reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

eliall pisze:
Gazelaczku kiedys pisalas ze masz duze piersi dzis ja Cie przebijam bo mam wieksze 80F, a czasem w porywach G (zalezy od modelu). I to jest moja wielka udreka. Przed ciaza mialam piersi troche mniejsze ale tez wielkie (80E). Wcale to nie takie fajne nosic taki wielki biust przed soba. Codziennie stado samcow na ulicy oglada sie za toba, a jak znajdzie sie jakic glupek to komentuje glupio.

Eliall, w sumie to nie mam jakiegos strasznie wielkiego biustu - jest spory o tyle, że jestem szczupla. No i trudno na taki rozmiar kupic dobry, a tym bardziej ładny stanik. Ale wyobrażam sobie jak się musisz czuć, tym bardziej przez tych facetów.... Bleeee Poza tym dziewczyny, nie wiem jak Wy, ale ja na razie nie mogę spać na brzuchu i troche mi tego brakuje... Po ostatnim karmieniu gdy piersi są opróżnione, to jeszcze jakoś daloby rade, ale klade sie na bok, zeby nie uciskać nic. Nie chce nbawic sie zapalenia piersi - slyszalam ze bolesna sprawa.

reklama
No to Rayanek się pewnie cieszy z tych piersi ;D, Maciusz oczywiście też
ale mnie sie podobają duże piersi, ta Ania z baru ma taką super figurę - szczupła, zgrabna i piersiasta - napatrzec sie nie mogę :p Kurde, nie myślcie, że ja jakaś les jestem, ale lubie damskie duże biusty. :p
I rozumie tych facetów w tej kwestji.

gazelaczek pisze:
Maniu, u mnie identyko. Qrcze, jestem juz taka sfrustrowana. Tym bardziej, że od 4-tej niuniek budzi sie co godzinę.... Dzis rano to po prostu zastrajkowalam i powioedzialam ze do niego nie wstaje i mąż Go lulał  :p Na szczęście za chwilę przyniósł mi uśmiechniętego Maciejkę i złość minęła. ale ja chyba tak dłużej nie pociągnę  :( Co się stało?????? Mam kilka opcji i nie wiem ktora prawdziwa: ząbki, faza silnego wzrostu, za gorąco w domku. I pomyśleć, że juz chcialam pominąć kolejne karmienie, tymczasem mam ich jeszcze więcej  :( A na dodatek wieczorami nie chce sam usnąć. Kiedyś odlatywał aż miło, a teraz chce sie bawic, mimo iz przed kąpielą marudził i oczy mu sie zamykały...

No nam przez tydzień też udawało się przesypiać noc a dzisiaj to wstawałam co chwila, wkładałam cumelka, aż w końcu go nakarmiłam ok 3, a potem o 6. Nie wiem co się stało. mam nadzieje, że to tylko było chwilowe. Macius od 3 dni nie robił kupki więc myslę, że to przez to sie męczył w nocy. Ale za to rano zrobił  dwa takie mega kupska, że z pampersa wypłynęły :D

gazelaczek pisze:
[
Maniu, u mnie identyko. Qrcze, jestem juz taka sfrustrowana. Tym bardziej, że od 4-tej niuniek budzi sie co godzinę.... Dzis rano to po prostu zastrajkowalam i powioedzialam ze do niego nie wstaje i mąż Go lulał  :p Na szczęście za chwilę przyniósł mi uśmiechniętego Maciejkę i złość minęła. ale ja chyba tak dłużej nie pociągnę  :( Co się stało?????? Mam kilka opcji i nie wiem ktora prawdziwa: ząbki, faza silnego wzrostu, za gorąco w domku. I pomyśleć, że juz chcialam pominąć kolejne karmienie, tymczasem mam ich jeszcze więcej  :( A na dodatek wieczorami nie chce sam usnąć. Kiedyś odlatywał aż miło, a teraz chce sie bawic, mimo iz przed kąpielą marudził i oczy mu sie zamykały...
Gazeleczku to pewnie bedą te ząbki, no a ile masz stopni w sypialni gdzie śpi Maciuś?
Bo jak ja miałam 22 to weronika też żle spała a teraz mamy18 i śpi od 23 do 5.30 bez przerwy

Tusiu, a ja bym wolala mieć mniejsze piersi, bo większy rozmiar to tylko kłopot. I z wiekiem [i pewnie po karmieniu  :(] szyciej tracą "fason"  ;) No a ja tez czasem lubie patrzec na babki. Uwazam że - przynajmniej w Polsce - babki są czesto ciekawsze od facetow. No i w ogole Polki są b. ladne, a nasi faceci czesto nie dbają o siebie. Jak bylam w Szwecji to bylam pod wrazeniem jak wyglądają Szwedzi. Normalnie malowane lale, a kolei babki tam byly malo ciekawe  ;)

Klaudia - trzymam kciuki, żeby Twoj Maciek nie przestawil sie tak jak moj. U mnie wszystko bylo ladnie i dopiero ten czwarty miesiac daje mi w kosc.. Az czasem to już naprawde.... Ech... Nic wiecej nie piszę  :p

Nie urazilas Gazelaczku. Oczywiscie kobiety w ciazy i karmiace piersia maja taryfe ulgowa - nie musza poscic, tylko niestety musza to pozniej "odrobic", a ja niestety nie lubie odrabiac. W sumie gdyby sie cos niedobrego dzial ze mna albo z Rayyanem to natychmiast bym przerwala post ale na szczescie wszystko bylo dobrze a Rayyan w piatek wazyl 7.5kg, a ma dopiero trzy i pol miesiaca. Wychodzi poza siatki centylowe. Jest poprostu grubasek.
jeszcze dodam ze rok muzulmanski jest o 10 dni krotszy od normalnego roku, wiec ramadan co roku zaczyna sie i konczy o 10 dni szybciej niz poprzedniego. I faktycznie kilka lat temu wypadal akurat w grudniu ale teraz trwal od 4 pazdziernika do dzisiaj (ostatni dzien a od jutra 3 dni swiat). A za kilka lat wypadnie w lipcu i sierpniu i dopiero wtedy bedzie jazda i ciezko do wytrzymania.

Elficzku, no wlasnie mamy 23 stopnie! Dzis w nocy bedziemy schladzac mieszkanie i zobaczymy. Tylko czy 18 to nie za malo? Malemu wystają lapki ze śpiworka... z kolei spod kolderki sie rozkopywal i tez bylo źle... No i caly lata po łóżeczku - gdy przychodzę po niego to Jego glowka leży tam gdzie byly nozki  :o

reklama
Dziewczyny, ja wczoraj zmałpowałam trochę Nianię :) i zaproponowałam mężowi seks-wakacje. Normalnie był taki zachwycony, że coś :) Stwierdziłam, że nie będę czekać aż zrobi coś romantycznego, tylko ja przejmuję inicjatywę. Zobaczymy na ile starczy mi ochoty? :)
Aga! Co do twojego męża - to chylę czoła :)
Mój mi kiedyś zrobił takie śliczne serduszko z cynamonu na piance w kawie . Ale to tylko przez to, że zapomniał kupić walentynki i mu głupio było, hihi :) A tak a propos to Łukasz robi najlepszą kawę na świecie.

Do góry