reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Kolorowo kredko - jas tez mial podobne chrosteczki - tylko ze po okolo tygodniu mu przeszly - mi pani doktor kazala przemywac twarz przegotowana woda i smarowac kremem "ojaltum soft" i jeszcze na wszelki wypadek zmniejszyc spozycie nabialu - ale nie calkowice.

reklama
witam po powrocie od lekarza....

Maly ma odwiedzione jedno bioderko..musze mu zakladac pieluche tetrowa na pampersa, i musze pilnowac, zeby Maly patrzyl w przeciwna strone niz to bioderko....29 idziemy na usg i mam nadzieje, ze bedzie dobrze!!!

A ja bylam u gina swojego, wszystko jest ok!!:) ciesze sie bardzo, zapisal mi tableteczki i jest supcio!!

Moja Julia też dość duża. 61 cm długości i waży 6350. Rośnie w oczach. ;D
Na szczepieniu koszmar. płakałam razem z nią. :( Pierwszy raz słyszałam żeby moje dziecko tak płakało z bólu. Teraz spi. wkońcu. Bo cały dzień marudziła.

Kasiu czy to znaczy, ze sobie przekulas?
Dzisiaj przyjechalo do nas nosidelko. Naprawde super sprawa - Majka jest zadowolona, Dzisiaj jak sie obudzila po trzech godzinach to zamiast jesc to dwie jeszcze godziny sobie w nim bimbala. No ale jesc trzeba! ak ja wyjelam z tego to krzyku narobila co niemiara. A oczy to tak jej lataja - nie wie na co parzec - czy na plywajace rybki, czy babelki. Rodzice ja juz nie obchodz, mama chodzi po pokoju wola a corka ma ja gleboko w d..... ;)
ą oto one
p10100295yq.jpg

Cześć! Ale dzisiaj był dziwny dzień. Jagódka obudziła się się o 5 z dzikim płaczem bo wsadziła sobie palec nie wiem tylko czy w oko czy do nosa. Zabrałam ją do wyrka i cholera zasnęłam :mad: i spała z nami aż do 9!!! Potem pobimbałyśmy sobie do 10.15 i byłam zmuszona uprawiać jogging na rehabilitacje. Bo normalnie idzie się tam ok 40 min a my miałyśmy 15 ;D Po drdze zgubiłam nie tylko kilka kilo ale też płuca i serce ;D ;D ;D
Pani rehabilitantka pokazała nam kilka ćwiczeń i mamy je powtarzać w domku. Czekają nas jeszcze 4 wizyty i kontrola. Okazało się że Jagódka ma strasznie mocne napięcie mięśniowe ramion, barków i kręgosłupa i trzeba to rozluźnić bo może to być jedna z przyczyn jej popołudniowych wrzasków i awersji do jazdy w kubełku w samochodzie. No a potem galopowałam do domu bo zapomniało mi się że przychodzi Zena do sprzątania i czekała już pod furtką.
Po południu przyszła moja cioteczna szwagierka i Jagódka prawie nie płakała. No poprostu ręce które leczą ma ta moja szwagierka ;D

A dzisiaj mała skończyła 2 miesiące. Strasznie duża jest z niej już dziewczynka ma prawie 60 cm, hihihihi.

U mnie z mleczkiem w cycach też różnie raz mnie zalewa po pachy a raz sa mięciutkie. Pije regularnie Karmi, herbatkę hipp i duuużo wody. Ale nawet jak są miękkie to chyba jest w nich mleczko bo jak Jagódka oderwie się od cyca (co dzieje się zwykle przypadkiem bo ona poprostu lubi ssać i nieważne czy jest mleczko czy nie) to jak nacisnę żeby sparwdzić to tryska tak że nie raz trafiłam ją już w oko, ucho, policzek :p :laugh:

Tuśka ty szalona babo!!!!! :o. Mi raz na imprezie koleżanka machnęła drugą dziurkę w uchu ale ja bylam już trochę "znieczulona". Sama w życiu bym sobie nie zrobila dziury gdziekolwiej i czymkolwiek.
Właśnie przymierzam się do kupna takiego samego leżaczka przez Allegro. Ciekawe czy mojej marudzie się spodoba. Może w końcu będę mogła coś zrobić w kuchni ??

tusia ja poluję własnie na taki leżaczek, masz może link jeśli kupowałaś na allegro, a jeśłi nie to jaki to jest model leżaczka ???
czy to może taki ??
img4618copy7mw.jpg

spadam bo lecę dzis na ryja

Gaga, ja przypadkiem wiem to jest Fisher Price Akwarium. Na Allegro tego pełno. Wpisz hasło "leżaczek" i już masz ;D

reklama
Karin najlepszego dla malutkiej z okazji drugiego m-ca. Mamy maluchy dokładnie w tym samym wieku :)) i ja też dzisiaj świętuję:)

Do góry