reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

elfiko pisze:
Kurcze, dzisiaj nikogo tutaj niema  :-[
a ja mam taki nudny dzień , koszmar  :mad:
coś bym zrobiła, gdzieś wyszła ale nie mam z kim małej zostawić a za zimno żeby ja ciągać po ciemnicy  :mad:
normalnie dostane chyba szału ::)

Elfiko ja to samo......
z nudów gram w ''owieczke ruchacz'' ;D

reklama
Wiki_28 pisze:
jestem na etapie kupna fotelika 9-18 kg i nie wiem jaki wybrać może któras z was mogłaby mi coś polecić
Wiki my też mamy zamiar kupić fotelik, bo nasz bąbel troche ciasno ma już w nosiedełku.
Orientowalismy się trochę w tej sprawie i polecano nam fotelik Ramatti:
http://familyshop.com.pl/TOWARY/Ramatti/Venus.html
Nie jest to fotelik drogi, ale ponoć b.dobry i bezpieczny.Nie pamięatm czy ten model ma regulowane oparcie.

Jak narazie niezdecydowaliśmy sie jeszcze na zakup i przeglądamy ofertę w dalszym ciągu.
Niepamięatm czy ten model ma regulowane oparcie.

Jak znajdziesz coś ciekawego daj znak.

Lilka, w co Ty grasz kobieto! ;D

Dziewczyn, jakoś czas mi ucieka między palcami. Ostatnio nawet nie mam kiedy zajrzeć na BB...

Pojawily sie klopoty z Maciejkowym brzuchem. Lekarz mowi ze to ząbkowanie. Ale Jemu już zęby się wyrżnęły! Strasznie placze mi cale dnie, znów sie budzi w nocy. Cos Go męczy w brzuchu, bo non stop brzydko mu się odbija i ma takie pierdziawki że szok ::) :p Podejrzewam, że to przez mleko. Bo od dwoch tygodni dostaje butlę mleka Bebiko [tylko raz dziennie, poza tym pierś]. Najpierw było Bebiko Omneo. I w sumie bylo OK. Potem sprobowalam Bebiko 2, tego zwyklego. Jeeeju, jak ulewal po tym. No i zaczal sie krzyk... A teraz, mimo że przeszłam znow na Omneo, objawy zostały. Macie jakiś pomysł co robic? Mysle o zmianie mleka, ale na jakie?? Elfiko, Ty jestes ekspert, RATUJ!!!

Gazelaczku to taka niemiecka gra  ;D są owieczki i jeden baranek i on je musi wygruchac,ale musi uwazac na psa ktory pilnuje pastwiska i pana  ;D ;D

Gazelaczku nam Bebiko tez nie pasowało i przeszłam sama bez konsultacji z lekarzem na NAN 1 i było ok!!!
po Bebiko Milena wogole kupki nie mogła zrobic!! biedna tak sie meczyła.....

ja proponuje zmiane mleka....

Gazelaczku ja kompletnie nie wiem i ci nie pomogę. Moja Maja to tylko ma problemy z ulewaniem i tyle. Zyczę tylko zdrówka dla Maciusia by tego nie było. Bidulek.

tusia26 pisze:
No to Karol dzisiaj dostanie  ;) ;D będzie się działo, oj będzie  ;D

Tusia  ;D ;D moj Karol to by musiał miec laske z takim temperamentem jak ty  ;D ;D
zawsze mi narzeka ze mnie musi namawiac  ;D
jak bym mu np.tak jak ty po przyjsciu z pracy staneła w drzwiach w seksownej bieliznie i zaciągnęła do łoża to pewnie by sie zastanawiał co ze mną ;D ;D ;D ;D ;D  nie tak  ;D ;D

a to wszystko przez to ze od porodu mnie tam boli i zle sie zrosło...
jutro ide do gina to zapytam co z tym,bo mi troche ''skorki'' sie nie zrosło i przy kazdym stosunku boli i krwawi.... ::)
i nie jest mi potem długo miło :-[

Dzięki Lila, przemyślę sprawę. Kusi mnie z tym mlekiem [tzn żeby zmienić]. Z ulewaniem radzę sobie tak, że daję mniej mleka i zagęszczam 3ma łyżeczkami kaszki ryżowej. I jest spoko. Zostaly wiec jeszcze te prykania i krzyki z bólu brzucha. Męczy sie maluch okropnie. Ale czy po jednej butelce mleka dziennie plakalby caly dzień? Bo poza tym karmie go piersią...

Zmieniając temat - ja ostatnio nie mam w ogole temperamentu. Tn w ciągu dnia mam ochotkę na ten-teges, ale po kąpaniu Macka jestem tak wyczerpana, że juz tylko mogę isc grzecznie spac. Ten dzieciak ma taki temperament, że ja po prostu wysiadam  ::) :p ;) :)

reklama
Lilka, współczuje... To musi naprawdę boleć. Przyciśnij tego lekarza, niech zrobi z Tobą porządek. O ile dobrze pamietam, niedlugo chcialas kolejne bobo, a z takim tyłkiem to nie ma pewnie szans ;) :)

Do góry