeszcze polece Ci kotleciki ziemniaczane, z tluczonych ziemniakow robisz kotlety i zmazysz, dodajesz do nich ziola, jajko i troche bulki tartej zeby sie nie rozpadaly i obtaczasz je w bulce i smazysz.....takie niebanalne zmieniaki lub jakos sam posilek z salatka np.

oj zglodnialam........to ja zmykam gotwac obiad, okazalo sie ze los bedzie za niedlugo w domku, wiec razem zjemy!!!!

do pozniej ...............

reklama
a ja,tylko czytałam co piszecie

no i z Joasią poplotkowałam przez skypa

ogólnie mam lenia na wszystko i chyba nie zrobię dziś za wiele

łosik dzisiaj w pracy dłużej,bo ma zebranie,a i przegląd ayta mu się dziś kończy,
to pewnie pod wieczór ściągnie
mój mini łosik do 16 poza domem
i w ten sposób leń na mnie kwitnie,
bo mam za dużo czasu na wszystko :p ;D

Do góry