reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Cześć dziwczynki w tłusty czwartek:)
Ja zaraz lece po paczusie - juz mam taaaki długi jezyk - dobrze ze do cukierni mam kawałek to chociaz spacer przymusowy bedzie hi hi.
Wiecie moze czy na to USG 3D mozna isc bez konsultacji ze swoim lekarzem?

reklama
Czesc dziewczyny!Ja juz po 2 paczkach :lol: Tak tylko spytalam o te prezeciki (myslalam ,ze wszystkie dostaja).Ja jak bylam na pierwszej wizycie i potwierdzil doktorek ciaze to dostalam(ksiazeczki o ciazy,katalogi z wozkami,fotelikami,mini produkty Dove,srodki czystosci i sliczne naklejki na tylnia szybe samochodu "uwaga dziecko" :D Przy pierwszej ciazy tez to otrzymalam(i dlatego wydawalo mi sie,ze to wszystkie kobietki dostaja)Moze ten moj doktorek ma jakies dobre ukladziki :wink:

Maniu!!!Ale musialas te kciuki mocno zaciskac! :wink: Moj synek poszedl spac wczoraj o 21 do swojego lozeczka i spal tam do dnia dzisiejszego do godziny 5.30 :shock: :D Dopiero tym rankiem na spiku przemaszerowal do mnie i dalej spal.Nie dosc,ze byl przez cala noc w swoim lozeczku to to byla jego pierwsza w calosci przespana noc :o :lol:

brawa.gif
gratulacje całej przespanej nocy :-)

Ja też bym zjadła już jakiegoś pączka.... ale do Mamy nie pojade robić pączków bo znów mój siostrzeniec ma katar i nie idzie do przedszkola a ja nie moge przebywać z tym 5 latkiem e jednym pomieszczeniu.... doprowadza mnie do stanu takiej wściekłości, że omijam go szerokim łukiem... moją siostre i jej Męża też :-) to bardzo trudni ludzie

Mężul wraca dopiero o godzinie 16 ale może uda mu sie urwać z pracy bo od 14 do 17 powinniśmy być w nowym mieszkanku bo kuchenke mają przywieźć :-) naszą :-) nową :-) śliczną :-) ihihhihihi

Agus ciesze sie ze Dorian spal cala noc :lol: moze tak juz zostanie?!!!!
caly czas bede trzymac kciuki :wink:

A ja paczkow pewnie jednak nie upieke :( Lukasz zapowiedzial ze po pracy kupi
:evil: ale te tutaj sa ohydne :evil: :( no i na dodatek wczoraj rozmawialam z Mama i tam juz od wczoraj wcinaja wlasnej roboty, cieplutkie paczunie :shock:
oj a mi pomarzyc jak zwykle zostalo :roll: (pamietam jak jeszcze w Polsce przed wyjazdem kupowalam gorace paczki i lecialam do pracy...hmhmhmm... pychotka)

ale moze jednak jeszcze uda misie zgnebic Lukasza :wink: dam Wam znac wieczorem

no i zycze pysznych paczkow!!!!!!!!

Dziewczyny a co sie dzieje z Tusia????
nie widac jej od jakiegos czasu :( mam nadzieje ze wszystko w porzadku!!!!!!

no i ciekawe czy Anita tez paczki bedzie w Paryzu wcinac? :lol:

buziaki od mojej paki :lol:

Cześć dziewczyny :lol:

Zakupy czynią cuda, wyciągnęłam wczoraj mężulka do sklepu "9 miesięcy" (bo najbliżej :wink: ) i kupiłam sobie brzuchate spodnie. Jedne sztruksowe z golfem firmy Nivena a drugie takie dżinsowe z wysokim stanem firmy Mama i od wczoraj zastanawiam się jak mogłam wytrzymać w niedopiętych spodniach. Zwłaszcza te z golfem są cudowne (juz testowane) nic nie uwiera wszędzie mięciutko i milutko, super. Z wstępnych oględzin spodnie powinny wystarczyć do końca ciąży.
GORĄCO POLECAM WSZYSTKIM MAMUŚKOM, KTÓRE JESZCZE SIĘ NIE ZDECYDOWAŁY NA ZMIANY W GARDEROBIE!

