reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

nie wiem Viola jak to jest
ale widze ze jej to sluzy wiec po co mam czekac???
mysle ze to umowy wiek dla wszystkich dzieci
Mili nie jest alergikiem,nie ma problemow z kolkami(nigdy ich nie miala) je z apetytem,kupki sa jak zawsze ok wiec jej daje

zreszta ona sama sie wyrywa do jedzenia wiec mysle ze na takie łagodne papu jest juz gotowa

miala zreszta nie cale trzy miesiace jak podalam jej NAN 2R i tez wszystko bylo ok
teraz pije NAN 1 i najwyzej jej zageszczam kleikiem
ale wiem ze 'delikatna'to Mili nie jest ;) i całe szczescie

aaaa ostatnio piła zwykłe mleko jak zrobiłam sobie platki gorskie
no i beza tez juz jadła

reklama
uuuuu lilka to mołej zabawy!! :)
a ja troszkę chałupkę ogarnęłam i jakoś tak nic mi się nie chce bania mi znowu dymi. tymulek śpi a my zaraz będziemy jeść i do sklepu idziemy zakupy porobić bo artek do niemiec jedzie :( i nie będzie go do piątu :(((
ok narazionko
a lila właśnie jakoś tak wydaje mi się że szybko wprowadzasz nowe pokarmiki, no ale może ja się troszkę nie znam tak jak viola, bo też na cycu jedziemy

Mili od 2,5miesiaca jest wylacznie butelkowa

mowie nie wiem jak to jest ale jak bym widziala ze jej szkodze to bym jej jesc nie dawala
moze u nas to rodzinne
jakos tak dzieci w naszej rodzinie szybko przestawiaja sie na jedzenie

Mili kuzynka majac 3miesiace pałaszowała pomidorowke  ::)
lepsza jest od Mili  :laugh:

dzieki Violu i Kredziu ;)
mam nadzieje ze zabawa bedzie super

z tego co sie dowiedzialam to to ma byc wyłacznie ''zakraplana'' impra ::) a ja tak lubie jesc ;D

Lilka pisze:
ostatnio piła zwykłe mleko jak zrobiłam sobie platki gorskie
no i beza tez juz jadła

Lilka ty to jesteś agentka, nie mogę z tym bezem. Ja z siostrą jak byłam mała to też w trzecim już miesiącu mama dawała nam dużo produktów a w 6 to już wszystko jadłyśmy i nic nam nie było a żołądki mamy zdrowe. Mój Marcin jednak mi nie pozwala dawac nic innego co wskazane, bo mówi, że żołądek jest jeszcze za delikatny i niektóre potrawy mogą spowodowac wrzody lub tp. co się objawic może później. Ale czy to prawda to nie wiem.

eee Tusia zdaje mi sie ze twoj maz przesadza

zobaczcie :kupiłam Mili z firmy HIPP zupke marchwiowo-jablkowa dozwolona od 4-ego miesiaca
ta sama zupka z firmy Gerber czy Bobovita jest od 5-ego miesiaca...

tak jak napisalam wczesniej te miesiace na zupkach i deserach sa wg mnie umowne,bo jednemu dziecku w wieku 4 miesiecy zaszkodzi a drugiemu nie

specjalistka nie jestem ale tak na chlopski rozum......to mysle ze tak jest

Tusia dzieci kochaja kromki chleba,nie wiem dlaczego niby nie mozna dawac bo gluten czy cos
ja mojej kromki nie daje ale ze srodka ten miekki chlebek i wcina jak dzika
i czuje sie po nim dobrze

hahaaa
a z tym bezem to bylo tak,ze kumpela do mnie przyszla na kawe i po drodze kupila bezy
wiadomo ze bezy sie krusza a Mili jak zobaczyla ze cos jemy to oczy jak 5zloty ;D

no wiec dalam jej do buzi taki maluski kawalek a ona zjadla
i w ten sposob zjadla swoje pierwsze slodkie w zyciu

tak szybko nastepnego nie dostanie bo ja do conajmniej roku nie chce jej nic ze slodyczy podawac

reklama
no Lilka tylko jak Mili bedzie miala roczek i jej zaczną wychodzić te twoje eksperymenty to zobaczysz. Nerki, żołądek , to przez gluten może być uszkodzone naprzykład.

Do góry