reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

A ja tak podejrzewam, że Niania pracuje w wydawnictwie newsweka, czy jak to tam się pisze no i przyznam, że posiada umiejętności w jego reklamie już tyle z was chce miec tą gazetę ;)

reklama
A mojemu coś wczoraj się stało i zaczął mi gadac, że ja laska jestem i taka zgrabna ::) co mu się stało? A na rocznicę w dniu wypalanki zrobił spagetti i dostałam bukiet pięknych kwiatów. ;D

Witajcie z ranca. Tak milo was poczytac. Wczoraj jak wyprulam na spacer to juz nie zagladalam potem, a tu tyle stron...
Bylam wczoraj u ginki i wszystko ze mna super i ciesze sie. Cytologie zrobie juz w Anglii, bo za darmo przynajmniej ;)

Nianiu ty bedziesz dbala zeby workow po oczkami nie miec, a ja sie wybieram na solke (solarium) mysle, ze ze 4 razy chociaz do wyjazdu powinnam isc, to moze nieco zbrazowieje. Jeszcze jakas koszulke sexi chcialm kupic, moze na Alegro choc nigdy tak nie kupowalam. Gaga mnie zachecala raz, ale czy w tydzien zdarzy dojsc?
Na meza tez nie moge narzekac, ostatnio zadzwonil do mnie z piosenka. Poprostu zaspiewal mi :)

Agnieszko, my tez bedziemy miec krotkie wakacje w styczniu, bo do Polski przylecimy na wesele kolezanki i moze jakies narty jednodniowe zaliczymy ::)

Kurde polozylam mojego Alka dolozeczka a ten gada do siebie i nie wiem czy usnie a to jego pora.
Wogole chcialm was prosic o rady odnosnie tych nocy, moze zrobicie jakies podsumowanie, bo wy juz takiew tym doswiadczone 8)
Ja po raz pierwszy dalam mu wczoraj na wieczow z dwoch cycow i usna przepieknie ale o 24-tej obudzil sie no i dalam mu cyca co gorsza juz sapalismy razem do rana :(. Tak mial fajnie uregulowane a teraz tylek zbity. Smokiem zatkac go moge dopoki nie wypluje. I co robic?

Niania - ale Ty to jakaś szczęściara jesteś. Synek grzeczniutki, mąż romantyk, w pracy same bonusy i awanse.... Suuuperowo masz dziewczyno ;D

Kasiu - widzę, że Martynka wkracza dziś w piąty miesiąc! Aaaaale zuch dziewczynka :) Wszystkiego najlepszego dla maluszka. I duzo zdrowa, żebyś nie musiała już więcej się martwić. No i jeszcze całus od Maciusia ;) :-*

Tusiu - ja też miałam kiedyś wypalankę. Qrcze, do tej pory pamiętam ten uroczy dymek i zapaszek przypalonego mięska ;) :p ::) Ale potem wszystko szybko się goi i jest spokój na jakiś czas.

NiaNia pisze:
Okropnie sie slini to to niejedzenie to moze byc przczyna rosnacych ząbków ;D :) Dlatego nie chce trzymac smoka z aventu (ten jest silikonowy wiec dosc twardy). Zmieniłam wiec butle na NUK first choice i udało sie.
U mnie identyczne objawy, też obawiam się, ze to ząbki. Więc chyba wezmę przykład z Ciebie i kupię tego Nuka :)

Co do powrotu do pracy. Nianiu, mam podobne myśli. Jeszcze jakiś m-c temu nie mogłam się już tego doczekać. Macierzyństwo jest piękne, ale ile taka osoba, jak ja, może wałkowąć wciąż te same tematy, chodzić na spacery w te same miejsca... :p Po prostu powróciły do mnie słowa mojej kuzynki- poczekaj, zobaczysz, ze po porodzie będziesz szukała pretekstów, żeby sie z domu wyrwać.. A teraz, gdy moment już blisko, dopada mnie jakaś melancholia. Właśnie teraz tak naprawdę zaprzyjaźniłam się ze swoim synkiem, już go rozumiem, coraz bardziej wtapiam się w jego potrzeby i mały, słodki świat..Brutalnie będzie się z tym pożegnać. Ale NiaNiu...czeka Cię mnóstwo wrażeń, urocze powroty do domku, gdzie uśmiechnie się do Ciebie stęsknione szczęście, no i w ogóle przekonasz się, że właśnie teraz rzucisz się w wir pracy wiedząc, ze jest ktoś, kto zawsze będzie z Ciebie dumny :) Znając Ciebie szybciutko się przestawisz, doskonale godząc dwie nowe role i pomyślisz wkrótce, że nie wyobrażasz już sobie innego życia :) ;)

Dziewczyny, czy coś się dzieje o czym ja nie wiem? Coraz więcej Waszych facetów zamienia się w ideały. Najpierw u Niani, potem u Elfiko, teraz u Tusi... Do Martuśki mąż gada śpiewająco... Może i mnie niedługo takie szczęście spotka? Generalnie nie mam co narzekać, ale jakoś tęskni mi się za czymś wspaniałym, odlotowym i romantycznym... no za rycerzem na białym koniu, kwiatach i takie tam...  8) ;) :)

Cześć,
Właśnie wróciłam z badań. Jakoś cudem udało mi się rano zmobilizować i pojechać do przychodni.

Martuśka ja Ci nie powiem co zrobić bo u nas też jest loteria. Zupełnie nie wiem od czego to zależy. Też starałam się zatankować Julkę z 2 piersi przed snem, żeby dłużej pospała, ale mam wrażenie, że za każdym razem przynosiło to odwrotny skutek- pobudkę o północy albo wcześniej. Mam jeszcze jedną refleksję, odnoszę wrażenie, że zawsze po spacerze moje dziecko jest bardziej pobudzone. Nie chce potem spać, marudzi, nie chce leżeć w foteliku tylko chce na rączki i jeszcze żeby z nią chodzić po mieszkaniu.
A jak mamy taki dzień, że nie wychodzimy to jest grzeczniejsza.
A zawsze wydawało mi się, że po spacerze bebe powinno być bardziej zmęczone ?

No i próbowałam w nocy zatykać jej buźkę smokiem, ale u nas to nie daje rezultatu, najpierw pluje tym smokiem, potem się co raz bardziej niecierpliwi, aż w końcu daje koncert i muszę ją karmić. Próbowałam ja przytulać do piersi i zamiast sutka dać jej smoka ale nie daje się oszukać. Może jeszcze spróbowac myk z herbatką? Tylko co jej dawać skoro niczym jej do tej pory nie przepajałam? Myślałam o tej herbatce Hipp uspokajającej, ale ona jest dopiero po 4 miesiącu, więc dla nas za wcześnie.

Właśnie musiałam uspokajac Majkę, bo wystraszyło ją moje kichnięcie, już kiedyś pytałam się, ale nikt nie odpowiedział - czy wasze maluchy też takie strachliwe i delikatne na nagłe dżwięki? ::)

reklama
Jeszcze jakas koszulke sexi chcialm kupic, moze na Alegro choc nigdy tak nie kupowalam. Gaga mnie zachecala raz, ale czy w tydzien zdarzy dojsc?

martuśka koszulka działa ;D bezbłędnie

Do góry