reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

A ja właśnie oglądałam brzuszki Lipcóweczek 2006, ciekawe kiedy mi minie takie wzruszenie związane z samą myslą o ciąży?
Też tak macie, bo ja z jednej strony cieszę się, że mam to za sobą i dzidzia co raz większa, a z drugiej strony to jenak był wyjątkowo-wyjątkowy czas ;D ;D :laugh:

reklama
uch, cześć mania, babeczki całusy dla Was  :-* :-* :-* :-* :-* :-* od Michałka - WSZYSTKO OK! Jeszcze antybiotyk do poniedziałku , w poniedziałek na kontrol i koniec choróbska paskudnego, ohydnego, tfu tfu tfu, nigdy więcej!!!  :police:

No i pare ciekawostek sie dowiedziałam to napiszę:
-dziecko półroczne jedzące z piersi zjada 90% pełnego posiłku w czasie 5 - 7 minut - potem to już się tylko dla przyjemności cycoli  :p
-nawet przy wysokiej temperaturze NIE TRZEBA  dopajać jeżeli dziecko je z piersi a mleka jest wystarczająco (ja to miałam schizy że się odwodni, bo kupy szły wodniste a on NIC pić extra nie chciał, a glukoze, herbatki, cuda na kiju to sobie teraz chyba sama przez pół roku popijać ... )
-biegunkę niby łatwo poznać , bo kupy biegunkowe bardzo szybko i baaaardzo mocno odparzają pupę (łoś dostał w ryja bo ja katowałam biednego Michałka termometrem dodupnie i zawsze coś tam mu poleciało tej kupy i ma tyłek czerwony całkiem całkiem, ale babka powiedziała, że to śmichy a nie odparzenie )
-absolutny zakaz zbijania temperatury bez konsultacji z lekarzem - chyba że ponad 38 C i rośnie
-jak problemy z oddychaniem to szybko do lekarza - a można poznać np. po tym ,że dziecko pomaga sobie przy oddychaniu skrzydełkami nosa - nie wiem dokładnie jak to wygląda bo Michałek na szczęście nie miał.

Tofinku ona to aniołek, ale tylko jak śpi tak to diabeł wcielony zaufaj.
właśnie mi charczy jak prawdziwy rockmen, ostatnio czesto tak robi ::)

ech, ryczy moje szczęście

Niania ale masz fajnie z mamą dzięki za opis, muszę być czujna i mu te rączki chyba do nóżek przywiąże, no bo gluty w oczach !!!  rety!!!

CZeść Wam !!! Właśnie nadrobiłam trochę zaległości -choć wszystkiego się nie dało :) wieć w skrócie
moje wyrazy wspólczucia dla wszystkich chorujących i ich obsługujących ...
oraz mój szacuneczek dla lipcowych Scherloków ;)
aaaa. i Nianiu zaj...ista fryzura!!!...choć twój fryzjer bardzo się nie postarał, z taką buzią to i łysa byś wyglądała ładnie

ja właśnie wyszłam z choróbska - 3 dni mnie trzymała grypa żołądkowa i jeszcze ledwo żyje...ale za to wróciłam do wagi sprzed ciąży :) :) :) zawsze coś

e_mama pisze:
A ja właśnie oglądałam brzuszki Lipcóweczek 2006, ciekawe kiedy mi minie takie wzruszenie związane z samą myslą o ciąży?
Też tak macie, bo ja z jednej strony cieszę się, że mam to za sobą  i dzidzia co raz większa, a z drugiej strony to jenak był wyjątkowo-wyjątkowy czas  ;D ;D :laugh:

pewnie ja tak mam
i z jednej strony sobie wyobrazam ze maksio juz sobie biega a ja chodze z gabrysia w brzuszku
a z drugiej strony jaksobie pomysle o tym wszystkim od poczatku o baleronie na brzuchu i takich tam to juz mi sie nie chce miec dzidziusia
a jak widze kobitke albo jakas znajoma w ciazy to przezywam jak głupia
a potem jak na chłodno sie zastanowie to nie zamieniłabym sie za nic
i masz babo placek heh

AniaSzwarc pisze:
CZeść Wam !!! Właśnie nadrobiłam trochę zaległości -choć wszystkiego się nie dało :) wieć w skrócie
moje wyrazy wspólczucia dla wszystkich chorujących i ich obsługujących ...
oraz mój szacuneczek dla lipcowych Scherloków ;)
aaaa. i Nianiu zaj...ista fryzura!!!...choć twój fryzjer bardzo się nie postarał, z taką buzią to i łysa byś wyglądała ładnie

ja właśnie wyszłam z choróbska - 3 dni mnie trzymała grypa żołądkowa i jeszcze ledwo żyje...ale za to wróciłam do wagi sprzed ciąży :) :) :) zawsze coś
dzieki anusia :-*
ale z tą gębą to nie do końca ;)

Lilka pisze:
gazelaczek pisze:
Lilka pisze:
u nas Omneo tez sie nie sprawdziło......niby na kolki itd.ale zatwardzenie w cholere było

Gazelaczku,z tego co wyczytałam to podałas Maciusiowi Omneo a po nim odrazu Bebiko 2......no wg mnie to pokolei powinien dostac.....

Omneo,potem 1 i dopiero 2

ale expertem sie nie czuje w tych sprawach, ;)

Lilka, ale Bebiko 1 to mleko dla dzieci poniżej 4go czy 5-go miesiąca życia. Do wieku Macka dostosowane jest Bebiko 2  :)

Gazelaczku wiem  :laugh: tylko ze te Omneo jest 'delikatne' w porownaniu do Bebiko 2,i moze Maciek by lepiej zniosł jakbys mu podała jedną paczke bebiko 1 i po juz 2-jke???? nie wiem.....

z tego co wiem, to można podawac 1 dzieciom starszym, ale 2 nie można dzieciom młodszym - czytałam o tym  w jakimś fachowym piśmie  :)  
Ja zrobiłabym tak jak radzi LILKA albo dawałabym np. raz dziennie 2, a przez resztę dnia 1 i stopniowo zwiększałabym ilośc karmień 2.

reklama
Do góry