reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

klaudia jak się nie mylę to chba Ty miałaś problem z pleśniawkami u synka
powiedz czy zeszłt i co wam pomogło bo teraz ja rozpoczynam walkę z tym paskudztwem

reklama
Maniu, nasz maluch tez ma tendencje do przekręcania glowy na jedna stronę, co wynika stad, ze byl ulozony miednicowo i przyblokowal sie. Teraz ukladamy Go w nocy raz na prawy, raz na lewy bok [zeby rownomiernie bylo i zeby sie sam nie przekrecal] i gdy sie bawimy, wiecej zabawek jest po tej mniej doskonalej stronie. Poza tym, gdy macham mu grzechotkami, to przesuwam je w tą stronę co trzeba i ja sama staram sie tak siadac, zeby Maciejka patrzyl we wlasciwa stronę. Generalnie i tak woli patrzeć w lewą stronę, ale przynajmniej nie skroca mu sie miesnie szyi z jednej strony. I bardzo ważne jest, że dostep do lozeczka byl albo z obu stron, albo zeby przekladac dziecko, tak aby patrzylo na osoby podchodzące raz z lewej, raz z prawej [trzeba zamieniac nogi i głowę ;)]. Samą zabawką wg mnie niekoniecznie da sie stymulowac prawidlowe skręty glowy, dlatego ja sie duzo bawię z Maciusiem i kieruję jego glowkę tam gdzie trzeba.

Wiki my w sumie cały czas walczymy z pleśniawą :( Jak czymś smarujemy, to jej nie ma, a jak tylko jeden dzień nie smarujemy to znowu wraca to cholerstwo. Najpierw smarowaliśmy aphtinem, potem nystatyną potem znów aphtin i znów nystatyna. Niunka chyba pisała, że dobry jest Daktarin żel, ale jeszcze go nie próbowałam, własnie mam zamiar go kupić.

Frida i Mania, wy już macie okres?? A karmicie piersią czy nie? Ja jeszcze nie mam, ale wczoraj przy barabara poleciało mi trochę krwi no i nie wiem, co to mogło być. No ale odniosłam sukces, bo pierwszy raz od porodu było super :D :D i nawet nie potrzebne mi były zadne żele nawilżające :D

A mojemu Maćkowi cosik się odmieniło i budzi się częściej w nocy. Przedtem pierwszy raz budził się koło 3, a teraz już którąś noc z rzędu woła na karmienie o 1. A potem tak co 2 godziny. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe.

jas standardowo obudzi sie o 1 i znow mialam akcje "smoczek". Z tego co pamietam u zaklinaczki okres czuwania jej sie skracal - a u nas oczywiscie wydluzenie - stalam 1h. Zasnal, ale kurcze nie o to chodzilo :(. Chyba dzis nie bede sie w to bawic tylko dam mu piers - poczekam chyba jak sam sie wyreguluje, bo na razie taki tylko efekt tego cwiczenia sie ze jestem bardziej zmeczona ;D

Klaudia, pewnie Twoj maly zarloczek postanowil urosnac i potrzebuje sobie wiecej pojesc  :)

Dziewczyny, a gdzie w ciagu dnia bawia sie Wasze dzieci? W lozeczku czy gdzie indziej? Ja rozkladam Maciejce kocyk na lozku w naszym pokoju, bo wtedy mam latwiejszy dostep do niego. Gdyby lezal w lozeczku, to musialabym nad nim wisiec i kregoslup by mi sie zmeczyl. Ale moze dlatego tez maly nie przepada za lozeczkiem? i w ogole ostatnio to lubi tylko na reku i tylko u mnie... A wieczorami to w ogole nie ma mowy zeby polezal sam. Marudzi okropnie i musze go nosic. To meczace, tym bardziej ze Macius jest coraz ciezszy...

Aniu, a czy Tracy nie testowala przypadkiem tej metody u starszych dzieci? Wydawalo mi sie ze to dopiero po 3cim miesiacu. Ale dokladnie nie pamietam.

Witam przed poludniem.
Mojej siostry synek mial skaze bialkowa, ale mu przeszla okolo 2 roku i wcina teraz wszystko, a najbardziej to lubi serki i jogurty.
Dziewczyny karmiace butelka z problemami kupkowymi. Mego meza siostra tez karmi butla i na poczatku tez miala duuuuuuuuuuze problemy z kupkami i lekarz kazal jej zmienic nie mieszanke tylko wode w ktorej ta mieszanke przygotowywala i to pomoglo, wiec moze sprubujcie tego.

reklama
Mozliwe gazeleczku ze tak - tez nie pamietam - dzis i tak sie poddam bo 1h i 15 minut (kolejne wydluzenie:))nie bede nad lozeczkiem wisiec ;D

Jas bawi sie tez na naszym lozku, ale jak tylko ziewa albo robi sie marudny to trafia do swojego lozeczka i zasypia (albo i nie).

Tez ma rozne fazy - raz zasypia sam, raz jest marudny i poplakuje ale zasnie a nie raz ostro placze i o spaniu nie ma mowy

Do góry