reklama
elfiko
lipcowe mamy ´05
Zupki to pół biedy ale ten chleb i te purre :-[ No a z hippa to pierwsze słysze że jest coś od 4 tego miesiąca, na wszystkich ich produktach pisze PO 4 miesiącu, na bobovita pisze Od 5 miesiąca.
My sobie tak myślimy dobra zupka ale ma naprzykład dużo białka lub potasu a małe brzuszki trawić tego dobrze jeszcze nie potrafią i sie świństwa w brzuszkach osadzają. Twoja sprawa, ja to z własnego doświadczenia, moja mama mnie karmiła właśnie wcześnie wszystkimi potrawami, moją siostre też i tak jej nic nie jest a ja całe życie mam problemy z żołądkiem, zaczęło sie dopiero w 3 klasie podstawówki i trwa do dziś. Ciągłe bóle, nadkwasoty, zapalenia jelit. Co sie nacierpiałam to moje i prawie każda ciężką potrawe teraz odchorowywuje. Każdy lekatrz u którego byłam mówi że to przez te karmienie w dzieciństwie, no i nerki też mam nie najlepsze. Wiec ja córcie wole uchronić od tych niespodzianek a na jedzenie tego wszystkiego ma całe życie. I wątpie czy jej sie taka krzywda dzieje, że chleba czy mleka z kartonu nie dostaje.
My sobie tak myślimy dobra zupka ale ma naprzykład dużo białka lub potasu a małe brzuszki trawić tego dobrze jeszcze nie potrafią i sie świństwa w brzuszkach osadzają. Twoja sprawa, ja to z własnego doświadczenia, moja mama mnie karmiła właśnie wcześnie wszystkimi potrawami, moją siostre też i tak jej nic nie jest a ja całe życie mam problemy z żołądkiem, zaczęło sie dopiero w 3 klasie podstawówki i trwa do dziś. Ciągłe bóle, nadkwasoty, zapalenia jelit. Co sie nacierpiałam to moje i prawie każda ciężką potrawe teraz odchorowywuje. Każdy lekatrz u którego byłam mówi że to przez te karmienie w dzieciństwie, no i nerki też mam nie najlepsze. Wiec ja córcie wole uchronić od tych niespodzianek a na jedzenie tego wszystkiego ma całe życie. I wątpie czy jej sie taka krzywda dzieje, że chleba czy mleka z kartonu nie dostaje.
elfiko jak sama napisałaś na swoim i siostry przykładzie jednej zaszkodziło a drugiej nie więc to też jest uzależnione od dzieci a swoją drogą czy to udowodnione jest że te powikłania to napewno od za wczesnego karmienia
to fakta na jedzenie tego wszystkiego ma całe życie
tak jak mówisz żadna krzywda.Więc każda z nas nie chce być złą matką i ma swoje przekonania i wychowuje tak jak uważa to za słuszneI wątpie czy jej sie taka krzywda dzieje, że chleba czy mleka z kartonu nie dostaje.
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
alka pisze:Nowy rekord! 4 godziny u fryca od razu mi lepiej : : : 8) 8) 8)
no no poprosimy o foteczkę
Ja też miałam w planach fryzjera, ale mój staruszek nie mógł dziś przypilnować małej i nic z tego. Chciałam sobie zapuścić włosy, ale ak tragicznie mi wypadają, że muszę obciąć.
A co do karmienia to popieram elfiko rękami i nogami Nie wydaje mi się, żeby takie eksperymentowanie na tak małym dziecku było właściwe. Przecież i tak kiedyś wprowadzimy wszystkie produkty do diety malucha, to po co ten proces przyspieszać ? Ale nie jestem tutaj ekspertem od żywienia, więc tylko piszę co myślę.
Lecę kąpać moje małe szczęście
gaga
uzależniona
kredeczko chyba żeczywiście za wcześnie dla Majci na soczki, ale spróbuję jeszcze jutro, jak nie to nie, za tydzień zamiast soczku podam jej starte jabłuszko może to bedzie wolała, zaczęłam jej wprowadzać coś bo lekarz tak kazał, ale nic na siłę
też myślę że elfiko ma rację, przecież taki mały organizm musi sie powolutki przestawiać i przyzwyczajać do wszystkiego
brunetko u nas też pośnieżyło a teraz mrozik lekki
też myślę że elfiko ma rację, przecież taki mały organizm musi sie powolutki przestawiać i przyzwyczajać do wszystkiego
brunetko u nas też pośnieżyło a teraz mrozik lekki
Klaudia
Lipcóweczka 2005
ja dostałam dokładnie to samo hihielfiko pisze:dziewczyny te które zamawiały poradnik małego dziecka z NUTRICII dostałyście już? Ja dzisiaj dostałam znowu od nich paczke- już trzecią i chyba sie pomylili bo taki poradnik mi przysłali - poradnik żywienia większego dziecka i w środku oprócz pporadnika była kaszka powyżej 12 miesiecy z truskawkami i mleko bebiko dla juniora. Ale kurde to ma krótkie terminy ważności i zanim weronika skończy ten roczek to bedzie juz stare :-[ chyba sie pomylili cosik w tej firmie :
zanim Maciek to bedzie mógł jesc to sie przeterminuje
Klaudia
Lipcóweczka 2005
ania.g pisze:Joasiu co do zabezpieczania - ograniczylismy seks w "czystej formie" - dajemy szanse naszej kreatywnosci , no i korzystamy z prezerwatyw jak juz "penetrujemy". To na chwilke musi wystarczyc.
Joasiu, my identycznie :0
reklama