reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
kate332 pisze:
tofinek pisze:
a w ogóle to i tak najlepsza jest moja teściowa, ktora ostatnio powiedziala, że Tosia robi się gruba i żebym ograniczyla jej jedzienie ::), dodam,że Tosia waży teraz 8kg, niezla jest, co?
to wcale nie duzo mój krzysiek tydzien temu wazył 8100 i nie jest gruby
mój wazy 8kg i tez nie jest gruby ;D

czesc babeczki:)

lece nadrabiac, bo chwilke mnie nie bylo........

imprezka nawet sie udala, ale grzaniec zpowodowal u mnie straszna sennosc, wiec skobczylam imprezke kolo 12..........

Niania wlosy rewelacja.............ehhhhhhh

gazelaczek pisze:
Dasaria, my to sie zastanawiamy czy podsluchu nie zalozyc ::) Takie historie o nianiach wysluchalismy, że szok. Poki co zablokowalismy rozmowy w telefonie międzynarodowe, miedzymiastowe i na komorki. No i na 0-700. A rzeczy zbyt cennych chyba w domu nie mamy. Hm... w sumie o tym nie myslalam, trzeba by sie zastanowic.

No i Maciejka znow placze :( ... pa kochane...
Gazelaczku dobry pomysł z tym telefonem,jeszcze,co prawda nie wiem kto będzie zostawał z moją Oti,
ale jeśli byłby to ktoś obcy................ostrożności nigdy za wiele

gazelaczek pisze:
Lilka, w co Ty grasz kobieto!  ;D

Dziewczyn, jakoś czas mi ucieka między palcami. Ostatnio nawet nie mam kiedy zajrzeć na BB...

Pojawily sie klopoty z Maciejkowym brzuchem. Lekarz mowi ze to ząbkowanie. Ale Jemu już zęby się wyrżnęły! Strasznie placze mi cale dnie, znów sie budzi w nocy. Cos Go męczy w brzuchu, bo non stop brzydko mu się odbija i ma takie pierdziawki że szok  ::) :p Podejrzewam, że to przez mleko. Bo od dwoch tygodni dostaje butlę mleka Bebiko [tylko raz dziennie, poza tym pierś]. Najpierw było Bebiko Omneo. I w sumie bylo OK. Potem sprobowalam Bebiko 2, tego zwyklego. Jeeeju, jak ulewal po tym. No i zaczal sie krzyk... A teraz, mimo że przeszłam znow na Omneo, objawy zostały. Macie jakiś pomysł co robic? Mysle o zmianie mleka, ale na jakie?? Elfiko, Ty jestes ekspert, RATUJ!!!

Ja miałam to samo. Polecam NAN ha albo Bebilon Pepti (to jest na recepte, wtedy taniej-do kupienia tylko w aptece). Delikatne i u nas super sie sprawdziło.

DASARIA pisze:
Mam pytanie do mam, które mają niańki do dzieci:
Nie wiem dlaczego ale tak mi przyszło do głowy, jak czytam o waszych perypetiach z niańkami:
czy w jakiś sposób "zabezpieczacie" lub chowacie swoje dokumenty, karty kredytowe, gotówkę itp. przed opiekunkami ?
Wiem, że dziecko jest największym skarbem, ale czy ufacie niańkom tak w 100%???
to dziwne bo zwykle mało komu ufam, ale akurat jej tak
na 100% nie bo na 100% nawet sobie nie ufam >:D
ale nie chowam nic przed nią

no nadrobilam z grubsza..........

gazelaczku niezly patent z tymi telefonami, jak bde miala na oku jakas nia nie, to chyba zrobimy tak samo, albo zamowie sobie taki kod w tp, ktorym wogole sie blokuje rozmowy wychodzace i wtedy dzialaja tylko numery alarmowe!!
poza tym chyba teraz nianie posiadaja telefony komorkowe i wrazie co moga do Nas zadzwonic albo puscic sygnal to my zadzwonimy......

elfiko kochana jestes, ze pamietalas o mnie przy porannej kawce!!!

dla Oliwierka duuuzo zdrowka i milosci rodzicow i siostrzyczki!!

Dziewczyny dostałyście styczniową gazetkę :twój maluszek (darmowy egzemplarz miałam w skrzynce)
no i tam jest na końcu kupon,na darmowe dzwoneczki TinyLove
ja wysłałam ten kupon razem z kodem kreskowym z maty i wczoraj dostałam te dzwonki

jak macie matę i chcecie dzwoneczki.......wyślijcie ;)

reklama
zauwazylyscie, ze mamy moderatora????

to teraz trzeba bedzie uwazac co sie pisze.......... :p :p :p ::) ::) ::) ::)

hanti ja tez dostalam taka gazetke, to dzieki temu niebieskiemu pudeleczku ze szpitala.....ale niestety nie mam zadnej zabawki z tiny love :(

Do góry