reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

A co do jedzenia - to co jecie w pracy? Ja biorę ze sobą kanapki, bo umieram z głodu, ale tak naprawdę to na nie patrzeć nie mogę! Najlepsze byłyby zupy (KWAŚNE!), ale jak tu odgrzać coś takiego w biurze?

reklama
no to fajnie, ze wszystko ok.
Ja jestem na zwolnieniu do pracy nie chodze, gdyz mam za bardzo uciazliwa. Ale kanapek tez bym nie jadla :wink:
nie wiadomo co tu zoladek chce.
przez caly dzien zjem troche zupy - najlepiej rosol, lub meczna, jakiegos owoca, jogurt, jakies male miesko gotowane, wypije malego kubusia, okolo 1,5 litra wody i na nic wiecej mnie nie stac. polykam folik i zestaw witamin dla kobiet w ciazy - feminatal.
na mdlosci zjadam przez caly dzien paczke bake rollsow naturalnych i to wszystko.
Jest tego naprawde malo, ale wiecej nie daje rady :(
A kwasnego to mi sie nie chce bym sie chyba zzygala. Bardziej wchodza mi mleczne przetwory - procz sera zoltego - bllleeee i solone, pikantne (choc to nie zdrowe)
a wy co jecie :?:

Tusia25!!To wg moich kolezanek bedziesz miala córeczke!! Bo ja na slodkie patrzec nie moge,gdzie zawsze bylam słodka dupka hihihi.
A za kwasnymi rzeczami to chodze jak dzika,ogórkowa,z kwasnej kapusty,sama kiszona kapusta....mniam mniam...pychotka.
Wiec powinnam miec chlopca,zreszta tak mi wszyscy wroza.Postanowione jest ze jak bedzie chłopczyk to bedzie Adrian :D I jak sa jakies sytuacje w domku omawiane to juz tak mowie ''malutki juz bedzie..''Ale jak bedzie córeczka tez super!Zawsze marzyla mi sie córeczka....Buzka

a u mnie jak bedzie dziewczynka to bedzie Maja, jak chlopiec to Michalek
Dziewczyny mnie meczy dzis pecherz mam chyba przeziebiony. Cale zycie z nim problemy. Tak teraz uwazalam zeby nie przeziebic i zlapalo mnie. :cry: piecze i nie moge przez to spac. Mam nadzieje, ze dzidzi to nie zaszkodzi.

usg miałam w 5 tyg. i nic nie było widać do tego pecherzyk był troszkę spłaszczony stad to zagrożenie.... tylko puste jajo :p mam nadzieję, ze za 7 dni bedzie już coś widac .... a jeżeli nie - to bedzie znaczyło, że ciąża się nie rozwija :-(

Asiolek napewno sie rozwija jak masz te mdlosci i nie mialas po tym usg zadnego krwawienia.
ja w siodmym tygodniu jak bylam na usg to lekarz nie widzial bicia serca dziecka i dopiero teraz po dwoch tygodniach zobaczyl. A mnie nastraszyli, ze wsiodmym to juz na 100% powinno byc widac i co mylili sie. Niepotrzebnie sie tylko stresowalam wiec nie stresuj sie i ty bo tez pewnie niepotrzebnie. Trzeba myslec pozytywnie. Mi nadzieje ze jest wszystko ok ze dzidzia nadal jest i sie rozwija dawaly wlasnie te moje mdlosci

haha ale fajnie ze tak nas przybywa!!!!
lipiec bedzie wesoly :lol: :lol: :lol: :lol:
tyle szczesliwych buziakow bedzie widac
to nasze drugie sloneczko
url=http://www.tickercentral.com]
7.png
[/url]

a to nasze pierwsze kochane sloneczko

Babeczki duza buzka i piszcie dalej
a ja teraz ide spac bo paaaadan na nos
a co to pryszczakow: to przy pierwsze ciazy wyskoczyli mi na policzkach te paskudy potem zniknely
:lol: :lol:
ciekawe jak bedzie tym razem, bo jak na razie jest ciut lepiej
ok juzzmykam
dobrej nocki Wam zycze :D

Witajcie!Co do tych kwaśnych potraw to mnie się przy pierwszym sprawdziło-uwielbiałam kiszonom kapuste i proszę urodziłam chłopczyka :wink: Teraz o słodkim nawet myśleć nie mogę wiec może 2 kawaler będzie :) Ale najlepiej to było w ostatnich miesiącach tamtej ciąży-jadłam śledzie na przemian z plackiem :lol:
Jestem zdziwiona ale moja cera jest teraz o wiele ładniejsza niż przed zajściem w ciążę.Ciągle jednak marzną mi ręce i jestem zmęczona.Na szczęście poród jeszcze mi się nie śni :wink: I mam nadzieję że długo jeszcze mi się nie przyśni-bo ja się porodu poprostu boję :roll: I choć Doriana rodziłam naturalnie i razem z mężem to teraz rozważam cesarkę.

reklama
Joasiu mnie nawt zalecano basen,bo świetnie relaksuje,wzmacnia a w póżniejszych miesiącach, to będzie jedyne miejsce gdzie będziesz się sobie wydawała lekka :lol:

Do góry