reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
gdzie mamusie lipcowe? Na spacerkach?
Ja własnie nakarmiłam mojego bąka i położyłam do łóżeczka a ona dwa razy pociumkała smoka i śpi jak zastrzelona ;D

Lilka ja nie mam pojęcia ale podobno po porodach to sie dzieją takie cuda
ja np biore logest i już druga moja miesiaczka trwała....1 dzien!!!!
Też sie tym martwiłam ale dzwoniłam do gina i byłam badana i wszystko ok, podobno to sie samo ureguluje tylko gdzyby krwawienia trwały dłużej niż 12 dni i były bardo obfite to trzeba sie zgłosić na usg

Ja gdybym tak wpadla z drugim dzieckiem teraz to chyba bym urodzila, chociaz nie powiem - na pewno troche bym sie podlamala, bo moment nie jest najlepszy. No i wg mnie po ciąży i porodzie trzeba sie zrehabilitowac i troche wrocic do formy. Ja po cc jeszcze nie czuje sie tak jak kiedys. Większy problem to by byla szybka wpadka z trzecim dzieckiem. Wtedy to juz w ogole by była jazda ::) Ale na szczęście na razie nie muszę o tym myśleć :p

witam babulki. u mnie jeszcze @ pojawila sie i mam nadzieje ze jeszcze dlugo sie nie pojawi.
Ciesze sie dziewczyny ze macie fajnych mezow, to takie bardzo mile slyszec jak kobitki chwala swoich mezow, a nie placza i sie uzalaja, bo wtedy jest smutno.
Dzis jest ostatni dzien ramadanu - miesiaca postu (nie je sie i nie pije od wschodu do zachodu slonca). Przetrwalam na szczescie, a bardzo balam sie ze nie dam rady w tym roku, jeszcze przy karmieniu piersia. Tylko dwa dni musialam jesc w ciagu dnia raz bo mi mleko zaczelo zanikac, a drugi raz bo chorowalam i mialam goraczke. Za to jak tylko nadchodzil czas na posilek to objadalam sie az mnie czasem brzuch bolal. Wiecie dziewczyny taki miesiac postu to swietna sprawa, nie wspominajac powinnosci religijnych mozna przy tym troche schudnac, pod warunkiem ze w porze kiedy sie je, je sie malo a nie opycha tak jak ja to robilam (w sumie objadalam sie tylko ze wzgledu na to zeby miec pokarm dla Rayyana)

znam kobitke ktora 4 miesiace po cc zaszla wciaze. biedulka z pierwsza ciaza miala ogromne problemy - wysokie cisnienie i musiala miec cc juz w 8 miesiacu bo bylo zagrozenie zycia, a tu nastepna ciaza. Ale jej lekarz pocieszyl ja ze nie wszystko bedzie dobrze pomimo ze to stanowczo za wczesnie po cc.

Tusia, to tylko daj znać, będziemy latać po ksiągarniach i szukać  ;)

Ja bym nie wytrzymała miesiąc bez jedzenia!  No a przy karmieniu piersią to wydaje mi się niezdrowe. Nie ma lżejszej taryfy dla kobiet w ciąży i w trakcie karmienia? Przecież - pomijając juz siebie - trzeba dziecku dostarczyć odpowiednie składniki odżywcze.

Jak na nasze warunki to Ramadon powinien być w grudniu, wtedy czas szybko leci między wschodem i zachodem słońca  :) Oczywiście Eliall mam nadzieję, że Cię nie uraziłam, tak sobie tylko myślę, że przez miesiąc robić takie wyrzeczenia to naprawdę coś!

Gazelaczku kiedys pisalas ze masz duze piersi dzis ja Cie przebijam bo mam wieksze 80F, a czasem w porywach G (zalezy od modelu). I to jest moja wielka udreka. Przed ciaza mialam piersi troche mniejsze ale tez wielkie (80E). Wcale to nie takie fajne nosic taki wielki biust przed soba. Codziennie stado samcow na ulicy oglada sie za toba, a jak znajdzie sie jakic glupek to komentuje glupio.

reklama
Do góry