reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

my dzisiaj same jesteśmy z myszką no i już po kąpanku i jedzonku teraz smacznie lula a ja troszkę ogarnę i też zmykam spać rano jadę do pracy ustalić jak długo będę mogła być na wychowawczym
spokojnej nocki kochane papa

reklama
Joaska pisze:
no to mam wieczor z glowy.........popsztykalismy sie z Rafalem, powiedzialam mu o moich obawach co do zabezpieczenia przed kolejna ciaza.....znowu wrocilo to, co bylo na poczatku tamtej ciazy, czuje, ze on mysli, ze znowu jestem nieodpowiedzialna, Kubus nie byl planowany, przekreslil wiele naszych planow, ale cieszylam sie jak nigdy, ze go mam, choc czasem bylo ciezko!!!a teraz boje sie, ze bedzie tak samo, nie chce kolejnego dziecka, nie teraz...........i boje sie, ze tabletki nie wystarczyly.....do juz mnie chyba przerasta, moze myslicie, ze panikuje, ale.........nie wiem co mam robic!!!!!po prostu sie boje :( :( :(
Joasiu głowa do góry, mysle że poprostu jestes przemęczona i dlatego to wszystko sie dzieje, ostatnio moim zdaniem zbyt często jesteś sama z dzieckiem i potrebujesz oderwania, relaksu- spróbuj sobie cos takiego zorganizować bo oszalejesz.
Co do obaw to poprostu zrób test i bedziesz wiedzieć, napewno jest dobrze, i nigdy przenigdy nie pozwól facetowi zrzucic na siebie obowiązku dbania o zabezpieczenia. To wasza wspólna sprawa i razem musicie o to dbać a niestety większośc facetów lubi wygode w stylu to twoja sprawa zajmij sie tym!
Jeśli nie chcecie teraz kolejnego dziecka to Razem musicie uważać,
jestem z Tobą, bądz dzielna i zobaczysz , bedzie ok :)

Joasiu, glowa do gory. Ja uwazam ze i tak zrobilas swoje. W dzisiejszych czasach tabletki daja przeciez duuzo prcent pewnosci a 100% nikt i nic Ci nie da. Musicie spokojnie porozmawiac i zaufac sobie w tej kwestii. Przeciez obydwoje jestescie tego samego zdania, nie?
Samej nie miesci mi sie w gloie miec teraz nagle drugie dzieciatko, ale z Aleczka cieszymy sie ogromnie i chyba oboje myslimy, ze dobrze ze tak sie stalo, a byl kompletnie nieplanowany, choc ciany oczywiscie :). Obcy kraj, brak rodziny...

Tusia rany Julek Ty sie pilnuj kobieto. Ach to Twoje cisnienie :( Jak to jest daja lekarze szanse, ze przejdzie?

Alka dzieki wielkie za materialy, naprawde dobra z Ciebie kobieta :) Mysle, ze musze skonczyc z kladzeniem Alka do spania na brzuchu. Ostatnio kilka razy spal na boku (jednym lub drugim) i wydaje mi sie, ze juz widze mala poprawe, no ale zobaczymy.

Tuśka - znów pobicie malutkiego dziecka masakra. Tym razem ojciec dziecka boże jak tak można.

Tuśka Majka ma spodenki w dechę (te zielone)

kochane dzieki za slowa otuchy, wlasnie siedze na necie i szukam informacji na temat tych moich tabletek, jak na razie znalazlam same pozytywy.........mam nadzieje, ze ona mi pomaga!!!poprzednim razem, kiedy bralam inne tabletki, to strasznie sie po nich czulam, nie bylam przekonana do ich brania, teraz do obecnych sie zmusilam, tylko po to, zeby nie miec dzidziusia..........czasami odechciewa mi sie karmienia Kuby, tylko po to, zeby wrocil okres i zebym wiedziala, kiedy moge sie kochac a kiedy nie!!!chyba msz racje elfiko, zrobie test, albo wybiore sie do lekarza i skonsultuje moje wszystkie obawy!!!
ale boje sie jak cholera!!!!!!!

Joaska popieram że o zabezpieczenie trzeba dbać razem, jakby mój nie uważał to zimny prysznić i po ptokach, ale ni schizuj tak bo ci sie mleko zetnie ;D a tak serio, nie martw się nic to nie da, a jak bierzesz tabletki to pewnie jest ok

Elfiko trzymam kciuki aby wszystko było ok
Za Was wszystkie trzymam kciuki za Wasze dzieci aby towarzyszyło nam zdrowie i szczescie!!!!!!!!!!!!!

reklama
dobra dziewczyny, przestaje schozowac, co ma byc to bedzie............jak na razie biore moje kochane tableteczki i ma byc wszystko git!!!!!!!!
a w seode do gina sie wybiore i pogadam z nim co i jak, bedzie dobrze!!!!gaga dzieki za rade o mleku, wlasnie zaraz obudzi sie moj syneczek i co to bedzie, jak mi mleczko z nerwow zkisnie????? :laugh: :laugh: :laugh:

Do góry