reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

te Omneo jest takim mlekiem troszke leczniczym na kolki, bóle brzucha i właśnie z piers łatwiej dziecko przestawic na takie lżejsze mleczko.

reklama
Gazelaczku współczuję Wam tych dolegliwości,
jak u nas było podobnie teżbyłam ogupiała,co mam robić ::)
ale właśnie dzięki temu przykremu doświadczeniu zaczęłam szukać pomocy w necie
...............i trafiłam na BB ;D

Elfiko, dzięki  :-* :-* :-* Ja chcialam zmienic na Bebiko, bo OMNEO nazywa sie mlekiem przejsciowym. Pomyslalam, że nie mozna Go za dlugo podawac, bo np. ma mniej wartosci odzywczych albo co. No i drogie to...  ::)

A jak dlugo podawac OMNEO? Kiedy można zaryzykowac ze zwyklym Bebiko?

Ja tez swego czasu tak namieszałam z mlekami i Weronika szalała, potem sobie odpuściłam, dawałam jedno i po jakims tygodniu, dwóch sie uregulowało.
Ja nadal raz, dwa razy w tygodniu daje do butli z mlekiem lakcid i to pomaga.
A jak tego mleka dajesz mniej to znaczy że dajesz mniej proszku do wody?

Gazelaczku a dlaczego bebiko? Może spróbować właśnie z Nanem?? Jak Maciejka aż tak żle zareagował to może te bebiko mu nie służy?
Poczekaj troche, jakies dwa tygodnie i potem jak nic się nie bedzie działo daj mu inne mleko.
A ile kosztuje te omneo??
Bo jest tez bebilon to podobno super mleczko ale ono coś 16 zł chyba wiec nie wiem czy to nie podobnie do omneo. Nan i bebiko przynajmniej u mnie jest za 10 zl. Ja używam bebiko ale ale no własnie chyba zmieniamy na Nan

hanti pisze:
Gazelaczku współczuję Wam tych dolegliwości,
jak u nas było podobnie teżbyłam ogupiała,co mam robić ::)
ale właśnie dzięki temu przykremu doświadczeniu zaczęłam szukać pomocy w necie
...............i trafiłam na BB ;D
no to Hanti DOBRZE TRAFIŁAŚ ;D ;D ;D ;D

u nas problem jest z kupkami, Weronika od trzeciego miesiaca życia pije modyfikowane i po testach wypadło na Bebiko bo w sumie nic sie nie dzieje i ok poza jedną rzeczą- mała cały czas robi zielone kupki. Lekarz móił ze to przez żelazo i mam się nie martwic ale ostatnio jak powiedziałam że te kupy nadal zielone to sie okazało ze po tak długim czasie Weroniki ogranizm powinien przywyknąc do takiej formy żelaza w mleku i kupki powinny byc ładne,żółte.
tak wiec wyszło że jednak trzeba bedzie mleko zmienic tylko czekam aż znikną te uczulenia i potem bede zmieniać.

Hanti, no właśnie nie jest lekko, a samemu czasem trudno obiektywnie ocenic co sie dzieje. No i ja sie nie znam na tych mlekach. Dobrze że mamy tu Elfiko  :) Jeszcze raz dziękuję kochana  :-* :-* :-* Dopiero teraz widze, że rzeczywiście OMNEO bedzie dobrym wyborem. W koncu na początku nic sie nie dzialo, dopiero to Bebiko naplątało.

Nianiu - fryzurka lux. Odmieniła Cie. Fajnie gdy tak pójdzi9esz do pracy taka nowa mama  :) Wszystkie mlaski będą Ci zazdrościć, że masz cudowne maleństwo a i sama kwitniesz  :) A w ogóle ta fryzura to jet taka z charakterem - bardzo wyrazista. Oplacalo sie zaryzykowac  :)

A mi dzis w nocy snil sie ten Czajka  :p Poszlam do fryzjera i mial wymyslic mi jakąś fryzurę. Ale najpierw jakaś babka myła mi włosy i nakladala na nie odżywki. Chyba z 5 odżywek położyła i potem czekalam, aż Czajka bedzie mial czas i obetnie mi wlosy. I w miedzy czasie miglęło mi przed oczami, że ta babka zapisuje ile kosztują te odżywki. A jedna byla za 60 zl! I sie wytraszylam, że mi nie wystarczy pieniędzy! Ostatnio jestem na wychowawczym i z pracy nie dostaję już kasy. Mąż mial mi przelać coś na konto, ale ostatecznie nie bylam pewna ile mam tam pieniędzy. No a jeszcze obcięcie ma kosztowac i mialam strasznego zgryza.
A potem Czajka zaczął robotę. No a poniewż jest super ekspertem, to wykonal tylko kilka ruchow ręką i fryzura gotowa  ::) Bylam zdziwiona, że tak szybko, no ale ekspert, to ekspert  ::) Wyobraźcie sobie, że zlikwidowal mi grzywkę [ciekawe jak, bo nagle mialam zamiast grzywki dlugie wlosy, hi hi]. No i generalnie fryzura byla super, a ja wyglądałam powalająco  ;D ;) :p

Rachunek dostalam w wysokości 440 zl  ;D

Oto jak BB potrafi namącić człowiekowi w głowie, hi hi

Ja mam właśnie @ :mad:
kurcze po porodzie to jakas dziwna się zrobiła, po pierwsze trwa az 8 dni , masakra a po drugie to przez dwa dni mam taka normalna apotem mnie kolejne dwa tak zalewa że szok, tampony odpadaja a podpaski zmieniam co godzine.
Najgorzej w nocy , juz mam dośc i tylko chodze i na tylek w lustrze patrze czy aby nie przeciekło coś :mad:

reklama
elfiko pisze:
Gazelaczku a dlaczego bebiko? Może spróbować właśnie z Nanem?? Jak Maciejka aż tak żle zareagował to może te bebiko mu nie służy?
Poczekaj troche, jakies dwa tygodnie i potem jak nic się nie bedzie działo daj mu inne mleko.
A ile kosztuje te omneo??
Bo jest tez bebilon to podobno super mleczko ale ono coś 16 zł chyba wiec nie wiem czy to nie podobnie do omneo. Nan i bebiko przynajmniej u mnie jest za 10 zl. Ja używam bebiko ale ale no własnie chyba zmieniamy na Nan

Elfiko, mleko sypie proporcjonalnie do pojemności wody. Mniej wody - mniej miarek mleka. Pisze że jedna miarka jest na 30 ml i tego sie trzymam. No ale jak pisalam, ja zmniejszylam porcje mleka tylko o 30 ml, wiec chyba nieduzo.

PO OMNEO wprowadzilam Bebiko, bo to ta sama firma  :) U nas OMNEO kosztuje 20-22 zl, a starcza go na 10 butelek. Gdybym kilka razy dziennie podawala mleko modyfikowane to bym chyba zbankrutowala. Jednak karmienie piersią jest tańsz i ... przyjemniejeze. Bo wtedy ja mogę jesc co chcę i nie tyję  ;D :p ;)

Do góry