reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

ojej, Tusiu, to superek! Takie radosne dzieci są suuuper! Moj Maciejek tez sie coraz częściej usmiecha. A gdy tatuś widzi takie usmiechy, to potem siedzi nad malym jak zaczarowany i prosi Go o więcej ::) :)

reklama
Najpierw do E_mamy ja tez jak pochwale swoja pocieszke to zaraz ma za swoje ;) ale poniewza dzisiaj same pochwaly prawie to powiem, ze nasz Alus tez jest baardzo pogodnym dzieckiem. Nie placze juz o byle co, da sie zabawic ladnie, zaczal sobie juz gruchac pieknie, glowke trzyma sztywno od dawna, odkrywa powoli raczki (bardziej lewa, chyba leworeczny bedzie) i kochamy go tak starsznie!!!!!!! Slawek (moj maz) to by go zjadl najchetniej i maly jest wycalowany "brutalnie" co dzien :laugh:

Kasiu przepieknie wyglada Twoja Martynka na tym zdjeciu, chyba najladniejsza byla wsrod wszystkich ochrzczonych :) I co odmieniona po chrzcie? ;)

Alka dzieki za odpowiedz. Jutro moj maly bedzie jadl ostatni raz mleczko odciagane zobaczymy ile zje.

Karin ja karmie tylko piersia (no 5 razy moje mleko podane mu bylo z butelki, ale nie zaburzylo to ssania piersi kompletnie) Smoka podaje, ale tylko jak Alus nie moze sam usnac, co ostatnio zdarza sie co raz rzadziej. Podczas snu nawet jak zasnie ze smoczkiem to wypluwa. Inna sprawa, ze jak z nim zasypia to czasem poprostu zanim zapadnie w glebszy sen smok mu wypada i to go wybudza i tak mu trzeba podawac co jakis czas, az za ktoryms razem wreszcie wypluje i sie nie budzi. Generalnie wole zeby zasypila bez. Oduczac go bede jak tylko wkroczymy dobrze w 3 miesiac.

Gazelaczku, fajnie, ze Ciocia wypowiedziala sie tak szeroko. Ja jem surowe mleko z platkami kukurydzianymi, tak co drugi dzien i mysle ze tyle co do platkow to chyba moge ::) Dzieki za wszelkie info. Co do prezen, to tak sobie mysle, ze powinno mu chyba przejsc, kurcze. Nie zawsze po takich stekaniach kupe robi, ale kuba jest codziennie tak dwie to najmniej. Co do 3 miesiaca to obys miala racje :)

no i jeszcze jedno jak się uśmiecha chyba wiedziała że to ważny dzień :)
_527034_n.jpg

Martuska wiesz chyba faktycznie była najpiękniejsza ;D bo jako jedyna leżała w beciku reszta wjechała wózkami do kościołła i w nosidełkach no i nawet jedno dzieciątko było ubrane w dzinsowy komplecik :)
wiadomo że ubiór tu jest mało ważny bo chodzi o coś innego ale jednak na chrzcie biel to biel

Ja to sobie kiedys zamarzylam, że Maciusiowi na chrzcie doczepię takie anielskie skrzydelka :) Wiem ze wyglądalby pięknie, ale tym razem sie będę kierować sie moimi artystycznymi fantazjami i tez pewnie Maciejka zostanie ochrzczony w jakimś "normalnym" ubranku, w bieli. No chyba ze sie skusze na takie maciupeńkie skrzydelka, hi hi ;) :)

no i stalo sie, niestety albo stety musialam dac malej smoka... a to wszytsko przez to jej obzarstwo, po prostu nie zna umiaru, wylewa sie goa a ciagle chce cyca, teraz jak wiem ze nie ma podstaw do glodu to daje smoka...
ale za to aldnie przybrala na wadze, w ciagu m-ca 1300 gram

Kasiu, sliczny twoj anioleczek... ja jeszcze nie wiem kiedy chrzest ale chyba musze sie powoli rozgladac za jakims ubrankiem...

ostatnio nie mam kompletmie czasu pisac na forum, a to wszytsko przez was...!!! bo czytam jezyk niemowlat (tak tu zachwalany) no i kazda wolna chwila na to schodzi, no ale juz koncze (ksiazka faktycznie super, duzo odpowiedzi w niej znalazlam, hoc tak jak ze wsyztskim nie mozna slepo ze wsyztskim sie zgadzac) i w tym tygodniu bede wiecej pisac a nie tylko czytac co u was moje kochane lipcowczki!!!

reklama
Karin, czytalam o twojej jagodce i jakbym czytala o mojej ninie - moja mala miala z tym ssaniem tez popoudniami najbardziej i sie po prostu przezerala... wiec w koncu po walce wewnętrznej dalam smoka -mniejsze zlo...

Do góry