reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

e-mamo - my tez przyłączamy się do grona trzymających kciuki. Ciekawe, kto jutro bedzie pisał, skoro wszyscy będę zaciskać palce  ::) musisz szybko po zabiegu dać nam znać jak poszło  :)

Dziewczyny, ile możecie ściągnąć pkarmu z jednej piersi jednorazowo aktatore? Wczoraj mi sie udalo tylko 70 ml, a dziś... 40 ml  :( Myślicie że tak mało mam pokarmu, czy po prostu nie ściągneło się wszystko? Bo w tym wieku to Maciuś powinien jeść na pewno więcej. Az zaczelam pić zioła mlekopędne!

Elfiko - dzięki za radę dotyczącą karmienia kaszką. Skorzystam z niej częściowo - postanowilam na razie dawac troszke kaszki na wodzie i dopajać piersią. A gdy pojdziemy do lekarza, to ustalimy odpowiednią dla Maciejki strategię. Bo widzialam tez w sklepach kaszkę mleczno-ryżową dla niemowląt od 5 miesiąca i może to byłoby najlepsze? Bym juz przyzwyczajala w ten sposob malego do mleka modyfikowanego, na ktore i tak w styczniu bedziemy powoli przechodzic.

reklama
miało byc 'w przypadku' a nie jak napisalam 'wypadku'  ;D

Iwon ja to sie juz nie waze aby sie nie dolowac
wystarczy mi widok w lustrze
a diete ktora obralas jest najgorsza bo pozbedziesz sie witamin i skladnikow mineralnych a nie tluszczu
a nie daj Boze jak dopadniesz lodowke.....błedne kolo

lepiej zrob sobie salatke warzywna,np.szopską
-pomidory
-ogorek
-papryka
-cebula
-ser feta
-oliwki (ja np.oliwek nie uzywam bo nie lubie i cebuli tez nie dodaje)

do tego sos winegret (oliwa z oliwek,troche octu,papryka slodka lub ostra-jak wolisz-i sol,ale nie duzo soli bo ser feta jest juz taki slony)
salatka........niebo w gebie
sama ide kupic dzis skladniki do Netto i robie ją na kolacje
a do tego chlebek tostowy
jak nie masz tostera to wez blache od ciasta wyloz aluminium i jechane!!! posmaruj taką goracą grzanke maslem lub na sucho
albo do masla wydus zabek czosnku i masz maslo czosnkowe  ;)

No Lilka ja też lubię takie sałatki, tylko, ze mam teraz takiego nerwa, że ogłosiłam całkowity strajk głodowy ;) Spoko, pewnie mi zaraz przejdzie i wrócę do żywych, ale dzisiaj jeszcze się trochę pobuntuję ;) :laugh:

Witam Was po długiej nieobecnośći. Nadrobić was nie mam szans.
Ja z Adasiem właśnie wróciliśmy z pobytu w szpitalu. Mały miał zapalenie oskrzeli i płuc, mieliśmy siedzieć w szpitalu do piatku, ale wybłagałam lekarke o wypis i kurujemy się w domu. Warunki w szpitalu okropne, przepełnienie - prawie wszystkie dzieciaczkina oddziale chore na zapelenie płuc. Cos strasznego.

Joaska bede pamietac ;) a my tu tez pichcimy i troszkuuu troszku sie w tym szkolimy ;) :p a dzis robimy (nie przeznaczone dla oczu Iwon ;) skoro bidula nic nie je to nie bede szczuc )
Iwno nie czyta linijki pod spodem!!!

robimy dzis fajite zawijance meksykanske z kurczakiem, paprykami i cebulka do tego salsa i serek zolty tarty

aaa wiecie co ostatnio wymyslil moj lukasz ? ::) dal mi do sprobowania papryczke dotknelam jej tylko koniuszkiem jezyka i przez reszte dnia paszcza nie ruszylam :p nie pamietam tylko jak sie nazywala ta papryczka :p :p podobno najostrzejsza pod sloncem..przyniosl ja lukaszowi chlopak z pracy pochodzi z puerto rico jaaaaaa myslalam ze w kosmos wystrzele take to cholerstwo bylo ostre :o >:D O0

Gazelaczku, skoro masz kontakt z Nianią to przekaż jej proszę ode mnie, że jej brakuje bardzo, zwłaszcza na butelkowym, a dzieje się dużo, oj dzieje ;) :)

reklama
Do góry