reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

No Asiołek zgadzam się z Tobą co do kwestii męża :) Te jego przytulanki to najlepsze co może nas teraz spotkać :lol: szkoda tylko,że on musi chodzić do pracy :lol:
Ja dzisiaj miałam kozmarną przeprawę z taką bździągwą w tramwaju. Słabo mi się zrobiło no to sobie usiadłam, parę przystanków dalej wsiadła taka matrona(futro czarne z karakułów, włos czarny popalony jak u ruskiej lalki, usta czerwone ,oczy niebieskie-koszmar) i jęczy a ja nie mogę zejść, bo czuję,że się porzygam.W końcu ktos jej ustapil a le na kolejnym przystanku wsiadła jakaś babulinka i ta wstała i dzre tą gębę,że młodzież niewychowana,że to wszystko ze wsi do tego Poznania na studia przyjechało a na Ratajach(dzielnica poznania) to samo bamberstwo mieszka.Więc jakaś dziewczyna sie oburzyło,ze przecież przed chwilą jej ustąpiła miejsca a ta ją wyzywa.Ale matrona dalej się drze,że zero kultury i wszyscy dbają o swoja dupę i do mnie z mordą,żebym wstała. Mowię jej,ze nie mogę, bo jestem w ciąży i się,źle czuję, to zaczęła mnie wyzywać od gowniarzy itp. no to jej mowię,że ostatecznie to mogę wstać i stanąć nad nią ale zaraz mogę rzygnąć i zrobię to z przyjemnością na jej futerko.Tramwaj wybuchł śmiechem, a matrona się zamknęła i wysiadła....na Ratajach.
przyszłam do domu, Mąż mnie przytulił i od razu było mi lepiej
Pozdrawiam wszystkich i nie dajcie się zadźgać w środkach lokomocji, bo im bardziej widoczna ciąża tym będzie gorzej(wiem z opowiadań koleżanek)
Buziaki dla mamusiek. :D

reklama
bardzo dobrze jej dogadałaś nie znoszę takich głupawych wstrętnych bab brrrrrrrrrr nie znoszę - ludzie czasami potrafią być naprawde niesmaczni...

życze nam jak najmniej takich osób na naszej dordze:-)

ja siedze całymi dniami w domku mam zwolnienie :-) i narazie obcy mi jest świat zewnętrzny jako dla kobiety ciężarnej :-)

dzięki Asiołek , też sobie tego życzę jak najmniej takich bab :lol:
Ja jeszcze jestem studentką a na dodatek na 5 roku i robię pracę magisterską teraz, więc codziennie muszę jeździć na uczelnię , a mam kawałek, i spotykać takie "cuda natury" :lol:
Całe szczęście nie zdarza sie ich wiele ale jak już się trafią to są to te skrajne przypadki.
Pozdrawiam i trzymam kciuki ,jak już wyjdziesz z domku w "paszczę lwa"

ja pracuję :-) w poprzednim tygodniu broniłam prace licencjacką (po dwoch latach od właściwego ukończenia studiów) - no coż mam spozniony refleks :-) ihihihih
do pracy Mężulo mnie wozi bo po drodze mamy i razem wracamy wiec raczej samochodem wszedzie sie dostaję... ale bywa i tak, że jadę autobusem.... i rzeczywiście czasami można spotkać kogoś kto zepsuje nam humor na cały dzień ..... :-) no ale wtedy trzeba być dzielnym i nie dac się tak jak Ty :-) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Byłam dziś u ginki pierwszy raz w ciąży i choć zaczął się 8 tydzień to nie zrobiła mi USG bo niby za wcześnie :( . Tylko mnie pomacała i stwierdziła ciążę, a za 10 dni da mi skierowanie na badania. Ach te przychodnie.

Wspułczuję Wam mdłości, nie chcę się skarżyć, bo wszystkim nam dopieka to, ale ja mam takie wymioty przez cały dzień (średnio 7-8 razy), że nic nie mogę jeść ani pić. Schudłam 2 kilo w 3 dni. Na szczęście ginka przepisała mi kropelki więc zobaczę, może zacznę funkcjonować i całkiem się nie odwodnię i nie umrę z głodu :wink: .
Czy któraś też ma takie silne wymioty o mdłościach nie wspominając?

