reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

witam o poranku!!!!

relaxuje sie wlasnie przy kawce......mmm

a moj mezczyzna dzis caly dziec w pracy, bedzie dopiero poznym wieczorem!!!!

Niania no to sylwester sie zapowiada ciekawie......jak za starych dobrych czasow   hihihihihi

Melanie raczka i nozka

reklama
NA POHYBEL LISTONOSZOM!!!!!!!!!!!!
Obudził mnie skurczybyk i okazało się, że miał polecony ale nie do mnie tylko na inną ulicę pod ten numer co u nas!!!!!! Szzzzzzzzzzzz thebile!

Zła jestem bo w nocy młoda piszczała po 3 godziny i się kompletnie nie wyspałam. Nie wiem o co jej chodzi??? W dzień spała wczoraj może 30 minut a w nocy taki cyrk!:( ? może to przez ten soczek jabłkowy? Dałam jej wczoraj tylko 2 łyżeczki. Ząbki? hmmmm

A w ogóle to witam z rana:)
Iwon widzę, że się odnalazłaś już w pracy, bo do nas zaglądasz jednym okiem:) fajnie :)

Aniu witaj spowrotem po świętach :)

Asia jak nie ta imprezka to będzie następna :)

Ciekawe czy nam jutro wypali spotkanie internetowych,trójmiejskich ciotek bo coś dzisiaj ostro śniegiem sypie i ciężko będzie spacerować z maluchami w taką pogodę. Alka puk puk, zaglądasz tutaj?

Nie pamiętam czy to Dasaria czy Tofinek pisała, że w nocy poleciała ostrym tekstem do swojego potomstwa, no to przybijam piątkę, bo mnie dizś w nocy też poniosło... Ja do niej krzykiem, wstaję patrzę a ta uśmiech od ucha do ucha...
Wyrodna matka jestem....

Nianiu jeśli podajesz mięsko first time, najlepiej zrób tak: dodaj kilka łyżeczek potrawy mięsnej do zupki, albo warzywka, i tak stopniowo mieszaj zmniejszając ilość zupki na korzyśc mięska, aż po kilku dniach podasz samo mięsko :)

e mamo co racja, to racja. Grunt to dobra organizacja ;)

u nas 2 i 3 szczepienie było w rączkę, tylko pierwsze było w nóżkę.

Niania a mieliście teraz szczepienie przeciw zółtaczce, bo standardowo dzieciaki są na nią szczepione na pół roczku ostatni raz?

Iwon pisze:
Nianiu jeśli podajesz mięsko first time, najlepiej zrób tak: dodaj kilka łyżeczek potrawy mięsnej do zupki, albo warzywka, i tak stopniowo mieszaj zmniejszając ilość zupki na korzyśc mięska, aż po kilku dniach podasz samo mięsko  :)

e mamo co racja, to racja. Grunt to dobra organizacja  ;)

Iwoncia dzieki. Hmmm tylko jak tu podac do zupki jak my zupek nie jemy jescze:-[ My w sumie nic nie jemy z warzyw. Ale mam Dynie z ziemniakami to moze dam tą dynie??? Zupki w szafce tez mam. Moge w sumie jakas dac.
A nie mozna po prostu dac tych arzywek z indykiem?? Tam jestt przeciez tylko 8% tgeo mieska??
Iwon, dziewczyny ratujcie boto ma nastąpić o ok13?? ::)

Ja szczepie tym 6 w 1 ii ciągle dostaje w nozke. Nianiu a nie masz jeszcze szczepienia jak ma dzidzius pół roku, bo moja dzis właśnie jeszcze takie ma niepłatne a potem dopiero te jak skończy roczek. Już miała w sumie z tym co w szpitalu 4 razy i dzis będzie piąty.

Nianiu daj Maksiowi danie z mięskiem, po to przeciez robia takie.
Moja Majka nie lubi - ryzu, kaszy ani pomidorów, czy wasze tez czegoś nie lubią. Majka nie zje takiej zupy zwłaszcza z ryżem, otwiera przy niej buzie i mówi beeee i wyplówa. Ja wczoraj kupiłam jej kubek niekapek i tylko jak zacznie siadac to bedziemy z nim próbowac.
Co do Sylwka to robimy u siebie, ale raczej bedzie to wyżerka niż imprezka. Marcin będzie produkował w kuchni pizze i ma ich być przeogromiasto. Przyjdzie pięcioro głodnych i to wszystko. A Majciocha będzie spała z włączoną karuzelą, żeby zagłuszała inne chałasy. Takie plany.
Majciocha to taka strachliwa ::) wczoraj do kąpieli dałąm jej nową rybkę piszczałkę to się jej bałą, a jak dałam do zabawy kaczuchę co sama pływa to już ryk na całęgo był ::) musiałlam kaczuchę schować. Boshe.
Ile u was w domu, bo u mnie chyba zimno 17 stopni u Majciochy. To zimno chyba co?

e_mama pisze:
u nas 2 i 3 szczepienie było w rączkę, tylko pierwsze było w nóżkę.

Niania a mieliście teraz szczepienie przeciw zółtaczce, bo standardowo dzieciaki są na nią szczepione na pół roczku ostatni raz?

Az poszłam po ta kartke i sprawdziłam. Ta szczepionka nazywa sie Infanrix hexa i jest na błonnice, tezec, krztusiec, wzw typu B, polio, hib.
Kosztowała 215 zł.
Wg lekarkinastepna dopiero ja Maks skończy rok.

reklama
Hej hej,

My tez sie meldujemy. Sniegu u nas pewnie tak duzo jak w Szczecinie u Iwon. Az sie zdziwilam gdy w nocy wstalam do Maciejki, ze tak bialo, bo gdy szlam spac to za oknem bylo tak ciemno, że az strach wyglądac. A w nocy śnieżej napadał i pięknie odbijał światło lamp  :)

Nianiu, a nie mozesz najpierw zacząć wprowadzac zupek? I bys z mięskiem sprobowala w nastepnym tygodniu.

Co do szczepień, my te w przychodni zawsze mielismy robione w nóżkę. Ale skoro dziewczyny piszą, że nieraz w rączkę, to może nie ma reguly?

A przed nami jeszcze dwie szczepionki. Przez gronkowca wszystko nam sie odsuneło w czasie. Niestety, nadal nie możemy zrobić szczepienia. Macius bedzie mial teraz serie badań, żeby sprawdzic co sie dzieje. Od jakiegos miesiąca , raz dzienie glowka mu drży. Zawsze przy karmieniu. Nie mam zielonego pojecia co sie dzieje. Ale gdy Go wtedy wołam, w ogole nie reaguje, próbuje główke przytrzymać i nie daję rady. A czasami cały lata. Bedziemy sprawdzać czy to nie padaczka  :( :( :(

Do góry