reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

dzisiaj spędziłyśmy dzionek w palmiarni i było miło tyle zieleni wielgachne papugi  i mega ryby ale Martynek się szybko znudził i przespał prawie całą wyprawę  :)

Tusia mam ten sam problem z pępkiem i się właśnie zastanawiam nad powrotem do kolczyka bo jakoś nie mogę patrzeć na tą zarośniętą dziurkę tylko że pamiętam że bolało  ;)

reklama
Brunetko, my podajemy Sab Simplex 2x dziennie po 15 kropli. Poki co chyba dziala.

Alka - super, ze nie musisz zamykac okien, zeby Michalek nie odlecial po Twoim mega-imprezowym żarciu ;) :) Ja juz tez na coraz wiecej sobie pozwalam - nawet zjadlam ciastko czekoladowe z orzechami ;D Jeeeeju, pychotka :)

A co do Montessori - moja kolezanka studiowala pedagogike i potem dostala oferte pracy w takim przedszkolu. Poszla na jeden dzien i potem opowiadala mi cuda o dzieciach, ktore sa spokojne, ulozone, caly dzien cos konstruuja i na dodatek gadaja po angielsku. No brzmialo to jak bajka, ale dla mnie osobiscie to brakowalo w tym takiej dzieciecej spontanicznosci. Nie wiem czy nie wole wychowywac dziecka bardziej "tradycyjnie". Ale znam ta metode tylko z opowiadan kolezanki, nawet nie widzialam zadnego dziecka po takiej edukacji, wiec nie ma co sie sugerowac moim gadaniem :p

według informacji o dawkowaniu sab simplexu to należałoby podawać go co cztery godzinki po 20 kropli ::) oczywiście to za dużo myślę że każda mama powinna sama zaobserwować ile dzidzi wystarczy żeby się nie męczyła no i żeby nie przesadzić w drugą stronę u nas znikome ilości wystarczały no i dzisiaj rano też małej podałam 4 kropelki bo jęczała pół nocki z twardym brzusiem

Dzien doberek po weekendzie. Wczoraj byliśmy w Arkadii na zakupach. Wkurzyłam się, że każdy myli Jagódkę z chłopczykiem i pojechaliśmy bo uparłam się, że kupę jej sukieneczkę. No i kupilam w H&M nie tylko sukieneczkę (fajnista jeansowa) to jesze rajstopki do niej w motylki i kwiatuszki, dresik z myszką Mickey i komplecik na chlodniejsze dni żółty z kaczuszką. Śliczniutkie. Najchętniej wyniosłabym pół sklepu ale mąż mnie wyciągnął prawie na siłę, hihihihihi ;D

A jutro wybieram się do parku wodnego na fitness z Jagódką oczywiście. Zajęcia pod tytułem Klub Aktywnej Mamy prowadzi babeczkaze swoim kilkumiesięcznym synkiem. Dzwoniłam tam już i podobno przyjmują mamusie z dziećmi już od 6 tygodnia życia. No zobaczymy czy mi córa wstydu nie narobi bo ona jest strasznie marudna i płaczliwa.

Gazelaczku i Nianiu a może i wy się wybierzecie na takie ćwiczonka to mogłybyśny się w końcu spotkać na żywo, albo gdzie indziej. To jest propozycja do wszystkich oczywiście Lipcówek z Wawy.

Acha, podaję link do Klubu Aktywnej Mamy: http://www.fitnesspark.pl/klub-aktywnej-mamy/

Karin - ale super te cwiczenia!!! Wlasnie wyslalam do meza e-maila zeby sie zapytac czy bedzie nas wozic na takie gimnastyki. No i wiele zalezy od tego, o ktorej godzinie. My bedziemy mogli tylko po poludniu, czy nawet wieczorem.

ja też chcę chodzić na takie ćwiczenia kurcze dlaczego nie mieszkam w Warszawie :p
ale dzięki Karin za pomysł muszę u siebie w Poznaniu poszukać czegoś dla siebie i dla maluszka przecież napewno też coś mają a jak tylko mała wydobrzeje to się napewno gdzieś wybierzemy bo ile można siedzieć w domciu

reklama
Do góry