reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

9_1.jpg

a tak gdzies wygladaja nasze na lipiec fasolki

reklama
AgnieszkoM. mam tak samo silne mdłości jak ty...ja też praktycznie nie mogę funkcjonować.Potrafią mnie nawet ze snu wybudzić :oops: przez 8 dni zleciałam z wagi 6 kilo.Zmuszam się do jedzenia a co gorsze do picia-i zanim to wszystko znajdzie się w żołądku wraca po chwili jako wymioty.Boję się czy się nie odwodnię.W poprzedniej ciąży z tego właśnie powodu byłam w szpitalu.Miałam w tedy cały czas kroplówke podawanom.Przeszło dopiero w 4 miesiącu.Mam nadzieję że teraz trochę lepiej to zniosę. :? Ponoć na mdłości dobrze jest pić melise...być może mnie żadna z tych metod nie pomogła-niestety :cry: No USG idę dopiero 21 ,ostatnio było tylko widać puste jajeczko.Już nie mogę się doczekać jestem dobrej myśli jesli chodzi o maleństwo-bo ponoć właśnie te straszne mdłości dają nam znać otym że maleństwo się jednak rozwija.Więc myślę że niebawem ujże swojego 2 już dzidziulka.Pozdrowionka!

witam wszystie panie w ten ponuty za moim oknem dzionek, dzis dzien wyjatkowy...mialam straszna ochote na sniadanie, co mi sie zadko ostatnio zdarza!!...i ostatnio caly czas sni mi sie porod...czy wam tez????!!!

aha i slyszalam ze na mdlosci dobra jest woda z babelkami popijana powolutku, u mnie sie sprawdza!!

caluje Was i wasze fasoleczki:)

Cześć Wam !!!

Powiem Wam co ja robię, żeby ograniczyć mdłości (czasami udaje się bardziej, czasami mniej). Spróbujcie, może akurat ! Powodzenia !
- jem banany
- piję niegazowaną wodę mineralną z cytryną (robię taką raczej mocno kwaśną) małymi łykami (woda powinna być chłodna)
- jem krakersy, sucharki
- piję sok jabłkowy
- podobno dobra jest herbatka z imbiru, ale jeszcze nie próbowałam, chociaż wczoraj kupiłam. Trochę mi zapach nie odpowiada.

Powodzenia dziewczyny. Ja też mam już dosyć mdłosci, jestem zmęczona nimi i pracą z takim samopoczuciem. Trzymajcie się !

Cześć dziewczyny.
To teraz coś na poprawę humoru dla tych co się mocno martwią :D

MACIERZYŃSTWO A ILOŚĆ POTOMKÓW

Macierzyństwo zmienia gruntownie twoje życie. Ale i twój stosunek do
macierzyństwa zmienia się z każdym kolejnym dzieckiem.

TWOJE UBRANIA
I-sze dziecko - nosisz stroje dla kobiet ciężarnych odkąd lekarz
potwierdził, że jesteś w ciąży.
II-gie dziecko - nosisz swoje zwykłe stroje jak długo się da.
III-cie dziecko - stroje dla kobiet ciężarnych to już twoje zwykłe stroje.

IMIĘ DLA DZIECKA
I-sze dziecko - przeglądasz kalendarze i dobierasz kombinacje imion
sprawdzając jak to brzmi.
II-gie dziecko - ktoś powinien nadać dziecku imię po ciotecznej babce, więc
możesz to być ty.
III-cie dziecko - otwierasz spis imion, zamykasz oczy i w co trafisz palcem
to będzie.

WYPRAWKA
I-sze dziecko - pierzesz świeżo kupione ubranka, dobierasz kolorami i
starannie układasz w szafce przeznaczonej tylko do tego celu.
II-gie dziecko - sprawdzasz, czy ubranka są czyste i wyrzucasz tylko te z
najciemniejszymi plamami.
III-cie dziecko - kto powiedział, że chłopcy nie mogą mieć różowych
śpioszków?

ZMARTWIENIA
I-sze dziecko - przy pierwszej oznace niezadowolenia (kwękanie,
skrzywienie) bierzesz dziecko na ręce.
II-gie dziecko - podnosisz je tylko wtedy, gdy krzyki grożą obudzeniem
pierworodnego.
III-cie dziecko - uczysz starsze huśtania kołyską.

AKTYWNE FORMY SPEDZANIA CZASU
I-sze dziecko - zabierasz je na gimnastykę dla niemowląt i terapię grupową
dla prawidłowego rozwoju.
II-gie dziecko - zabierasz je na gimnastykę dla niemowląt.
III-cie dziecko - zabierasz je do supermarketu i pralni chemicznej.

OPIEKUNKA
I-sze dziecko - gdy pierwszy raz zostawiasz dziecko z opiekunką, dzwonisz do
domu 5 razy.
II-gie dziecko - wracasz się od drzwi bo zapomniałaś zostawić opiekunce
numer, pod którym będziesz osiągalna.
III-cie dziecko - prosisz opiekunkę by zawiadomiła cię tylko jeśli
zaistnieje konieczność wezwania pogotowia.

SMOCZEK
I-sze dziecko - jak smoczek spadnie, to go myjesz i wyparzasz.
II-gie dziecko - smoczek opłukujesz lub strzepujesz.
III-cie dziecko - nie protestujesz, gdy pies poda dziecku smoczek

W DOMU
I-sze dziecko - spędzasz większą część dnia wpatrując się w dziecko.
II-gie dziecko - spędzasz większą część dnia patrząc czy twoje starsze
dziecko nie robi krzywdy młodszemu.
III-cie dziecko - spędzasz większość część dnia chowając się przed dziećmi.

:lol: Dodam,ze to jest mój pierwszy dzidziuś i zachowujęsię tak jak podano wyżej :lol: [/b]

reklama
Do góry