reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

my teraz tylko te kupujemy, pampersy poszły w odstawkę, ceną się dużo nie różnią, mamy jeszcze 2 paki pampersa 3 prezentowe, to je trzeba zużyć, ale tak to biedronkowe chyba zostaną na stałe

reklama
Cześć babulki :) :)

Z Nianią się już przywitałam na lipcówkach po porodzie, a teraz reszta- dzień śliczny doberek :) :)

Chłopaków wysłałam na spacer, bo mamy dziś gości i muszę trochę mieszkanie ogarnąć. No i zamiast za ścierkę, to ja wstępnie za klawiaturę ;D Ech, nałóg i już ;) :laugh:

Do zobaczenia wieczorkiem i miłej soboty :)

witam dziewczyny :)
ja właśnie nadrabiam zaległości w na wpólnej no i u was :) mam dylemat, bo tu nie ma tvn i tak jakoś ale wy macie pierwszeństwo ;D nie mówiąc już że posprzatać by się zdało :)

a u nas nocka aż dziśsobie pamiętałam
północ pobudka i smok
3.15 cycuś
6 smok
7.15 cycuś
od 7.30 do 8 piski radosne (ostatnio doskonali, bo odkrył że może popiskiwać ) pogawędki w łóżeczku
o 8 zabrałam go do wyrka i do 9 pospaliśmy:)
dostał cyca i o 11 po mękach zasnął sam w łóżeczku
od 11.30 zabawa śmianko cycuch
i od 12 znowu śpi :) tak nam siedzionek zaczął

elfiko pisze:
Kurde i wyjdzie ze sie madrze, ale nie wolno mieszac kleiku ryzowego z kukurydzianym, ale do tego 2r mozesz dac kleiku ryzowego jeszcze, tylko to troche ciezkie dla zoladka bedzie.

elficzko dobrze miećtaki poradnik w tobie ;) przyda się na przyszłość i wiadomo do kogo z pytaniem się udać :)

o widzę że niania siepojawiła ;D

gaga pisze:
dziewczyny poradzcie jak podać małej soczek??? daję łyżeczka albo z kielisza i jest ryk za każdym razem, pluje nim i odrzuca, a przecież jakos musi zacząć pic i jeść coś innego
gaga może jeszcze za wszcześnie na soczki ...???

siostry smyk na cycu i do[piero od niedawna chce pić soczki (ma 7 miesięcy skończne) wcześniej było ostre zaciskanie buziaka jak zbliżało się co innego niż cyc, no w sumie deserki jeszcze tolerował czy obiadki

no i alka nam się zjawiła :)  w końcu :) to będziesz miała prawie bliźniaki pod ręka ;D powodzenia, dasz radęco by nie ;)
ciekawe co tma u niani a jużsięmartwiłyśmy a ona wolne sobie zrobiła

dobra zmykam coś na przekąskę zabrać i na wspólnej oglądam
i to sprzątanie...........

czesc mamuski
normalnie dwa dni mnie nie bylo ;D ale to kupa czasu hihihii

no u nas ze spaniem nie ma problemu,a nawet jest lepiej bo Mili sie spanko wydluza
teraz spi od 20 do 6 lub 7 dostaje mleczko i spi dalej :laugh: mam dobrze

zapomniałam wam napisac ze Milenka od 2 tygodni je :
- zupki od 5-ego i 6-ego miesiaca (kocha marchewkowa z ryzem)
- deserki owocowe
- chlebek
- itp.

Milenka nauczyła sie jak to krzykiem mozna dostac papu
tzn. jemy obiad sobie (my starzy ;D ) Milena siedzi mi na kolanie i zaczyna miauczec,potem krzyczec
dostaje łyzeczką ziemniaki purre i jest zadowolona,zje i znowu daje znac ze chce amu

ja nie moge jakie to juz rozumne dziecie :o :o :laugh:

Lilka a nie za wcześnie te zupki dla niej przecieżona ma prawie 4 miesiączki a ty już jej serwujesz od 5 i 6 miesiąca
Czy może dzieci na butli mogą już tak jeść??
Bo ja się nie znam.

reklama
a my dzisiaj z Karolem poraz pierwszy od porodu wychodzimy razem bez Mileny   :laugh: !!!!!!!!!!!
nasz kumpel wyprawia w restauracji urodziny i jestesmy zaproszeni

a do Mili przyjezdza jej 'chrzestna' - w cudzyslowiu bo Mili jeszcze ochrzczona nie jest :p
Agnieszka u nas przenocuje a my idziemy balowac  ;D

zreszta Mili jak zasnie to sie zazwyczaj budzi  conajmniej o 6 rano wiec nie mam sie co bac

Do góry