reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Jasio tez sie czasem zakrztusi przy jedzeniu, ale ulewania noskiem jeszcze nie przerabialismy. Co do krztuszenia sie - to ja mam wrazenie ze mam duzo pokarmu a on jest lapczywy i dlatego czasem mu sie zdaza pokaszlec przy jedzonku.

reklama
dzieki dziewczyny za info, to przynajmniej wiem ze to normalne i nie polece z tym do lekarza ... ;)a jakich wkladek uzywacie bo ja mam aventu takie do prania (wczesniej uzwyalam jednorazowych) no i przeciekaja po dwoch godzinach juz mam mokra bluzke...

i jeszcze jedno, malej na czole wyskoczyla taka kaszka tzn. takie krosteczki ale nie czerwone i nie wiem czy to reacja alergicna czy cos innego...

Aha dziewczyny, a co do ćwiczeń na biuścik to najlepsze są pompki. Mogą być takie babskie na kolanach. Tylko trzeba miec szeroko rozłożone ręce po bokach.

Sylwia te krosteczki sa calkiem normalne.Nie wiem czy polozna ci mowila ale nawet jesli wyjdzie jej wysypka to to calkiem normalne,moze sie utrzymywac przez pare dni.Tagze spokojnie ;)

a ja sie ubralam,umalowalam i nie sprzatam bo chce cos odpoczac.Malutka ostatnimi dniami nie daje mi wogole czasu dla siebie.

a dzisiaj ma 3 tyg.czyli polowa pologu za nami
nie wiem jak u was ale ja strasznie tesknilam w pierwszych 2tyg.za przytulankami z poloweczka
normalnie zawsze tak sie tulilismy a teraz to na zmiane tulimy ale Milke :laugh: hihi

Kasiu ja juz nie podaje esputiconu bo jest do niczego,dzisiaj pierwszy raz dalam malej ten sab simplex i zobaczymy, oprocz tego ja karmie ja piersia w nocy i w ciagu dnia, bo podaje butle z mieszanka tylko raz rano i raz na noc i dlatego popijam sobie przez caly dzien koperek wloski- ta herbatke z hippa.
samej herbatki malej nie daje bo miala silniejsze wzdecia i zrezygnowalam, a dopajam ja tylko herbatka na lepsze trawienie tez z hippa i ona tam ma w skladzie troszke koperku

Dziewczyny Jak jedzą wasze maluszki z butli, bo mój to tak co2-3godziny je około 50-60 gram i za nic nie chce zjeść więcej, a ma już dwa tygodnie. Na dobe wychodzi około 8-9 karmień. Czy to prawidłowo??

A ja już protestuje z tym połogiem ;) Mam dosyć!

ja na razie nie narzekam na ssamopoczucie w pologu, tylko ciagle leci ze mnie jeszcze... no i tez tesknie za bliskoscia, no ale jeszcze troche musze wytrzymac...
Klaudia Ty to juz mozesz dzialac...

reklama
Tusiu mojej kuzynki synek tez sie urodzil z takim krwiaczkiem ale bardziej podobnym do tego ktory ma synek od Klaudii i zeszlo mu to ale dopiero jak skonczyl 15 miesiecy, troszke mu bladlo bladlo i w koncu zniknelo wiec to musi potrwac, a w okresie noworodkowym tj przez pierwsze 6 tygodni to jeszcze sie moze wiele takich zmian dodatkowych pokazac a znikac beda potem, wiec sie dziewczyny nie martwcie, ja mam ciotke dermatologa i ona tak nam tlumaczyla

Do góry