reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

a dziś rano tatuś tłumaczył tymikowi że nie może spać u nas bo spał od 6 z nami, bo połowę łóżka on a my na skrawku ot książe ;) (z tymika dla jasności :p )

no atak a chciała ziemniaki obrać na obiad jak tymi spał :D bo diś kareczek z porem w piekarniku, tylko pierw musimy iść na spacerek i go zakupić

buziaczki do później i proszę nie naprodukujta wiela ;)

reklama
Ja też na razie zmykam,bo cos w chatce muszę nadrobić

zajrzę później kobitki..........no i nadrobic jeszcze trochę będzę musiala
;) ::) ;D

cześć babulki
elfiko dużo, zdrówka i sily no i kogoś do pomocy jakiejś dobrej duszyczki, która zapuka pewnego dnia i zapyta: w czym mogę Ci pomóc? :laugh:

gazelaczku dla maciejki też caluski Tosia śle i życzy dużo zdrówka.
tak a propo to moja Tośka też mnie od kilku dnie nieźle ćwiczy, robi ze mną co chce a wczoraj to już przeszla samą siebie.... od 13 19 do w ogole nie spala i nie jadla, jak tylko zblizalam ją do poziomu to byl straszliwy ryk... na nocne spanie robilam podchody 5 razy zeby wreszcie zasnęla a butlę dalam jej przez sen, może to ząbki już sama nie wiem ::) tylko ze jak jest umnie na rękach to jakoś nic ją nie boli ;)

gazelaczek pisze:
Ale w mojej mądrej książe napisali, że juz w 7mym miesiącu dziecko zaczyna rozumieć znaczenie słów "nie wolno". I tego będę się trzymać.
Oj, nie wolno to ja już mu też notorycznie mówię, zwłaszcza, jak mnie ciągnie za włosy, drapieżca jeden  ;D

A tak serio, jasne, że jak najwczesniej trzeba wyznaczać granice i powtarzać "nie wolno", zmieniając tonację głosu, nawet dla zasady. Dziecko załapie kiedyś tam, że "nie wolno" oznacza wkurzoną mamusię i lepiej sie wycofać  ;)

Ale na nerwa niemowlaka sposobu chyba nie ma, oprócz przeczekania i anielskiej cierliwości oczywiście  :)

kolorowa_kredka pisze:
iwon mleko na marchewce a to dobre ;) cóż za wynalazek ??? (wiem wiem jeszcze sama dobrze nie wiesz  )

Kredeczko to jest jakaś recepturka zalecona przez lekarkę, a chodzi o to, że Kornelątko ma lekką biegunkę. Marchewka zapiera, a nie rozluźnia stolce, pewnie stąd taka kombinacja :p

w domu nie spi dlużej niż pol godzinki, tylko na spacerze 3, 4 godziny ciągiem... efekt jest taki, że jak wstaje po pol godzinnej drzemce to za 5 minut juz trze oczy i ziewa ::)
a dziewczyny, czy wasze maluszki też czasami pokaslują??? Tosia jak już zaśnie to czasami kaszle i sama nie wiem dlaczego, dodam że nic innego się nie dzieje...

dla Kornelka też buziaczki, żeby szybko wyzdrowial :-*

ostatnio czytam tosi wierzsyki Brzechwy i tam jest taki o popużce...
Jak mój mąż wraca z pracy i pyta się co mu powiem, to ja: "nic Ci nie powiem boś ty plotkarz, powtórzysz każdemu kogo spotkasz..." ;) :p

reklama
heloo
wpadłam sie przywitac bo potem bedzie ze podglądam  :p

Mili spi,potem pojdziemy na spacerek a potem.....to ja sie psychicznie bede nastawiac....wiecie na co...brrrrrr

jak ja to przezyje  ::) fuuu

Do góry