reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
dzieki za zyczonka w imieniu Macka!!! Dzis dzien chlopaka, tak?

Nianiu, ja tez kupuje jakies ladne, ale takie "do chodzenia" ubranko na chrzest. Pomyslalam, ze nie ma sensu wydawac pieniązki na jednorazowy strój. Ale musze przyznac, że caly czas mam w glowie, jak pięknie wyglądala Martynka naszej Kasi - jak krolewna!

My z chrztem czekamy do wiosny chyba.

Ja na chrzciny Jasia kupilam mu taki polarowy komplecik bialy - spodenki i sweterek - i jak najbardziej bedzie z nich teraz korzystal.
Szczerze mowiac to w tych bialych rzeczach dzieciaczki po prostu slicznie wygladaja - jak aniolki ;D

Kasi ksiezniczka byla rzeczywiscie przepiekna ;D - az mi sie wtedy zachcialo kupowac bialy becik... - ale w koncu nasz Jas dotarl w fotelkiu przystrojonym na swoje chrzciny ;D

ale mi sie dzisiaj nic nie chce, wlasnie umylam glowe, kozystajac z okazji, ze Maluch spi...czy wytez wszystko robicie kiedy Wasze szkraby spia????ja stwierdzila, ze od tego zaleza moje plany na caly dzien....to chyba troszke chore!!!

co do chrztu to my chyba tez zaczekamy na wiosne,chociaz jeszcze nie wiem.....na razie tocza sie na ten temat rozmowy!hiihiihii
a co do ubranka, to tez chyba zakupimy cos ladnego, zeby pozniej Kuba mogl normalnie w tym chodzic!

oj dziewuszki ja ten becik pożyczyłam od mojej bratowej bo sama też bym nie kupowała a faktycznie efekt był cudowny moja Martynka ubrana była w białą sukienusie z koronki którą nosiła jeszcze przez połowę lata więc jestem jak najbardziej za kupowaniem do chrztu ciuszków które jeszcze maluszek będzie mógł troszke ponosić

no i co do ciuszków to ubiorę w coś Martynię maksymalnie z pięć razy i już za małe ::) no i raz na tydzień robię wymianę małe sio a większe do jej komódki Martynka taka długa się robi i ciągle sie wyciąga nawet mam problem z karmieniem bo gdzieś jej długie pyty mi sie zawsze zapodzieją

Nianiu zastosowalam "patent z pieluszka" - bez muzyki, bo nie mam - i jas zasnal w 3 minutki - byl juz bardzo zmeczony, bo mama przesadziala z iloscia zabawy :D, a pieluszka przyczynila sie do tak ekspresowego zasniecia jasia!!! - polecam:) - zobaczymy czy to jeszcze zadziala

No i oczywiscie ja tez cos robie w domku dopiero jak Jas zanie - czyli obiad uzalezniony jest zawsze od tego czy Jas ma dobry dzien ;D. Porzadki tez od niego zaleza. A ja sie zawsze zastanawialam kto bedzie w domu rzadzil - ja czy maz - odpowiedz jest prosta - dziecko ;D

reklama
Ja chyba nie pojde na spacer ;) bo mnie kusi by umiescic posta na 1000 naszej stronie ;D - ale ze mnie wariatka ;).

Podejrzewam ze i tak wygra spacer ;D

Do góry