elfiko
lipcowe mamy ´05
Karin ja jako znawca kolek bo u nas sa one od dwóch miesiecy niemal non stop mowie Ci Ze to kolka- brzuch nie zawsze jest wtedy twardy. Mala pruka albo boli ja zwyczajnie brzuch i dlatego tak wrzeszczy. Te odpychanie tez wez sobie na spokojnie bo jej rzeczywiscie jest za gorąco od placzu i dlatego sie tak szarpie.
mimo wszystko przytulaj ja wtedy do siebie , kolysaj i przemawiaj spokojnie i na tyle glosno rzeby ja troszke przez ten placz przekrzyczec ale nie krzycz bo to jeszcze pogorszy sprawe.
staraj sie w tych godzinach odwrocic uwage malutkiej od bolu brzucha- na moja to dziala- macham czym popadnie a najlepsze sa glosne grzechotki wtedy mala nie slyszy jak jej sie w brzuchu wyprawia.
no i kladz na brzuch- nawet jak nie lubi. tylko na twrde podloze.
mimo wszystko przytulaj ja wtedy do siebie , kolysaj i przemawiaj spokojnie i na tyle glosno rzeby ja troszke przez ten placz przekrzyczec ale nie krzycz bo to jeszcze pogorszy sprawe.
staraj sie w tych godzinach odwrocic uwage malutkiej od bolu brzucha- na moja to dziala- macham czym popadnie a najlepsze sa glosne grzechotki wtedy mala nie slyszy jak jej sie w brzuchu wyprawia.
no i kladz na brzuch- nawet jak nie lubi. tylko na twrde podloze.