reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Pooglądałam sobie maleństwa,są prześliczne!
Majeczka Tusi taka jest radosna,uśmiecha się na każdym zdjęciu.
Michałek Alki takię fajne ma włoski.
a Maciuś Gazelaczka taki podobny do mojej Otki,tylko Oti jakby grubsza ::)

reklama
gazelaczek pisze:
Hanti, spoko - my wszystkie łysiejemy po porodzie. Taka babska dola... te hormony ciągle coś muszą namieszać  ::)
Ale czy wychodzi Ci Gazelaczku codziennie spora garść,po synu też mi wychodziły,ale chyba aż nie tyle dziennie
Huuurrraaaa wreszcie udalo mi się prawidłowo pogrubić...o ja to blandynka już na 100% jestem ;)

Czy jest tu jakaś mamuśka????
no nie chyba znowu jestem sama...muszę Otkę w innych godzinach nauczyć siedzieć cicho,lub spać
a tak na marginesie to moje dziecko dziś wyjątkowo marudne i płaczliwe,czyżby zęby,bo jeśli nie to ręce mi opadają

Hanti kup sobie w aptece jakiś preparat wzmacniający włosy lub łykaj jakieś witaminki dla kobiet karmiących bo to jest normalne osłabienie organizmu po porodzie. Nie pamiętam ale to chyba Ty pisałaś że Ci sie często w głowie kręci- to może być anemiateż częsta po porodzie, zrób badanie krwi i będziesz wiedzieć- jak sie ma mało żelaza to też włosy wypadają,
u mnie tak było

witam kochane!
u nas po chrzcinach oki tymuś biedny w kościele śpiewających babek taaak się bał że szok ale na szczęście szeptałam mu do uszka i się nie rozpłakał i lulał cały czas. nawet nie było przypału z klękaniem czy wstawaniem ;)
a skutek kościoła był taki ze musiał tymul spać z nami bo co go do wyrka odkładałam to z taaaakim płaczem się wybudzał ze masakra!!

kolorowa kredko super ze Ci sie tak udalo z tym spaniem w kosciele, u mnie chrzciny za dwa tygodnie (pewnie zimnica juz straszna bedzie brrr), zobaczymy jak to bedzie bo ostatnio to chyba podobnie jak u kaski k marudzenie na calego - czasem mam wrazenie ze juz sie znudzilam mojej malenkiej, czaem sobie po prostu jeczy "bez powodu"...
hanti - mi tez zaczely wypadac wlosy, lykam rozne witaminy takie dla kobiet karmiacych, ale podobno one MUSZA wypasc i nie ma na to rady i to podobno przez to ze w ciazy "zapomnialy" wypadac... hihih
ja tez jestem jakas oslabiona, zjechalam juz 5 kg w porownaniu z tym co przed porodemmimo ze obzeram sie slodyczami, a nie bardzo wiem co jesc zdrowego bo surowe rzeczy mala slabo toleruje ale niedlugo 4 m-c wiec moze sie to zmieni...

reklama
co do planow sylwestrowych to razem z moja kolezanka (tez lipcowka, poznalysmy sie na szkole rodzenia i latamy razem na spacery) wymyslilysmy ze spotkamy sie w szostke tzn z mezami i dzieciakami... mamy jeszcze pare par znajomych z maluchami z tego roku, zobaczymy moze uda nam sie powiekszyc grono imprezowe...
w sumie to chcialam isc na jakas impreze potanczyc, i ide ale 30 grudnia... bo moja kumpela ze studiow zaprosila nas na wesele, super bo dziadkowie zostana z ninka a w sylwestra beda mogli gdzies wyjsc...
mialam nadrobic zaleglosci ale musze juz isc kapac malutka bo marudzi...

Do góry