:D no i wrocilam od lekarza. Dzidzia rozwija sie prawidlowo i ma 16,1 mm. Widzialam jak bije jej serducho. Ale jestem szczesliwa.
AgnieszkoMnie wiem dlaczego twoja lekarz mowi, ze to za wczesnie . ja mialam juz trzy razy usg, a teraz dzidzia majac 8 tygodni i dwa dni to jest juz taka widoczna i jej serducho widac jak bije.
powodzenia zycze wam wszystkim, aby wasze dzidzie pieknie rosly i byly zdrowe, a wy czuly sie coraz lepiej.

CZesc Babeczki!
dziesiaj mam dolek :cry:
i najchetniej wsiadlabym do samolotu i przyleciala do POlski
ale jeszcze nie moge :cry: :cry:
poza tym maz ma tu prace a w POlsce tego wlasnie brak
buuuuuu....
ciesze sie ze mam chociaz Was tu taj i ze mozemy sobie czasem poklikac i sie pocieszyc
dzis na prawde mam ciezki dzien a na dodatek w radio same swiateczne piosenki
Babeczki czy tez macie takie loty czasami ze placzecie z byle powodu?
no i taka jestem glodna....a na mysl o jedzeniu robi mi sie niedobrze, jedyne co chetnie bym zjadla to buleczka z pasztecikiem....
ratuuuunku....
co za dzien, co za dzien....
papapaaaaaaaa

witam wszystkie mamy, wlasnie wrocilam z zajec na uczelni i moj mezczyzna uraczyl mnie wpaniala zapiekanka mmmm pycha, ale co mam mu powiedziec, ze na sam zapach robi mi sie niedobrze!!zycze wam wiecej ochoty na jedzenie bo chyba tego na naprawde brakuje.no i zrozumienia caluje Was wszystkie:) a ty maniu nie przejmuj sie ja mam 1000 mysli na minute i jakos mi tak smutno.tylko nie wiem czemu, pozdrawiam!!!

Maniu ja tez wczoraj plakalam i nawet nie wiem czemu ...tak plakalam i plakalam. Ale dzisiaj juz sie usmiecham. :D. Przejdzie ci, tylko sie nie denerwuj - pamietaj, ze to szkodzi dzidzi.
A mi lekarz na mdlosci przepisal TORECAN, ale ja tam boje sie jakies tam leki brac....juz wole sie meczyc z tymi mdlosciami, niz z tym, ze tabletki te moglyby zaszkodzic dzidzi.

reklama
Czesc Wam Babeczki!!!!
Mdlosci ,wymioty to chyba przypadlosc kazdej ciazy.Mnie juz troszke przeszlo ( jestem w 9 ty.),ale stale czuje sie zmeczona ,senna i nic mi sie nie chce a do tego strasznie mnie boli kregoslup i krzyz nie chce myslec co bedzie w 9 miesiacu :( Na usg ide za 2 tygodnie prtwatnie bo moj gin mowi ze lepiej bo inni jak opisza zdjecie to nie wiadomo co tam jest.Troszke sie obawiam tego usg czy wszystko jest dobrze z dzidzia,ale musze myslec pozytywnie.Ostatnio mam manie wazenia sie po kilka razy dziennie i zapisywania wagi w notesie moze to dlatego ze nie ktore ciuchy zrobily sie lekko ciasnawe ,ale bedac jeszcze w USA pokupywalam pare ciuchow na ciaze bo z historii moich kolezanek dowiedzialam sie ze jak przyszedl 4 miesiac to juz nic nie szlo na siebie wlozyc a w polskich sklepach to marnie z taka odzieza.Jesli znacie jakies sklepy dla przyszlych mam to prosze napiszcie bede wdzieczna!!! :lol: Jak tam przed swietami ,wszystko porobione ,bo u mnie nic.Dzis moj maz myl okna bo ja jakos nie moge sie zebrac ,oby to przeszlo jak naj szybciej.Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze FASOLECZKI :D

Do góry