reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

No wynalazlam po wielkich trudach 3 szpitale godne zainteresowania ::).Teraz trzeba je jechac zwiedzic ;) i podjac decyzje.

reklama
Ja jednak z tymi szpitalami do tam dobrze... dwie prywatne kliniki każda ma umowe z NFZ - szpitale państwowe odpadły u mnie na samym początku.. z opowieści koleżanek - lepiej tam sie nie zjawić... ceny w klinikach prywatnych przyzwoite - takie, na które mnie stać :-) trafiłam na dobrego zaufanego lekarza, który prowadzi mnie cały czas i jestem z niego zadowolona i wybrałam Klinike również na samym początku mając na myśli dwie prywatne ale to, że lekarz jest super spowodowało, że zostałą juz tylko jedna wybrana, która ma dobra opinie wsrod pacjentek :-) także problem mam z głowy... no oczywiście w razie jakiś komplikacji bede musiala jechac do państwowego szpitala... bo tylko tam jest dopowiedni sprzet dla noworodków... ale wierze, że wszystko bedzie dobrze :-)

Tak Asiolku tylko pozazroscic.Tutaj niestety nie ma zbyt wiele prywatnych klinik do szpitala w ktorym wykonuja zo mam okolo60 kilometrow(Kalisz)A jesli bym chciala w prywatnej klinice to musze jechac do Poznania(100 kilometrow)albo do Wroclawia(ok.100) :laugh: ::)

Lilka to z ksiazeczki od doktorka"Antybiotyki"Niektore antybiotyki,np.penicylina i ampicylina mozna bezpiecznie stosowac w ciazy.Leki zazywaj tylko po porozumieniu z lekarzem..Mysle,ze mozesz byc spokojna :)

Myslalam,ze od pierwszej ciazy zmieni sie cos na lepsze ale ja sie przekonalam raczej nieeeeeeeeeeee!
I jak tu "rodzic po ludzku"? :p ::) :mad:

weszlam na chata ;D widze ,ze wszyscy sie pchaja drzwiami i oknami ;D az sama jedna tam jestem :p

I znowu coraz bliżej weekend!!! Ja własnie wróciłam z aerobiku, kupiłam sobie Fissan na rozstępy, bo skończył  mi się poprzedni krem, no i idę pod prysznic a potem wypróbować nowy nabytek. Nie miałam jeszcze tego Fissanu, ale Tusia tak go gdzieś na forum zachwalała, że mnie przekonała :)
Fajnie macie z tymi klinikami prywatnymi. Ja mam do wyboru tylko dwa szpitale państwowe, jeden schludniejszy a w drugim podobno lepszy personel. Najbliższa klinika prywatna jest w Krakowie, czyli 80 km od Tarnowa, więc raczej o niej nie myślę. Ale szczerze mówiąc to jakoś tak nastawiłam się od razu na ten szpital, w którym jest moja ginekolog (czyli ten z lepszym personelem) i jak narazie w ogóle się nie stresuję porodem. Zobaczymy co będzie w czerwcu.

Ciekawe, co tam u Tusi na usg się pokazało :)

reklama
Klaudia ja bym sie wogole porodem nie stresowala gdyby w najblizszym mi szpitalu podawali rodzacej zo i mogloby byc odplatne byle podawali.A tu nic jedyny srodek znieczulajacy jaki moga ci podac to pyralgina ::).To juz lepiej jakby nic nie dawali zeby sie nie osmieszac :p

Do góry