reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

a co do tatoo to i ja mam, na łopatce i planuję za jakiś czas następny tylko że teraz zrobiłby mi go mój mąż który nie ma zadnego ale, choć.....moze wolał by i nie. sam jest nieźle wydziarany, i to prawie wszystkie sam sobie robił oprócz jednego na dłoni (obrona przed wojskiem :) )

reklama
Lekarka powiedziała, ze najwyzsza pora to wyregulowac. Noc jest od spania i powinnismy go nauczyc, ze wtedy spimy.
No i ni eukrywam, ze wolałabym wstac o tej 24 , albo sie dopiero połozyc, nakarmic i sobie spac z nim chciaz do tej 6. Meczy mnie to ale wiem, ze da sie tak zrobic (nasza elfiko to przeszła). Teraz sie wszytsko pokreciło, zwyle z przerwami na jedzenie i na kupe koło 4 tej spalismy do 10.30 coziennie. troche mi tego szkoda, ale dzidzius powinien wiedziec ze nc jet od spania. Poza tym lekarka powiedziałą, ze jeo "fabryka" ciagle przetwarza jakies żarło. A brzuszek musi odpoczac. No i to wszytsko ldatgeo.

PS. Teraz spi jak zabity :) a powinien byc aktywny.
No ale prowadze dzienniczek i wierze ze sie uda.
Juz np nie ma kupy o 4 rano a to juz sukces.

Dziewczyny macie TVN Style?? Tam jest taki program Klub Młodej Mamy i sa teraz babki z portalu baby boom i pokazuja laske która sie poddała dietetyczce i jeszcze jednej kobicie i ja odchudzali po porodzie.
Hahahaha z nszego portalu ;D

A tak wogole to fajny program, ciagle o dzieciakach gadaja i o ciazy, o poronieniach, odchudzaniu po porodzie, cwiczeniahc, rozwoju dziecka,karmieniu piersia. U mnie ten kanał leci cały dzien :)

Juz moi rodzice jadą. zaraz tu beda ;D

Dziewczyny ma któras z was ten link do informacji dotyczacych silnego okresyu wzrostu w 3 m-cu?? Musze sie przygotować.

Ale wam fajnie, ze te wasze małe misie tak długo spia w nocy. Nie wiem czy wogole powinnam narzekac bo maks jest przeciez taki bezproblemowy i pogodny, nie chce zgrzeszyc. ::) Ale gdyby jezscze tylko sie udało spac dłuzej to wogole bomba.
A moze probem to to ze ja go kłade juz o 19.30 ?? to przeciez wczesnie.

kurde ja bym też mojego mogła oduczyć nocnego karmienia ale nie mam sumienia, bo kiedyś z a rada naszej zaklinaczki dałam mu smoka jak sięobudził pierwszy raz i spał ale jak juz obudził sie o 4 na karmienie to biedaczkowi tak w brzuszku burczało i tak zachłannie jadł że koszmar, w zasadzie myślę że jeszcze jest za maly żeby odbierać mu kamienie nocne.

a co do tvn to jak mieszkałam we włoszech to oglądałam czasem fajny programik fakt, teraz juznie mam :( a o tych babkach z bb co się odchudzały słyszałam jakieś dwie ponoć były i jedna chyba zrezygnowała.

ninia możliwe że to troszkę za wcześnie. my np kąpiemy się między 19 a 20 później karmionko i tak koło 21 tymul zasypia czasami 22 no tyle że fakt on budzi sięw nocy na cycanie.

reklama
A ja tam nie wiem. Mówią, że mleko nocne jest najlepsze dla dziecka więc ja wolę się przemęczyć. No najlepsze jesli chodzi o karmienie piersią ale jesli i butlą to qurcze, dziewczyny przecież to są maleńkie dzieci. Jak będą większe to niech sobie przesypiają całą noc a teraz mają prawo być głodne częściej przecież mają takie maleńkie żołądeczki a tak szybko rosną. Ja nie zamierzam omijać karmień nocnych. I tak mam złote dziecko bo śpi od 19 do 2-3 w nocy a potem do 5-6 rano.

Kolorowa Kredko śmiesznie z tym twoim mężem, robi dziary i robi mu się słabo na widok krwi ??? To jak to tak  ::) Hmmmmm

Do góry