reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Ja dzis wpadłam w jakas paranoje poszukiwania szpitala w którym bede rodzić. Sama nie wiem co mnie opetało. Jest tak dużo róznych opinii na temat jedngo szpitala, że po połowie dnia poszukiwań - mamjezscze wiekszy metlik.
Doszłam do wniosku, że chyba najlepiej bedzie pozostać na dystans do tego wszytskiego.

No a zaraz uciekam do fryzjera :-))
A zy farbowałyscie włoski podczas ciazy??

tak Nianiu ja juz 2x inaczej nie mglabym spojrzec w lustro :p a w ciazy z Tymciem nie farbowalam i straszylam ;)
podobno wazne jest by unikac tych brdziej smierdzacych i do czasu gdy ksztaltuje sie lozysko a potem to chyba nie ma przeszkod ale z umiarem jesli pofarbujesz raz czy dwa to nie powinno zaszkodzic dzidzi...i staraj sie nie wdychac tych zapachow tylko...

Cześć dziewczyny.

Właśnie wróciłam z tygodniowego pobytu u mamy. Najadłam się pyszności bo mama mi strasznie dogadzała. ;D

Ja farbowałam włosy ale dość łagodną farbą bez amoniaku i mało "śmierdzącą".
Różne czytłam na ten temat opinie jedni mówią żeby raczej nie farbować a inni że nie ma to żadnego wpływu na naszwe maleństwa. Wydaje mi się że mocniejsze są farby blond ale chyba nie ma zadnych badań przeprowadzonych na ten temat.

No juz jestem w domku i ledwo zyje :) Bylam na zakupkach i na ploteczkach u kolezanki ;D
Teraz szybciutko zjadlam obiadek, zagladam do Was kobitki i uciekam bo bede piec tarte z jablkami :laugh: :laugh: :laugh:
No i zaczynam wreszcie te sprzatanie tzn juz zaczelam i jestem dumna bo mam juz w szafkach kuchennych porzadek ;D
Ciekawe czy w swieta jeszcze bedzie widac ze tam posprzatalam :D :D
Maniu pierogi zrobilam i wyszly pyszne , jeszcze raz dzieki za przepisik

ja tez juz raz farbowalam wlosy i dzisiaj znowu bede bo mi sie zmyla troche i okropnie to wyglada. Ale ja lapczywie jem, az sie zaksztusilam i z 10 minut dusilam i majke w brzuszku obudzilam.
Ale dzisiaj znalazlam fajny sklep, bo tak lazilam. I wiecie niewiem dlaczego wszystko tam takie tanie. Rozne meble w cenach bardzo niskich. Gdyby nie to, ze ja wszystko prawie mam to bym kupila. Np. komoda, spora nawet zwana przewijakiem za 99zl, gdzie w innych sklepach kosztuje najtaniej 400. Wiekszosc to pokojowe, ale bardzo fajne tylko w pojedynczych egzemplarzach. A jeszcze u nas fajny komis. Naprawde porzadne fajne ciuszki dla dzidziolkow w nim. I stwierdzilam, ze stamtad kupie wozek i lozeczko. Bo ceny nawet nizsze niz polowa w sklepie.

hej dziewczynki :D

Maniu dzisiaj nie przeczytalam twojej odpowiedzi,mam nadzieje ze sie nie gniewasz bo troche sie 'naprodukowalas' ale jednak zgadzam sie z toba  ( Karol pracowal przy kompie i nie moglam zajrzec)
bylismy dzisiaj na zakupach i kupilismy naszej dzidzi 3 kaftaniki (2 cienkie z bawelny i 1 grubszy z froty) do tego 2 spioszki z rozpieciem w kroku i takie 2 body z dlugim rekawkiem i takie troche na nozki,tak sobie myslalam ze jak bedzie cieplo to sobie tak dzidzia polezy albo dom spania w tym pojdzie. W kazdym razie jestem szczesliwa ze juz cos mam,aaa i takie 2 pary skarpetek strasznie slodziutkich kupilam. ;D

No i przy okazji polazilismy po naszych sklepach dzieciecych i znalazlam moj wozek!!!!!!!! Implast 4XL ,na dodatek moj kolor.......zielony.....sliczny.... :(  Ale Karol obiecal ze za miesiac jak bedziemy mieli kase to mi kupi ten wozek ale pod warunkiem ze nie pojde do fryzjera bo ten wozek kosztuje z torba 1400zl :mad:  

popatrzelismy tez po lozeczkach i poscielach-ceny nie sa odstraszajace  Najdrozsza posciel to 160zl ale super ladna i sklada sie z 5 elementow. Lozeczka bez materacy to do 260zl + materac do 75zl

no ale sie tego troche uzbiera........a ciuszki to dopiero u mnie poczatek.W sumie moglabym wziasc od siostry Karola ciuszki ale wole pokupowac wszystkie swoje bo zostawiam to dla naszej drugiej dzidzi ;D

ale sie rozgadalam ;D

reklama
no to Lilka widze, ze dzis nas wzielo na chodzenie po sklepach. ;D Ale z tego co piszesz to u nas jest taniej. Najdrozsza posciel 7- elementowa byla po 160, a 5-elem. 120. Lozeczko te Radek z gwiazdkami 240, albo 260 juz nie pamietam. A te posciele, to jedna bardzo mi sie podobala w paseczki i dwoma kaczuchami, ale naprawde bardzo ladna to ta 7- elemn. tylko ta kolderka nie wiem jak poduszka jest ze wzorem, a ja myslalam, ze to poszewka na kolderce. To co to tak - dzidzi sie nie powleka kolderki? Zabardzo nie wiem z tym jak to jest a sie nie pytalam. ale ladne bujawki za 160zl byly, te stojace, ale sliczne. Przerozne kolory, no super.

Do góry