reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Maniu: lekarz kazał mi być na diecie szlaban na serki lody mleko jogurty ect. a co z jajkami, kawę piję rozpuszczalną i też niestety bez meleka ale może istnieje jakiś zabielacz bez dodatku białka krowiego, co o tym myślisz? :-[

reklama
Olenko nie mam pojecia czy takie zabielacze sa  :-[ moze sojowe mleko? nam bardzo pomolo to ryzowe nawet czasami mysle ze to moze ono odczulilo tymcia....hm....

czesc babulki
u mnie dizsiaj w mieszkaniu 31 stopni masakra.
już nie mam siły na te upały a o przeprowadzce mogę tylko pomarzyć bo pan od podłogi wchodzi dopiero w sobotę :mad:
Moja Igunia znosi to dzielnie ale jak się do mnie przytuli to cała spocona.
Z zasypianie w łóżeczku mamy coraz większe problemy bo tatuś jak przyjdzie z pracy to nosi i ja się nie mogę powstrzymać od przytulanek w naszym łóżku.
Nianiu trzymaj się dzielnie - dasz radę.
Gazelaczu zazdroszczę tych przespanych godzin u mnie rekord 4 godzinki a tak standardowo to 3.

Na temat skazy białkowej nie wiem nic i nawet podejrzewałam że u nas jest problem nietolerancji białka jak mała tak mocno ulewała ale teraz trochę się uspokoiło i mam nadzieję że niedługo wcale nie będzie tego problemu.
buziaczki dla wszystkich naszych małych skarbeczków. ;D

Fridus u mnie sie dzis wlasnie skonczyl ;D ale jak to mowi Niania ;D na riki tiki musimy jeszcze poczekac :p :-[ bo caly czas czekam az sie wchlonie moja cholerna cewka :( :-[ :( (chyba Wam kiedys napisalam ze z powodu obnizonego poziomu hormonow i zbyt mocnego parcia podczas porodu nastapilo cos w rodzaju wysuniecia sie cewki :-[ :-[ :-[
za 2tyg mamy wizyte wiec moze koniec celibatu bliski ;)

Martuśka - ciocia przyjezdza do Maciejki w sobotę i wypytam sie o wszystko co sie da i potem sprzedam Wam pare informacji. O ile dowiem sie czegos nowego, bo Wy i tak generlanie jestescie wyedukowane :)

A Macius w nocy ladnie spal, ale w dzien to juz prawie w ogole nie chce. Przysnie na chwilke - ja mam nadzieje, ze teraz cos zrobie - a on zaraz sie budzi i placze... No i tak bujamy sie dzis drugi dzien. Moze to przez upal?

przeczytalam, pooglądałam i ide spac. Tak jak Niania padam na twarz, Weronika też rządzi drugi dzień- są to tak zwane zawody w niespaniu ::)
Już nawet na moich rękach nie śpi a słychać ja chyba u Mani ::) ::) ::)
ok uciekam, mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej ,pa

Odnosnie spania - to wczoraj zaryzykowalam i o 1 w nocy (jasiu zasnal o 9, a jadl o 8 ) niepodalam mu piersi tylko smoczek - zasnal bez placzu po 45 minutach i obudzil sie o 3. ciekawa jestem czy go "przecwicze" i bedzie mi tak spal do 3 bez przerwy - tylko nie wiem ile nocy wytrzymam aby go tak "cwiczyc"? ;D. Zobaczymy kto jest twardzielem (znajac zycie to ja juz dzis wymiekne ;D)

reklama
o rany Martuska Ty lecisz do Polski :o to ja Ci zazdroszcze straaaaaaaaasznie baaardzo!!! i w takim razie najedz sie za mnie tych swiezutkich pachnacych buleczek :) :) :)

Aniu trzymam kciuki za wytrwalosc w dzialaniu!!!
moja gabcia idzie spac o 8 i spi tak do 3 a po tem to juz tak co h wola jeeeeesc....nad ranem buszuje i ok 12 jest nieprzytomna i drzemie z przerwami ja jedzenie i siusiu no i zadarza sie ze co przysnie to tymul rozrabiaka drze sie w nieboglosy GAAAAAABA i wspina sie na lozeczko

aaa pytanie: czy Wasze MAluszki tez sa takie ruchliwe? bo gabcia fika tak nozetami ze potrafi zminic swoj kierunek fikania no i upodobala sobie skret glowy w prawo na co pani doktor zaleciala cwiczenia i miesni karku i przewieszenie zabawek na lewa strone....ale mala jak spi to i tak sama przekreca glowke w prawo i co robic?

Do góry