reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

chodze do prywatnej kliniki.... ale kobiecie w ciązy która źle sie czuje lekarz powinien wypisać zwolnienie bez problemu chyba że jest jakimś dupkiem i stwarza zbedne ryzyko!!!! nie daj sie jakby co to walcz.

reklama
to sobie powalczymy z dzidziunia o te zwolnienie ;D
Dzieki za rady a teraz zmykam bo obiadek trzeba zjesc :)

Hej Lipcóweczki, coś nie mogę wysłać wiadomości na tym nowym forum, może tym razem się uda :)

czesc KOchane!
na jablecznik zapraszam!!!!! :D

Ewunia trzymam kciuki! wiem co czujesz! ja tez chodzilam jak opazona ::) bo pierwsza wizyte mialam dopiero w 14 tygoniu wiec moge sobie wyobrazic co Ty przezywasz!!!! no ale nic nie poradzimy taki system :mad: Fajnie ze juz bedziesz miala to USG a ja nadal nie wiem kiedy to nastapi i to tylko w dodatku raz na cala ciaze bede mogla zobaczyc maluszka w brzuszku...hmm...
wiec duzo raosci Ci zycze przy podgladaniu :D dzidzi!!!!!
Aga fajna ta sukienusia!!!! ja pewnie nie bedenic kupowac bo mam sporo z poprzedniej ciazy, a jeszcze we wrzesniu chcialam to wyslac mojej przyjaciolce bo myslalam ze mi jak na razie sie nie przydadzaa tu masz!!!! ;) ;D sa ja znalazl tyle tylko ze te portki z golfami sa jeszcze za duze i na razie chodze w niedopietych normalnych spodniach lub w dresie ale wiosna idzie wiec beda sukienki haha juz nie moge sie doczekac bo mam juz dosc tych warstw na sobie :mad:
to sprawia ze czuje sie taka napompowana ::)

dzisiaj ide do lekrza ajajaaaaj ciekawe co mi powie?!

Tusiu ja tez humorek mam do bani :( mimo ze slonko za oknem
wczoraj popstrykalam sie z Mama a dzis z Lukaszem..chyba faktycznie na glowe dostaje ale mam wrazenie ze oni czasami sa z innej bajki :(
no nic chyba pukne sie w glowe ;)
mialego dnia! no i Asiolku oby humorek taki dobry byl juz caly czas!!!!!

No i po obiadku, teraz przydaloby sie jakies spankoo hihihi'
dziewczynki wy tez macie takie lenistwo po obiedzie???
Ja codziennie sobie obiecuje ze wybiore sie na spacerek ale jak sie pozbieram to juz przewaznie jest ciemno :(
Straszny ze mnie sie zrobil leniuch i jak sobie pomysle ze pewnie jestescie w pracy to mi sie was strasznie zal robi.
To powinno byc tak, ze kobiety w ciazy nie powinny pracowac tylko sie lenic no nie??
Ale sie rozmazylam :D a co tam czasami trzeba siobie humorek poprawic marzeniami :)
Jutro ide do lekarza i mam nadzieje ze wreszcie sie dowiem czy to chlopiec czy dziewczynka?
Wszystko mi jedno co to bedzie ale wiedziec bym chciala :)

Aga dzięki za link, już sobie ściągnęłam a jutro mam zamiar oglądać (TVP 2, godz. 12.30).

Tusiu nie martw się to że kłuje i ciągnie to normalne. Po konsultacji z Doktorową biorę teraz tabletkę nospy zazwyczaj przed snem i pomaga.

Fajnie, że macie niedługo wizyty, ja mam dopiero 1 marca i jak czytam Wasze posty to zazdrość mnie skręca. Może to zabrzmi głupio ale: JA CHCĘ DO DOKTORA!!!! :laugh:
Terminy wizyt mam średnio co cztery tygodnie.

Ja też mam "krwawego gluta" ale to podobno całkiem normalne bo zachodzą zmiany w stężeniu czynników powodujących krzepliwość krwi. Jak zrozumiałam to jeden typ zanika a zaczyna być produkowany drugi, a my jesteśmy na etapie przejściowym.

Moja koleżanka ma w sierpniu własne wesele... i musze jej pomoc zmobilizować sie do dochudzania ponieważ jest baaardzo gruba... i potrzebuje.... zdjęć bardzo grubych kobiet w sukniach ślubnych... ale nigdzie nie moge znaleźć i tu prośba do Mani... może Tobie się uda takie znaleźć... na jakiś amerykańskich stronach.... już przygotowalam obrazki ze slicznymi modelkami w sukniach... jak z bajki jeszcze potrzebuje te grubaśne... nalepie jej na lodówke oba:-) bedzie miala wybór :p bezwzględna bede :-)

a ja jeszcze w pracy  :( od 8, wtsca musze o 6 i az z zazdroscia czytam wasze posty gdzie piszecie o psaniu do 9, ja to nadrabiam w weekend, wroce ok 19 zanim obiad zrobie, zanim zjemy to juz trzeba klasc sie spac... nawet nie ma kiedy pogadac z moja Poloweczka... :mad:

Lilka, wspolczuje Ci z tymi badaniami, ja od kilku lat mam straszne problemy z pobraniami krwi, mimo ze jestem w miare szczupla (srednia krajowa powiedzmy) to nie moga mi znalezc zyly i zawsze tyle pokluja... najpierw jedna reke potem druga, az mi szkoda tych pielegniarek bo sie staraja i nie chca mi sprawiac bolu a tu klops... kiedys nawet odeslali mnie bez pobrania, po pol godzinnych poszukiwaniach pielegniarka zrezygnowala, powiedziala ze zyle znalazla ale nie leci krew, dziwne :-[ a ze to byly platne badania to oddali mi kase...

Aga, fajna sukienusia, musze moja mamuske zatrudnic do szycia, na razie sie mieszcze, ale w marcu mam wesele kolezanki, potem w maju komunie, chrzciny i jeszcze w czerwcu wesele najlepszej przyjaciolki... i za kazdym razem potrzebny bedzie inny rozmiar... 8) szukam tylko w necie pomyslu na fason sukienki wyjsciowej dla ciezarowki, gdybyscie cos znalazly to dajcie znac koniecznie, bo na razie zupelna plaza... nic "weselnego" nie moge znalezc...

reklama
Asiolku, super masz pomysl z tymi zdjeciami, mam nadzieje ze poskutkuje ... 8)

Luska, ja tez mam podobne fazy - najchetniej do lekarza chodzilabym raz na tydzien, zobaczyc maluszka na usg, albo chociaz posluchac serduszka, a tu jeszcze tydzien do wizyty a do usg ze 3!!! :(

Do góry