reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Cześć dziewczynki :) :) :)

Dopiero teraz mam chwilę, by do Was zajrzeć.
Pierwszy dzień pracy za mną :p Nie sądziłam, że początki będą takie trudne...
Jadąc do pracy wszystko mi się przypomniało- jak jeździłam latem tramwajami w zaawansowanej ciąży, jak chadzałam tymi drogami, jak wyobrażałam sobie podczas podróży moje kochane maleństwo. Jak miło mnie traktowano :). I w ogóle miałam takie dziwne wrażenie, że wszystko się w moim życiu zmieniło, jakbym nagle zaczynała od nowa. I jakby czas podzielił się dla mnie na dwa etapy: przed Kornelkiem i po porodzie. Miałam łzy w oczach.. i tęskniłam za moją pociechą, która żegnała mnie do pracy najcudowniejszym uśmiechem świata :)
Na szczęście w pracy przyjęto mnie bardzo miło, zaraz też posypały się nowe zadania i jakoś przetrwaliśmy wszyscy ten sądny dzień :p ;) A Kornelek spisał się wyśmienicie. Żadnych problemów. Jedynie dla mnie, bo moja siostra nosi go częściej na rękach i czyta mu bajki. Cóż, trzeba będzie zmienić zakres działania ;) :)

A teraz nadrabiam... :)

PS. Myślałam dziś o Was :) :) :)

reklama
uff i moja maruda już śpi, a raczej próbuje i coś tam do siebie marudzi jeszcze ale to daje jej najwyżej pięć minut bo juz ma odloty :p ::) ;D
Ciężki dzień za mną och ciężki. Weronika jest cicho czyt. nie płacze i nie marudzi tylko jak śpi i jak je mleko bo jak je zupke deser lub pije sok to też miałczy i jęczy
Uwielbiam moje dziecko ale to co ona wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie, już nie mam pomysłów na zabawianie tego ludzika i z sił opadam.
Jeśli chodzi o moje inne prace związane np. z domem to dzisiaj zdąrzyłam.....pozmywać a na obiad miałam krupnik bo to zupa i właściwie sama sie ugotowała ::)

wszystkie pieski zebuloo, grzechotki, cuda na kiju mogłyby nie istnieć bo moje maleństwo poświęca im w ciągu dnia w sumie może piec minut uwagi. Jedyne co ją zajmuje na chwilke dłuższą ale chwilke to papierki- daje jej do rączki np. chusteczki higieniczne w paczce i mała szeleści.
Telewizor jej wcale nie interesuje no chyba że pilot.
no i mogłaby godzinami walić w klawiature ale te rozrywki niestety zakazane :p :police:

alka pisze:
Iwon kochana jak tam w normalnym świecie, w którym kupy dzidzi nie są głównym tematem 20 osób ? :p :p :p :p ;D ;D ;D ;D

:D :D Az mnie boli język, tak muszę się w niego gryźć, żeby za dużo o tych kupach i papkach nie paplać ;D

Gazelaczku nie Ty jedna miałaś dziś pobudkę o 5. U mnie wprawdzie 30 minut później, ale zanosi się na to, ze moje dziecko będzie już zawsze o tej godzinie wyspane. Wczoraj tak było, dzisiaj tak było, zajefajnie po prostu. I tak wprawdzie wstaję do pracy, ale w weekendy nie pogardziłabym drzemką do 9 ::) :p
A dobra strona medalu to taka, że jeszcze go wycałuję i wyściskam przed pracą :)

Alka :-* :-* :-* :-* :-* :-* dla zalotnego Michałka ;) :laugh:

Asiołek ale masz pięknego psa, cudo po prostu :)

elfiko pisze:
nie mam czasu kochane teraz z wami gadac ale przekazuje tylko że rano dostałam smska od Iwon, pisze że brakuje jej Kornelka i nas i że nie wiedziała ze bedzie jej tak ciezko , biedactwo kochane

:-* :-* :-* :-* :-*

I wszystkim Wam dziękuję za ciepłe słowa, dobrze Was mieć :) :) :)

Iwon pisze:
Cześć dziewczynki :) :) :)

Dopiero teraz mam chwilę, by do Was zajrzeć.
Pierwszy dzień pracy za mną :p Nie sądziłam, że początki będą takie trudne...
Jadąc do pracy wszystko mi się przypomniało- jak jeździłam latem tramwajami w zaawansowanej ciąży, jak chadzałam tymi drogami, jak wyobrażałam sobie podczas podróży moje kochane maleństwo. Jak miło mnie traktowano :). I w ogóle miałam takie dziwne wrażenie, że wszystko się w moim życiu zmieniło, jakbym nagle zaczynała od nowa. I jakby czas podzielił się dla mnie na dwa etapy: przed Kornelkiem i po porodzie. Miałam łzy w oczach.. i tęskniłam za moją pociechą, która żegnała mnie do pracy najcudowniejszym uśmiechem świata :)
Na szczęście w pracy przyjęto mnie bardzo miło, zaraz też posypały się nowe zadania i jakoś przetrwaliśmy wszyscy ten sądny dzień :p ;) A Kornelek spisał się wyśmienicie. Żadnych problemów. Jedynie dla mnie, bo moja siostra nosi go częściej na rękach i czyta mu bajki. Cóż, trzeba będzie zmienić zakres działania ;) :)

A teraz nadrabiam... :)

PS. Myślałam dziś o Was :) :) :)

Iwonjak to przeczytalam, to chce mi sie plakać...
Ja też niedlugo wracam do pracy i pewnie "pęknie mi serce" i nawet nigdy nie przypuszczalam, że można kogokolwiek tak kochać jak ja kocham moje dziecko...
TRZYMAJ SIĘ I PRZECIERAJ NOWE SZLAKI :-*

Klaudia pisze:
Joasia, a słuchałaś najnowszej płyty Jopkowej "Niebo"? Tam jest taka śliczna piosenka dla synka. Uwielbiam ja śpiewać Maciusiowi :) Jak nie, to jak znajdę czas to zrobię mp3 i ci wyslę i będziesz mogła tez śpiewać Kubusiowi :)

Ja też chcę :)

reklama
Iwon witaj znowu na pokladzie!!!!!!ciesze sie, ze wszystko sie jakos ulozylo!!!!!
co do pioseneczki to mam tez fajna kolysaneczke jak cos to Ci przesle!!!!ale nie wiem czy ty gustujesz w takiej muzie?????

a moj maluch spi juz os 19:30, padl dzisiaj bardzo szybciutko bo nie kladlam do po 18 juz spac tylko czekalismy na kapanko!!!!i chyba bede tak robic, przynajmniej nie ma problemow z usypianiem( ale jestem egoista, pierw mecze dziecko a potem sie ciesze ze zmeczone i szybko zasypia......eh)

niunka pezsylam gorace buziaki!!! :-* :-* :-* :-*

Do góry