reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

No to ja też nie wiem :) Ile lekarzy, tyle opinii. To tak jak z braniem tych witamin od początku ciąży, jedni zalecają inni zabraniają...
Mnie się w ogóle nie pytała, czy ktoś w rodzinie chorował na cukrzycę, tylko kazała mi zrobić to badanie.

reklama
Ale wizyte mam dopiero 22go marca wiec jeszcze musze wytrwac w niepewnosci dwa tygodnie,
A tak zmieniajac temat to juz sie nie moge doczekac 1go kwietnia bo przyjezdza moja siostra, ktora na codzien mieszka w Niemczech i nie widzialam jej juz od wrzesnia i bardzo tesknie. Zanim wyjechala bylysmy bardzo zaprzyjaznione i strasznie mi jej brakuje a szczegolnie teraz jak jestem w ciazy

Niby się nie martwie, ale dzisiaj przeczytałam, że żeby nie dopuścić do cukrzycy ciążowej trzeba ograniczyć ilość spożywanych słodkich owoców (np.bananów) i owoców suszonych. A ja codziennie zajadam się suszonymi morelami, śliwkami  i daktylami :( No więc chyba się trzeba będzie trochę powstrzymać.

mnie też sie neikt nie pytał czy ktoś chorował na cukrzyce... tylko dostałam skierowanie aby zrobić to badania około 24-26 t.c.

Ale generalnie ja i tak zrobiłam sobie wiecej badań niż było to wskazane.... mam przynajmniej spokoj wewnetrzny

Ja na szczęście moją siostrzyczkę kochaną mam dwa bloki dalej :)
Muszę przyznać, że bardzo liczęna jej pomoc po porodzie. W końcu to doświadczona mamusia dwóch synalków :) Mam nadzieję, że mnie nauczy wszystkiego :)

A ta moja siostra to wyjechala dwa lata temu zaraz po slubie, a ze slub bralysmy w tym samym roku w odstepach co trzy miesiace tak wiec w jednym roku wyfrunelysmy z gniazdka

Sylwia, to może wstrzymaj się z tym badaniem, bo z tego co widzę, to zaczęłaś 22 tydzień, a nam wszystkim mówili, że to się robi po 24 tc.

No a ze ja z nas dwoch pierwsza bede miala dziecko tak wiec siostra przyjezdza sobie moj brzusiol zobaczyc hihihi ;D ;D ;D

reklama
Odnosnie bliskich osob i ich wyjazdow. mysle, ze niestety ale przebije wszystkich.
Moj maz w poniedzialek dostal propozycje nowej pracy. wszystko cudownie gdyby nie fakt, ze od 1 kwietnia do 1 stycznia 2006 bedzie musial byc w warszawie - ja to dopiero jestem przerazona - nie wiem jak my to przetrwamy (dla przypomnienia mieszkam w krakowie)

Do góry