reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Witam,
tak się stęnilam za Wami, ach te Święta :laugh:
Klaudia ale ten Mikolaj u Was super, samochodzik zachęca do powiększenia rodzinki
Niania po pierwsze, Iwon ma rację pewnie już na tapczanie się turlacie i jest góra-dól ;D mialam Ci przytoczyć i przypomnieć Twoje posty, w których opisujesz swojego wspanialego męża, ale przecież teraz to już za późno ;) po drugie wszystkiego naj, naj z okazji 5 miesięcznicy :-* po trzecie gratulacje wagi purchawko :laugh: ;)

reklama
Joaśka również ratulujemy wkroczenia w 6 miesiąć :-* Ty pracusiu, prawdziwa Matka Polka z Ciebie, my spędzamy Wigilę u mojej Mamy, ja tylko robilam rybę po grecku a i tak jestem zmęczona, chyba jestem przymulona siedzeniem w domu.

wszystkim dziękujemy za życzenia i my też chcialyśmy zlożyć:

ode mnie:
MIKOLAJA W KOMINIE,
PREZENTOW ILE SIĘ NAWINIE,
CUKIERKÓW SKRZYNKI,
DWUMETROWEJ CHOINKI,
PRZED DOMEM BAWANA,
I ŚNIEGU PO KOLANA
.

od Tosi:
żeby nas-dzieciaczków u lipcóweczek przybywalo
i żebyśmy wszyscy byli na tym świecie i z tymi rodzicami szczęśliwi

Buziaki dla 5 miesięcznych Kubusia i Maxa :-* :-*

U mnie już sernik upieczony, sałatka wielowarzywna pokrojona i zraziki ze śliwką na obiad świąteczny przygotowane.
Krzyża nie czuję :) Ale co raz bliżej do końca :) Jeszcze tylko podłogi na mokro przelecę :)

Dziękujemy Wszystkim za życzenia świąteczne :)

My z Julią też składamy serdeczne życzenia świąteczne Wszystkim babyboomowym mamom i ich pociechom :) Niech w te szczególne dni zapanuje w Waszych domach radość, spokój i miłość ! Życzymy Wam kochane zdrowia dla Waszych maluchów i dla Was również, spełnienia, siły w pokonywaniu nowych wyzwań stawianych na drodze życia i tego drgania w sercu, które wywołuje każdy uśmiech dziecka- niech pozostanie z Wami na zawsze:)

Acha i oby nasza znajomośc przetrwała jak najdłużej i żebyśmy zawsze potrafiły siebie słuchać i chciały sobie pomagać. No i do zobaczenia w realu !!!!!!!:):):):)

Iwon pisze:
Za kwadrans zaczynam pracę, ale dzisiaj tylko do 13-tej  ;)  A w przygotowaniach przedświątecznych nie jestem nawet w proszku. Wigilię spędzamy u teściów i w tym roku kompletnie wymigałam się od pomocy. Będziemy przygarniętymi pasożytami  :p ;D

Iwon - u mnie sytuacja wygląda identycznie, aż wstyd się przyznac, ale my jeszcze nawet choinki nie kupiliśmy. Planujemy kupic jutro.. :-[ :-[ ;D ;D

kate332 pisze:
Martuska ja tez karmie kilka razy w nocy i moze dlatego tez w dzien mało jada ale próbowałam tak jak dziewczyny dawac herbatke to od razu był protest i sie tylko wybudzał a jak cyca dostanie to od razu odlatuje wiec ja na razie nie nalegam bardzo na to odstawienie od nocnych karmien bo i ja sie lepiej wysypiam kłade go koło siebie i śpimy obydwoje :) przyda sie zwłaszcza jak do pracy wrócę

u nas podobnie-od herbatki od razu Tosia robi wielkie oczy i nici ze spania, a po cycku to od razu ma odlot :laugh:

Pewnie nie uda mi się już później zajrzec, więc:
[glow=red,2,300]
Z okazji nadchodzących Świąt wszystkiego naj naj naj.....najlepszego[/glow

tofinek pisze:
Dasaria a jak u Darii objawia się alergia i czy wiadomo na co ją ma???

Niestety nie wiadomo na co ma alergię, ale pediatra podejrzewa, że może to by na mleko i będziemy musiały przejśc na sojowe :mad: :mad: :mad:. Byłam tym bardzo zaskoczona, ponieważ do tej pory wszystko było ok, ale wyjaśniła mi, że alergia może pojawic się nawet po latach.
Jeżeli chodzi o objawy to ma suche policzki i niewielkie czerwone plamki na ciałku z taką jakby wysuszoną skórą, te suche plamki są na karku, pod kolankami, na nadgarstkach i podobno wskazuje to najprawdopodobniej na alergię pokarmową :( :( :( :( :mad:

reklama
Pediatrar przepisała nam na te zmiany maśc ze sterydami, calcium i krople zertex.
Za tydzień idę na kontrolę i jeżeli stan skórki nie poprawi się to przechodzimy na mleko sojowe. Ale mam nadzieję, że ta kuracja pomoże, bo często u dzieci tak szybko jak alergia się pojawia tak znika.

Do góry