reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

tofinek pisze:
kiedyś czytalam ze sluz może być oznaką tego że dziecko się nienajada, ale czy tak jest w Twoim przypadku.... :(a zielonkwe kupki to może być między innymi alergia, oznaka podziebienia więc trudno wyczuć
to faktycznie drugim razem było u nas na początku chorubska
mam nadzieję,że w Waszym przypadku jest to jakaś mała niestrawność.....sprawdż diete e_mamo

reklama
Hanti, dobrze radza dziewczyny, wyprobuj jakies witaminy, a moze wyciag ze skrzypu? I ponad wszystko zdrowo sie odzywiaj. Mi odpukac nie wychodza wlosy garsciami. (Ciagle "czekam" ze to nastapi.) Poki co wypadaj tylko przy myciu i po nocy, ale troche to znaczy tak jak przed ciaza.

Dziewczyny mam problem i nie wiem czy schizowac czy nie? Moj Alus za zadne skarby nie chce lezec na przeramionkach. Co mu podloze rece pod piersi to je rozklada jak zaba. Glowe trzyma twardo, z siedzeniem nie ma problemu, podnsi sie za raczki wiec slabe rece odpadaja czy slabe miesnie karku. Tylkiem rzuca i ogolnie mysle,ze jest sprawny tylko to lezenie. Nie wiem moze dlatego, ze spi na brzuchu czesto i nie wie ze sie powinien podnosic?? No ale Kornelek z tego co pamietam tez sypia na brzuszku a widze, ze pieknei lezy. Sama nie wiem co mam o tym myslec i co robic? :(

Co do glosow to ja slyszalam Anie.g i baardzo mi sie jej glosik podobal. Taki typowo kobiecy. Ja mam niski. Pasowaloby kazdej z nas Skypa zalozyc ;)

Zdjecia w galerii bombowe!!! :)

elfiko pisze:
Hanti kup sobie w aptece jakiś preparat wzmacniający włosy lub łykaj jakieś witaminki dla kobiet karmiących bo to jest normalne osłabienie organizmu po porodzie. Nie pamiętam ale to chyba Ty pisałaś że Ci sie często w głowie kręci- to może być anemiateż częsta po porodzie, zrób badanie krwi i będziesz wiedzieć- jak sie ma mało żelaza to też włosy wypadają,
u mnie tak było
cały czas łykam prenatal,ale to być może jest brak cegoś więcej ,niż dają mi tabletki
no cóż trzeba bedzie chyba iść do lekarza...a tak mi się nie chce :(

Ciężko coś na ten temat mi powiedzieć,bo u nas wszystko jest ok
ale czy próbowałaś Martuśka np.Alusia wołać,lub czymś grzechotać-tak by go zachęcić do podniesienia się :)

Jeszcze pare slow o moim synku. Popsulo mu sie spanko w dzien to znaczy co raz czesciej przed drzemkami podczas dnia placze, to znaczy nie usypia spokojnie , tylko prezy sie, wypluwa smoka i nie chce spac, musze robic kilka podejsc, az wreszcie zaskakuje. Wogole moze to glupio zabrzmi, ale jakos przestalam zauwazac ze ziewa przed spaniem. Raz byl juz tak padniety, ze tarl oczy ale nie ziewnal, a zawsze to bylo sygnalem, ze dziecko zmeczone.  Tak wogole to przez dzien ma zazwyczaj 5 drzemek po 45 min. Niestety krotko spi, ale w miare regularnie. Jej, mam nadzieje, ze nic sie nie zmieni na gorsze przez to, ze tak napisalam ::) A moze on dorosleje i potrzeba mu mniej snu...

Martuska pisze:
Jeszcze pare slow o moim synku. Popsulo mu sie spanko w dzien to znaczy co raz czesciej przed drzemkami podczas dnia placze, to znaczy nie usypia spokojnie , tylko prezy sie, wypluwa smoka i nie chce spac, musze robic kilka podejsc, az wreszcie zaskakuje. Wogole moze to glupio zabrzmi, ale jakos przestalam zauwazac ze ziewa przed spaniem. Raz byl juz tak padniety, ze tarl oczy ale nie ziewnal, a zawsze to bylo sygnalem, ze dziecko zmeczone. Tak wogole to przez dzien ma zazwyczaj 5 drzemek po 45 min. Niestety krotko spi, ale w miare regularnie. Jej, mam nadzieje, ze nic sie nie zmieni na gorsze przez to, ze tak napisalam ::) A moze on dorosleje i potrzeba mu mniej snu...
u nas zaczyna się to samo,Oti bawi się i śmieje i nagle płacz,jak powinna smacznie usnąć
zauważyłam,że trzeba kłaść ją tak jak spała do tej pory, tych samym czasie-godzinowo(czyli,kiedy jeszcze nie jest bardzo zmęczona)i w tedy jest oki

Hanti probowalam. Zadziera glowe jak moze najwyzej, ale nie garnie sie zeby rece podsunac pod siebie czy podniesc sie na nich.
Jedna ze znajomych w Polsce ma 3 coreczki i mowi, ze zadna z nich nie lezala na przedramionkach, troche to dziwne.

martuśka co do podnoszenia na przedramionach to mój tymul dopiero ładnie główkę dźwiga!! ale myslę że z niego leniuszek lekki, bo silny chłopina z niego do siadania już ramiona z leżącego podnosi a głowy dźwigać nie chciał, może za zadko go kładę na brzuchol a podnoszenie na przedramionach to chyba nie jest mus u kazdego dziecka, mojej siostry szkraby z tego co pamietam tylko ot tak sobie główki dźwigali, a wogóle jeden z siostrzeńców skończył 7 miesięcy i do chodzenia się rwie !!

reklama
zielona kupka jest tez wtedy gdy dziecko podczas jedzenia powietrza sie nalyka.

Pytalam pediatry i te przedramionka nie sa obowiazkowe jesli dziecko dobrze sie rozwija, ale jutro ide do ortopedy wiec jeszcze raz zapytam.

Do góry