reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Martuska pisze:
Hanti probowalam. Zadziera glowe jak moze najwyzej, ale nie garnie sie zeby rece podsunac pod siebie czy podniesc sie na nich.
Jedna ze znajomych w Polsce ma 3 coreczki i mowi, ze zadna z nich nie lezala na przedramionkach, troche to dziwne.

Martuśka moja też nie leży na przedramionkach, od niedawna ładnie dźwiga główkę, ale tylko chwilę, potem nurkuje nosem w koc i beczy. Myślę, że na podnoszenie na przedramionkach przyjdzie jeszcze czas.

A co do diety to masz rację, wczoraj podczas podróży opychaliśmy się słodyczami, bo to był ostatni dzien łasuchowania :) Może rzeczywiście nadmiar laktozy małej zaszkodził. Zobaczę jak będzie jutro.

hanti ja Julii daję czasem espumisan jak nie robi kupki w dzień, ale nie zauważyłam, żeby potem kupa miała jakąś inną konsystencję, raczej obserwuję zwiększona ilość piardków :)

Skończyłam prasowanie, chyba nigdy nie zjechałam z ubrankami Julki do takiego zera jak dziś, dosłownie nie miałam jej w co ubrać po kapieli, no ale już nadrobiłam :)

Pies wykąpany, pranie zrobione, dziecię śpi, mąż tradycyjnie pracuje w drugim pokoju, seriale zaliczone, i co by tu....

reklama
Ja dzisiaj seriali nie zaliczylam, ale m jak milosc mam nagrane- maz sobie przypomnial ;D i zalaczyl video.
jutro jestem sama z weronika wiec jak mi pozwoli to sobie obejrze, a dzisiaj spala od 16.30 do 19.45 i ciekawe co bedzie w nocy bo juz zasnac miala ciezko.

e_mamo u nas też więcej pierdziołków jest po espumisanie,raz była śluzowata zielona kupka,kiedy mała miała początek chorubska i lekarka powiedziala,że to się wszystko po trosze na to złożyło

elfiko pisze:
Ja dzisiaj seriali nie zaliczylam, ale m jak milosc mam nagrane- maz sobie przypomnial ;D i zalaczyl video.
jutro jestem sama z weronika wiec jak mi pozwoli to sobie obejrze, a dzisiaj spala od 16.30 do 19.45 i ciekawe co bedzie w nocy bo juz zasnac miala ciezko.
elfiko po co będziesz m jak mydło oglądać. Ja Ci napiszę, co było, a więc to szok, ale Stefan..., nie nie napiszę ;D spoko 8)

Dobra ide mleko robic. weronike nakarmie i do wyra bo glowa mnie juz trzy godziny boli az mnie mdli.
Dobranoc :)

Kredeczko , Hanti, Elfiko, E_mamo dzieki wielkie pocieszylyscie mnie :-* :-* :-* :-* :) Kurde nie ma to jak forum :laugh:
Zadzwonilam tez teraz do mamy i jakos mi sie fajniej zrobilo.
Bookuje bilet.

Iwon pisze:
elfiko pisze:
a ja sobie pogadałam z Iwon! Ale super! gadałyśmy przeszło 21 minut, upsss chyba już do mnie nie zadzwoni bo ją na straty narażam straszne  ::)
A tak sie bałam tego telefonu a rozmawiało sie ekstra, no przynajmniej ja mam takie odczucia hihihi , może Iwon myśliże niezła ze mnie wariatka  ;D ;D ;D
No nareszcie na BB !!  ::)
Tak, tak popaplałyśmy sobie, a jak dzwoniłam do elfiko, to serce waliło mi, jak na pierwszej randce, hi hi. Super uczucie, polecam wszystkim  :)
I dementuję wszelkie plotki, że elfiko ma głos jak wieśniara, jak o sobie sama mówi  ;D Bardzo sympatyczny głosik  :)

Jak czytam Wasze posty, adrenalina mi trochę opada, bo bałam się, że z tym moim synkiem coś niedobrego się dzieje. Ciągle marudzi i burzy się, jak ma trochę sam poleżeć  ::) Widzę, że to norma wśród lipcowych maleństw. Kaśka ja właśnie z tego powodu kupiłam na allegro dwie nowości, zeby mu nowych wrażeń dostarczyć. Łudzę się, ze to pomoże  :p

Iwon co kupiłas?? Ja własnie poluje na coś nowego :)

Dziewczyny wiem, ze i któres z was coś tam kupowały na allegro, dajcie jakies namiary na fajne zabawki.

Padam na gebe , nie popisze z wami dzis :p ale jutro napewno ;D
tesknie bardzo

elfiko pisze:
Dobra ide mleko robic. weronike nakarmie i do wyra bo glowa mnie juz trzy godziny boli az mnie mdli.
Dobranoc :)
U nas dziś dokładnie to samo
a tak na marginesie,to mąż mi zajrzał przez ramie i myślał elfiko,że koło suwaczka masz wklejoną naszą Otylcie
uśmiałam się zniego....nie doczytał biedaczysko,że tam pisze Weronika

Nianiu kupiłam matę brzęcząco-szeleszcząco-piszczącą, czyli z wszelkimi możliwymi bajerami ;D, książeczkę kolorową i łuk z zabawkami i z lusterkiem.
Wiecie co, do tej pory byłam zwolenniczką zasady- żadna zabawka nie moze zastąpić kontaktu z rodzicami i oprócz grzechotek, maskotek i karuzelki nie chcieliśmy przesadzać z nadmiarem bodźców, poświęcając mu maksymalnie czas i uwagę. Ale ostatnie jęki mojego znudzonego syna i konieczna 24 godzinna gotowość do zabawiania go coraz to wymyślniejszymi wygibasami wyprowadziła mnie z błędu ::) :p
A miałam pedagogicznie wychowywać dziecko i edukować własnymi siłami...taaaaaaaa... ::)

reklama
NiaNia pisze:
Dziewczyny wiem, ze i któres z was coś tam kupowały na allegro, dajcie jakies namiary na fajne zabawki.

Padam na gebe , nie popisze z wami dzis :p ale jutro napewno ;D
tesknie bardzo

Podobno ten piesek, ktorego ma Weronika jest fajowy. Widzialam jego opis i też chyba go dziabnę

Do góry