reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Kasiu kochana,poprostu zdębiałam. Rany, jak tak można!? Wyprowadzić się ot tak to nie do pojęcia. Faceci to straszni tchórze. Niezły "twardziel" z niego, zatrzasnąć za soba drzwi jakby go to nie dotyczyło. A gadką, że nic nie da na córcię to może sobie d... podetrzeć bo każdy sąd będzie w razie czego po twojej stronie.
Kasiu, wierzę że jeszcze się wszystko ułoży i dlatego tylko jedno poradzę Ci z całego serca. Nie odpuszczaj mu po tym tak łatwo jak ja to zrobiłam w stosunku do mojego męża. Mimo, że to kompletnie różne zdarzenia ale proszę cię- niech on Cię dłuuuugo przeprasza i niech stara się jak cholera żebyś mu to kiedyś wybaczyła.
Wierzę , że jesteś silna i poradzisz sobie. Wiedz, że zawsze możesz na nas liczyć i w miarę możliwości wszystkie tutaj Ci pomożemy tak jak mówił Asiołek.
Ściskam ciebie i Martynkę bardzo mocno. Mam was w sercu i będę o was myśleć i wysyłać ci dobre fluidy ;D
A prawda też jest taka że i do kłótni i do rozmowy potrzeba dwojga. Jak ktoś nie chce rozmawiać to nasze starania do niczego nie doprowadzą.

reklama
Wiecie co, ja też mam wrażenie jakbym mówiła w innym języku i mąż mnie nie rozumie. Myslicie, że to hormony nam tak szaleją i faceci nie radzą sobie przytłoczzeni nową sytuacją i zmieniona żoną??? Qrcze przecież to my powinnysmy być oszołomione bo to nam się świat odwrócił do góry nogami a dla nich niewiele się zmieniło, chodzą do pracy, spotykają się z ludźmi, mogą się odlać kiedy chca a nie kiedy mogą. Powinni nas wspierać a tym czasem zachowują się sami jak dzieci, którymi trzeba się zająć, wytłumaczyć i pocieszyć.

Karin dzis M jak miłość odpuściłam na rzecz Baru Europa HAHAHA, co za szmatłastwo :)

Zmienię temat:
Dziewczyny słyszałyście o szczepionce przeciw pneumokokom ? Od przyszłego roku te szczepionki mają wejść do kalendarza szczepień jako zalecane. Wczoraj widziałam pragram w TV na ten temat i nieźle się wystraszyłam. Bakterie pneumokoków wywołują zapalenie opon mózgowych, posocznicę i coś tam jeszcze.... Jutro idziemy z Julią na drugie szczepienie i zapytam o to pediatrę. Z tego co mówili w TV to ta szczepionka jest pierońsko droga :(

E-mamo pediatra powiedziała, że na razie to ona nie poleca tej szczepionki bo to jest tak: tą chorobą może dziecko się zarazić przebywając z dziećmi (jesli jest ich dużo) czyli w żłobku lub przedszkolu albo jeśli ma rodzeństwo które chodzi do żłobka albo przedszkola. Jeśli teraz chciałabys szczepić dziecko to żeby ta szczepionka zadziałała to trzeba ją powtórzyć jeszcze trzy razy. Jesli dziecko będzie starsze to szczepi się tylko dwa razy albo nawet jeden raz.

Iwon ja tez nie kładę Bączka na żadnych poduszkach bo powoduje to naciągnięcie mięśni karku (tak powiedziała mi ortopeda). Moja córeczka śpi tylko na złożonej pieluszcze flanelowej.

Kasiu kochana bądź twarda i pamiętaj że masz córeczkę która Cię potrzebuje. Jestem pewna że sobie poradzisz. Jesteś twardzielką i wierzę w Ciebie.

Babulki nie mam czasu zaglądać na forum to straszne. Moja Igunia coraz więcej czasu mi zabiera no i w domu musze coś zrobić. Chyba jestem słabo zorganizowana.

reklama
No może. Fajnie było jak rodzice nas odwiedzili na weekend. Cały czas małą się ktoś zajmował a ja mogłam kilka chwil wygospodarować dla siebie.

Jak tak siedzę sama w domu to czasem świra już dostaję.

Do góry