reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Rzeczywiście smoczki z Aventu są nienajlepsze. Też używałam i przeszłam na nuk-a i jest teraz dobrze.

Dziewczyny walczące z pleśniawką - wczoraj wieczorem kupiłam żel daktarin posmarowałam wieczorem i w nocy buźkę i dzisiaj nie ma prawie śladu po pleśniawce. Kosztuje 35 złotych. No i obejdzie się bez siuśków ;) :).

straszne to co piszecie o plesniawkach. Na szczescie moj Macius z nikim sie nie calowal, to moze Go ominie ta przyjemnosc ;) ;D

Asiolku - do wody dodaje sie glukozy tylko dlatego, zeby dzieciom lepiej smakowalo. Na poczatku trzeba probowac z sama woda, zeby nie przyzwyczajac do slodkiego smaku za bardzo. Bo potem problemy z prochnica albo otyloscia. To dobrze ze nie chcesz docukrzac wody. W sumie to dziwilo mnie ze w szpitalu dopajano dzieci woda z glukoza bez probowania podawania samej wody. Ale w szpitalach chyba wiele rzeczy robi sie tak dla wygody, a matkom potem każą robic inaczej ::)

Tez mam plan sprobowac Huggisy. Pampersy nieprzyjemnie pachna. Te o rozmiarze 1 byly super - pachnialy balsamem i rzeczywiscie chlonely kupki. 2-ki wszystko przepuszczaja i ja juz nie wyrabiam z praniem ubranek i poscielek.

Brunetko - zainteresowalo mnie co napisalas, ze lekarz pozwolil Ci cwiczyc. A rodzilas naturalnie czy mialas cc? Niestety nie pamietam... A ja jestem po cc i nie wiem kiedy moge cwiczyc.

A co do brzucha - u mnie sprawdza sie wciaganie brzucha. Bez tego tak mi zwisal. Jak wciagam - ladnie sie "przykleja" do ciala i wchlania. I dzis - uwaga-uwaga - zapielam sie w spodnie przedciążowe! Hip hip hurrrra! ;D Ale jeszcze z 8 cm w talii... Dlatego chce zaczac cwiczyc.

Gazelaczku po cc trzeba się wstrzymać z ćwiczeniami 3 m-ce. To dotyczy przede wszystkim brzuszków i "cięższych" ćwiczeń. Jakieś lekkie to możesz wykonywać tak myslę. A jeszcze polecam pas poporodowy (lub pooperacyjny) do kupienia w aptece za jakieś 30-40 zł. ładnie opina brzuszek i się wchania wszystko szybciej. Ja spałam często w tym pasie. Do płaskości mi daleko bo oczywiście odpuściłam sobie, ale zacznę znów w nim chodzić. W gorące dni było w nim strasznie gorąco, ale ten sierpień nas nie rozpieszcza więc można w nim chodzić.
pozdrawiam

No to ja tez sprobuje tych hagisow bo Majka jak zrobi kupe to jej sie wylewa ona gora - nie wiem czy to moze ja zle zapinam.
Gazelaczku ale masz fajnie, ze tylko 8 cm ci brakuje w tali do wymiarow sprzed ciazy mi az 27 nie wiem czemu az tyle, bo w sumie tego az tak nie widac.
Asiolku te Majki to takie zarte sa, moja na poczatku jak jej dawalam z butli swoje mleko, to nie wiedzac ile mam dac dawalam, az jej sie odechce i zjadala nawet 160ml. a to byly jej pierwsze tygodnie zycia.

Z tego co pamietam to Brunetka miała cesarkę. Ja też mam zamiar zacząć cwiczyc bo denerwuje mnie ten mój flaczekna brzuchu. No ale jutro wybieram sie na wizyte kontrolna do gina, więc się zapytam czy po cesarce juz moge.

Niunka, a ten daktarin to na recepte?

ja niestety w niektóre rzeczy sprzed ciąży też jeszcze nie wchodzę. Zatrzymują mi się na pupsku :D
Gazelaczku to ile twój Maciuś już waży, że używasz pampersów 2? My cały czas jedziemy na jedynkach, i jestem całkiem zadowolona :)

reklama
wiesz co Tusiu, ja mysle ze nawet jak brzuch sie wchlania, to figura jakos tak sie zmienila, ze są te dodatkowe centymetry i tyle

ja juz jestem prawie plaska, ale inne proporcje mam i talia jest mniej wcieta  :( Ale Elwisku - slyszalam o tym pasie poporodowym, ale mi wystarczy wciągac brzuch. Troche robilam cwiczenia polecane na stronie szpitala z W-wy na Karowej i spokojnie moge wciągac teraz brzuch. W zasadzie nic nie wystaje, tyle ze te dodatkowe centymetry są i juz. No i dopiero mocniejsze cwiczenia pewnie cos tu pomogą, bo na razie to takie byle co mogę chyba robic. A ja w ogole lubie cwiczyc i tak smutno mi ze nie mogę sie wyzyc. A Ty Klaudia - kiedy wracasz na swoje gimnastyki??? O ile pamietam to cwiczylas tez kiedys sporo.

Do góry