Kupiłam też gazetę "Twoje 9 miesięcy" kosztuje 5,90 ale znalazłam ciekawy artykuł o konflikcie serologicznym (mam Rh-) i fajne ćwiczenia dla przyszłych mam. Piszą tez o komórkach macierzystych, o piersiach i karmienu i o basenie dla niemowląt. W sumie jest co poczytać (113 stron) a nie ma zbyt wielu reklam.

Asiołku fajnie, że masz nową kuchenkę. Koniecznie napisz jak pierwsze gotowanie :lol: :lol: :lol:

Wielkie brawa dla Doriana, że ulitował się nad mamą :lol: :lol: :lol: :lol:

Postanowiłam za waszą radą myśleć tylko o rzeczach przyjemnych.
Jak na razie działa :)
Pozdrawiam wszystkie lipcowe Brzuchatki!

Ja tez obzarlam sie paczkami... Dyrektor stawial... no i wyszlam na najgorszego glodomora bo zjadalam 3!!!

Maniu wspolczuje braku polskich paczkow!!!, jak mieszkalam za granica tez wielu takich typowo polskich rzeczy strasznie mi brakowalo, jak mnie moja Poloweczka odwiedzala to przywozila mi bigosy itp... ale to bylo znacznie blizej...

Luska, napisz mi gdzie jest ten sklep 9 miesiecy, moze i ja go odweidze, w koncu w czyms chodzic trzeba, choc brzuszka jeszcze nie mam, ale w przyszlym tygodniu bede duzo jezdzic po sklepach w poszukiwaniu okazji, wiec moze i tam bym wdepnela... wydatek goni wydatek potrzebuje butow za kostke i kurtki na wyjazd w gory...

Tusiu, brakuje nam tu Ciebie...

Dzieki Agus za info, na pewno dam znac :wink: [/list]

OJ MANIULKU paczkow w Paryzu to ja jesc nie bede !!! Kupne sa tu bardzo niedobre a piec nie bede bo moj maz jest na wiecznej diecie i pawnie by nieruszyl !!! Ale za to obrzeram sie francuskimi serami im bardziej smierdzacy tym lepszy ! :D A na kolacje schabowe, ostatnio uwielbiam najzwyklejsze polskie obiadki !!!

ANIU zgadzam sie calkowicie co do zakazu czytania o poronieniach ! Ostatnio sie naczytalam i trzy dni to przezywalam !! Nie zgadzam sie tez z LILKA ze to nic takiego bo duzo kobiet stracilo dzieci w pozniejszej ciazy a to najwieksza tragedia!!! Ale koniec tego tematu !!!

LILKO ja osobiscie nie chodze do gin. kobiet !! Bylam u czterech roznych kobiet i nigdy niebylam zadowolona !!! Uwazam ze mezczyzni sa 100 razy bardziej delikatni i wyrozumiali !!! No i te badania, mysle ze powinnas sie jej zapytac bo to chyba nie jest normalne !!

GAZELACZKU na zaparcia najbardziej pomaga mi sok z suszonych sliwek !! A czasem filizanka kawy !

KLAUDIUS u mnie z piciem tez cieniutko, jak wypijam 1 litr dziennie to jest dobrze !! Nigdy nie lubilam pic i jakos na wiecej nie moge sie zmusic !!

reklama
ojj bidulki nasze "zagraniczne' Mamusie- bez tych pysznych pączków - ale nie przejmujcie się - na pewno na dobre wam to wyjdzie niz to nasze obzeranie a poz tym mam nadzieje że w przyszłym roku uda Wam sie nadrobić :)) Jak nie to my tu z dziwczynami pomyslimy i podeslemy Wam paczuszki peeeełne pączusiów.
A może Tusia gdzieś wyjechała - jakieś ferie bo rzeczywiście juz jakiś czas jej nie ma:(
Sylwia nie wiem z jakiej dzielnicy jesteś ale jeden sklep 9 miesiecy jest na ursynowie w pasażu - nie wiem jak on sie nazywa (ten pasaż)ale jest naprzeciwko Lecrerca - jadąc Al KEN od strony Centrum Onkologii to leclerc jest po prawej a pasaz po lewej:)
I rzeczywiście spodenki z golfem sa cudowne - ja kupiłam dwie pary jedne z gumka drugie z golfem i tamte z gumeczka wiszą nieruszane bo nie są takie wygodne - polecam te z golfem.

Do góry