reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
ja sie bardzo ciesze, ze nie tylko Michałek ma takie pojemne pampersy  ;) 8) 8) 8)
a fotki z Maksiem zawsze takie radosne , az miło popatrzeć!!!!
NiaNia, grzywa strzał w dziesiatkę, co to sciema z tymi plamami??

a u nas tak se - Misiołek chorutki, zaraz idziemy na kontrol, łos już sie zwlókł ale tez cos nie bardzo, no i na ostatek ja tez sie chyba rozłoze :( no i mam w zwiazku z tym pytanie:
jak przeczyscic maluszkowi nos??? mam ta gruszke pieprzoną (pozdro dla moderatora  8) ::) ) ale ten szajs jest do dupy. psikam mu ta sola fizjologiczna i to mu ułatwia oddychanie ale gilki zostaja  :-[ :-[ :-[ :-[ co robić??????????
iwonko, Ty coś o tym pisałaś, plissssssssssss  wiecej szczegółów :-* :-* :-* :-* :-*

e_mama pisze:
Gosiczka pisze:
e_mama pisze:
widzę, że Gosiczka nas podgląda hahahha :)

haha no to wy możecie podglądac mnie na wrześniu, nie obrażę się :D
Fajnie się was czyta, jesteście zaraz po wrześniu moim ulubionym działem :D miałam nadzieję, że załapię się na lipiec, bo miałam termin a sierpień, a tu Kuba aż do września sobie postanowił zaczekac :D

a ja się nie obraziłam wcale, że nas podczytujesz :):):) dużzzzzzzzo zdrówka dla Twojego Kubusia i zaglądaj kiedy chcesz :):) a może czasem coś do nas napiszesz ?:) ;D ;D ;D ;D

Bardzo chętnie, bo fajnie mi tu na lipcowym wątku :D

no nie mogę, pewnie sobie czytacie pogaduszki, ale gdyby któraś nie...
(tak a propo łosi  ;D ;D ;D )

PORADNIK DLA KOBIET POSZUKUJACYCH TOWARZYSZA ZYCIA...
1.
     Jesli szukasz kogos, kto przyniesie Ci gazete i nie wymietoli jej przegladajac rubryke sportowa ........... kup psa.
  2.
     Jesli szukasz kogos, kto bedzie cieszyc sie na Twój widok ........... kup psa.
  3.
     Jesli szukasz kogos, kto zje wszystko co mu ugotujesz i nigdy nie powie Ci, ze nie jest tak dobre jak u jego matki to ........... kup psa.
  4.
     Jesli szukasz kogos, kto zawsze jest sklonny wyjsc z Toba, obojetnie o której godzinie, wszystko jedno na jak dlugi spacer i dokadkolwiek chcesz ........... kup psa.
  5.
     Jesli szukasz kogos, kto sploszy wlamywaczy bez uzywania smiercionosnej broni, która przeraza Ciebie i naraza zycie Twojej rodziny i wszystkich sasiadów ........... kup psa.
  6.
     Jesli szukasz kogos, kto nigdy nie dotyka pilota, nie wrzeszczy podczas meczu i kto usiadzie obok Ciebie gdy ogladasz romantyczne filmy ........... kup psa.
  7.
     Jesli szukasz kogos, kto jest w stanie przyjsc do Twojego lózka tylko po to, by ogrzac Ci stopy, i kogo mozesz wypchnac z lózka, gdy chrapie ........... kup psa.
  8.
     Jesli szukasz kogos, kto nigdy nie krytykuje tego co robisz, nie obchodzi go, czy jestes ladna czy brzydka, gruba czy chuda, mloda czy stara, kto zachowuje sie tak, jak gdyby kazde slowo, które wypowiadasz bylo specjalnie godne sluchania, i kto kocha Cie bezwarunkowo, calkowicie ........... kup psa.
  9.
     Ale z drugiej strony jesli szukasz kogos, kto nigdy nie przyjdzie kiedy go wolasz, ignoruje Cie calkowicie kiedy wracasz do domu z pracy, wszedzie zostawia wlosy, mija Cie obojetnie w przedpokoju, nie wraca na noc, przychodzi do domu tylko po to, by zjesc i wyspac sie, i zachowuje sie tak, jak gdyby sensem Twojego istnienia bylo wylacznie zapewnianie mu szczescia, wtedy moja droga kup kota.

tofinek pisze:
w domu nie spi dlużej niż pol godzinki, tylko na spacerze 3, 4 godziny ciągiem... efekt jest taki, że jak wstaje po pol godzinnej drzemce to za 5 minut juz trze oczy i ziewa ::)
a dziewczyny, czy wasze maluszki też czasami pokaslują??? Tosia jak już zaśnie to czasami kaszle i sama nie wiem dlaczego, dodam że nic innego się nie dzieje...

Ha!! Ja znam to pokasływanie. Jakdla mnie dwa powody : - po pierwsze mój Maks udaje ze kaszle jak chce zwrócic na siebie uwage (czytalam z reszta w jakiejs kasiazce ze faktycznie tak dzieci robią) - podobno dzieci kaszlą przy ząbkowaniu (to chyba zwiazane jest z tymi hektolitrami sliny które pordukują, wypuszczaja czy tez połykaja ;D) - no a na koniec ewenement mój syn heheh który po dwóch dniach siedzenia z nianią która kasłała nauczył się i jak ją tylko widział to odrazu kasłał ihihi komedia w domu mówie wam.

Mój tez spi po poł godziny w domu ::) Nic sie nie da zrobić normalnie.
O ! Juz się obudził bo słysze jak brzecza grzechotki koło łózka. Juz szaleje. Jezu ::) ::) ::)

alka2 pisze:
jak przeczyscic maluszkowi nos??? mam ta gruszke pieprzoną (pozdro dla moderatora  8) ::) ) ale ten szajs jest do dupy. psikam mu ta sola fizjologiczna i to mu ułatwia oddychanie ale gilki zostaja  :-[ :-[ :-[ :-[ co robić??????????
iwonko, Ty coś o tym pisałaś, plissssssssssss  wiecej szczegółów :-* :-* :-* :-* :-*

Niestety, ja właśnie działam z tą gruszką pieprzoną  ;D ;) To znaczy robię tak: biroę sól fizjologiczna, ale taką zwykłą w płynie, nasaczam nią mocno cienki wacik i wprowadzam go do noska. pokręce, pokręcę, podziobię  ;), gilki robią się mokre, a tym samym bardziej podatne na wyciagnięcie, czasem mały kicha od tego, co także ułatwia penetrację, i dawaj atak gruszką na niesforne smarki. Działa, ale tak do końca nigdy sie wszystkiego dokładnie nie oczyści  ::)

Iwon pisze:
No i mamy wirusa  :( Nie jest to groźne, ale oprócz lekarstwa mały będzie pił mleko na...marchewce  :p. Jak wrócę do domu, dowiem się dokładnie co to za cudo i czy moje dziecię to w ogóle przełknie.
My tez mamy wirusa w nosie który przelazł do oka. Oko zaleczone maścią i kroplami. Nos smarujemy jezscze do srody ;D

reklama
Do góry