reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Klaudio, pare dni temu widziałam taka śliczna komodę kapielową, z miejscem na ksmetyki i w ogóle, na kółeczkach...
co do kapieli to ja mam dużą łazienkę (niektórzy mówią że pokój kapielowy ;D) ale to dlatego że na poddaszu, ale jest tam tyle miejsca że spokojnie wstawię wanienkę np. na stelażu, ale sama nie wiem bo ta komoda bardzo mi sie spodobała...
..wiecie co przeraża mnie ... tyle decyzji do podjęcia i to w tematach zupełnie nowych...

reklama
NiaNiu ja rowniez juz dawno wybralam sobie wozek IMPLAST 4XL poniewaz sa to super wozki ale ten typ kosztuje 1399zl :(..........
No i nie wiem.....narazie postaram sie poszukac jakiejs hurtowni albo producenta aby kupic taniej a jesli sie nie uda to sie zastanowie.....moze utarguje te 200zl mniej??? albo znajde rownie fajny a tanszy??? nie wiem ale wiem juz to ze pod koniec maja jedziemy kupic wozek.

Asiolku trzymaj sie bidulko,co za paskudztwo cie meczy :mad:
A ja wlasnie mam nastepny objaw ciazy.W nocy sie obudzilam ze strasznym skurczem w łydce :mad: az do teraz mnie boli.....ech

Agnieszko,Karol ci zrobi to zaproszenie z przyjemnoscia ale musisz przeslac jakies zdjecie Dorianka jesli chcesz aby bylo na zaproszeniu a moze waszej trojki (no w sumie czwórki ;D ), i pytall sie jeszcze czy bedziesz to drukowac u siebie czy gdzies pojdziesz bo jesli chcesz zeby bylo super to duzo kolorow uzyje a jak bedziesz w domu drukowac to ci duuuzo tuszu zejdzie.......wiec czekamy na odpowiedz,no i napisz mniej wiecej co bys chciala na tym zaproszeniu ;)

Dzisuaj na kawe wlecial do mnie moj przyjaciel ktory nie widzial mnie 2 tygodnie i jak zobaczyl moj brzuch to stwierdzil ze to blizniaki ::) no i moja mama tez tak twierdzi ::) mam OGROMNIASTY BRZUCHOL!!!!!!!!

A moje malenstwo kopie jak szalone ;D ciesze sie jak glupia bo mi normalnie wczoraj tak kopnal ze az mi reka podskoczyla na brzuchu hihihi ;D

NiaNiu ciesze sie ale.........ja mieszkam miedzy Poznaniem a Zielona Gora dokladnie po srodku a do Warszawy mam zarabisty kawal.......ze oplaccaloby mi sie juz kupic ten wozek u nas za 1400.Wiem ze oni tez wysylaja ale ja mimo wszystko musze widziec co wybieram......taka juz jestem ::)

Nie pamietam ktora z was miala problem z obiadkiem ale ja dzisiaj zrobilam ziemniaki duszone z sosem pomidorowym i parowkami (parowki pokrojone w kosteczki) pyszny sosik ;)

a za oknem mam taka pogode ze czuje sie jakbym mieszkala w samym centrum gór ::)
sypie i sypie........

LILKA napisz prosze ten przepis. Mam wrażenie, że to cos dobrego :-) i posrtego w wykonaniu. Ja dzis zostałam przy nalesnikach.

O matko jak mi sie zachciało ziemniaków...mniam ::)

NiaNiu to bardzo prosciutki przepis i nawet nie trzeba specjalnie bawic sie w przyprawianie,co mi bardzo odpowiada bo mimo ze jestem z zawodu kucharka to nie lubie przyprawiac ::)

Skladniki:
- 2-4 srednie cebule (w zaleznosci kto ile lubi ale cebula nadaje super smak wiec polecam te 3 )
- 6-7 parowek
- sloiczek koncentratu pomidorowego
- przyprawy: ziola prowansalskie (kamis),slodka papryka,cukier,sol,pieprz.

Obieramy cebule i kroimy ja na kosteczke (nie musi byc super drobna kosteczka,bo cebula zmieknie podczas smazenia),wrzucamy do glebokiego garnka wlewamy oliwe i smazymy.Dodajemy ziola prowansalskie(poniewaz sa twarde a podczas smazenia z cebula juz zmiekna),dodajemy od razu slodka papryke(dobre 2 lyzki).Do podsmazonej cebulki dodajemy pokrojone w kosteczki parowki i smazymy.Gdy juz sa troszke podsmazone wlewamy wode przegotowana z czajnika(najlepiej goroca).Gdy zacznie nam wszystko wrzec dodajemy sloiczek koncentratu aby uzyskac mocny czerwony kolor sosu.Zagotowac.Jesli sos jest za malo gesty zrobic zaklepke z wody i maki i wlac,mieszajac az zgestnieje sos.Doprawic sola,pieprzem i cukrem do smaku :D

I to wszystko sos zajmuje nie wiele czasu jesli wczesniej sie wszystko pokroilo :D

Ten sosik to najlepiej pasuje do makaronu ale z duszonymi ziemniakali tez jest super- cos innego ;D

reklama
Do góry