reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Elfiko - Twoje życzenie dla mnie rozkazem ;D Zaraz powklejam Maciejkę.

Rzeczywiście - Martynka i Majcia już wkroczyły w szósty miesiąc! Wow!!! Ale to leci...

Zastanawiam się nad chodzikiem. Wszędzie piszą że to niedobre. Ciekawe po co więc produkują taki szkodliwy przedmiot? Pewnie dlatego że jest wygodny :p Tak więc na razie mówię chodzikowi NIE, ale czy kupie czy nie, to się okaże. Maciek jest tak żywym dzieckiem, że ja nie wiem czy nie będę musiala się uciekać do rozmaitych sposobów, żeby troszkę ograniczyć Jego popędy eksploracyjne ;D

reklama
Dziewczyny, wczoraj kategorycznie zakazałam teściowej dawać Maciusiowi jabłuszko i wyobraźcie sobie, że po zrobieniu wieczornej kupki w nocy obudził sie tylko 2 razy, a nie 6 jak poprzedniej. To chyba jednak dla niego za wcześnie na nowości. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy. Dostałam wczoraj z Nutricia poradnik żywienia małego dziecka i przeczytałam teściowej, że nie należy wprowadzać przed 7 miesiącem nowości u dzieci karmionych piersią, no i mam nadzieję, że ją przekonałam. :D

Kasiu i Tusiu :-* :-* :-* :-* :-* dla Waszych pięknych dziewczyn z okazji wkroczenia w 6 m-c :)

Gazelaczku wracaj szybko do zdrówka. A to zaziębienie, to może właśnie po tej szczepionce? Niektórzy tak właśnie niestety reagują. E mama, jesli dobrze pamiętam, też chyba miała po niej takie objawy ?

A u nas gondola poszła już w kąt i w korytarzu stoi przygotowana spacerówka :)

Fajnie to wygląda, i miejsca mało zajmuje :p Ustawiłam poziom na drugi, bo ten najniższy jest praktycznie zupełnie w poziomie. No i jest podusia, kocyk, pokrowiec, buda, myślę, że naprawdę będzie mu tam ciepło i miło.
Dzisiaj może strzelę parę fotek ;)

buziaki dla naszych duzych dziewczynek Martynki i Majeczki
:-* :-* :-*
ale ten czas mija....... ::)

tak sobie mysle,czy wy jeszcze pierzecie w proszku dla dzieci ciuszki?
u nas to wyglada tak ze odkad skonczyl nam sie proszek Jelp to pierzemy nasze ubrania razem z Mileny w normalnym proszku i plynie
pluczemy zawsze dwa razy i u Mili nie ma alergi

a jak to wyglada u was?

Jeżeli chodzi o proszek dla dzieci, to czytałam, ze należy w nim prać ciuszki, aż maluch skończy roczek, a jesli ma uczulenie, to dłużej..
Ja piorę nadal w jelpie, ale tylko dlatego, że mój mąż jest alergikiem i boi się, że mały też może być wrażliwy. A że ostatnio on robi zakupy, to przywozi jelpa i nie chce się przekonać do innego ::)

Jeśli dziecko dobrze reaguje na zwykły proszek, to wg nie ma pprzeciwskazań do jego stosowania. Ale niestety jednak większość maluszków jest jeszcze zbyt wrażliwa na takie środki.

My jeszcze mamy jelpa - powolutko konczy sie nam paczka - jak go skoncze to chce sprobowac wyprac w zwyklym i zobaczyc reakcje - jak zadna alergia sie nie pojawi to zmienimy na zwykly proszek, ale to pewnie za jakies dwa tygodnie jak obecna paczka sie skonczy:)

Właśnie otrzymałam poradnik nutricia razy dwa?? Nie wiem, czy przez pomyłkę mnie tak hojnie obdarowano ;D, czy też zawartość jest inna. Zaraz otworzę..
A jeszcze na poczcie czekają na mnie jakieś soczki hippa do odebrania?? Też darmowe :)

reklama
czesc dziewczynki:)

duzzo zrowka dla naszych 5-miesieczniaczek!!!!!coby nam swiecily przykladem....

a ja wlasnie skonczylam sprzatac mieszkanko.....ufff, rak i nog nie czuje!!!ale teraz jak milo sie zrobilo..wkoncu!!!!!!

co do paczuszki z Hippa czy z Nutrici to ja tez bym chciala dostac, ale jeszcze nic nie dostalam, slyszalam, ze to dzieci po skonczeniu 4 miesiaca dostaja......to moze niedlugo cos przyjdzie!!!!

a co do wozeczka to nie musze sie jeszcze spieszyc, maly swietnie miesci sie w gondoli, tak z niego kruszynka, albo taki mamy duzy wozek!!!!!

Do góry