reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Tusia nie przejmuj sie. Ja po pierwszej ciazy wygladalam tez tragicznie i mowilam ze na plazy to pokaze sie tylko w stroju nurka ;) ale jakos przyzwyczailam sie do rozstepow, cellulitu.

Gazelaczku
wszystkiego najjjjjjjjlepszego!!!

reklama
Gazelaczku i Asiolku wszystkiego naj naj na dalszej drodze zycia!!!

a my wczoraj przespacerowalismy jakies 6godz.,wiatr byl okropny,ale malutkiej wiele go nie wlecialo
porobilismy sobie super zakupy z Karolem w Top Seckret,tzn.on tam porobil ;D a ja mu wmusilam pare ciuszkow ;D i teraz jest zadowolony
mam takiego mezczyzne ze jak go za raczke nie wezme to bedzie 100lat w jednych ciuchach chodzil ::)

na plesniawki kupilam Aphtin tak jak polozna poradzila,no i mam nadzieje ze pomoze jak nie to sproboje z moczem.......niezbyt to ciekawa perspektywa ale wole to niz antybiotyk.....bo oprocz Aphtinu to nic wiecej na plesniawki nie ma,reszta to antybiotyki na recepte :(

wkurza mnie ta pogoda bo wczoraj wialo a dzisiaj pada a ja na targ chcialam pojsc zrobic sobie zakupy :mad: qrcze

;D ;D ;D
Dziewczny jak sie rezygnuje z karmienia piersia całkowicie to sie beirze jakies leki aby pokarm nie leciał?

Aha i mam pytanie do mam, które dopajają swoje maluchy.... czy zamist tej wody z glukoza nie można podac dziecku samej wody?

Jakich pieluch używacie? bo ja zwolenniczka papmersów jak zobaczyłam pieluszki pampers to sie załamałam teraz używam huggies są mieciutkie i nie odbijają tak śladów gumki na nóżkach i są przyjemniejsze w dotyku

Kasiu K czy karmiac mieszanką dopajasz swoją Dzidzie? Ile posilków na dobe zjada? Bo mój smok wawelski je po około 110 ml 7-8 posiłków

Dziekuje za życzonka ja osobiscie życze nam wszystkim aby z naszymi ukochanymi uładało sie dobrze i aby Dzidzia była dopełnieniem w zwiazku... abyśmy zawsze chcieli sie zrozumieć i wysłuchać racji drugiej strony i aby zawsze na wspolnym niebie słońce świeciło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Asiołek dopajałam małą jak gorączkowała czasami samą wodą bo jak dodawałam glukozę to pluła, pózniej zamiast wody było mleczko a teraz nie dopajam bo przez to miała większe kolki
pileuszki używałam happy dla wcześniaków można je było tylko z netu sciagnąć bo od 1 do 2 kg ;D ale teraz już zaczeliśmy szaleć z huggisami, nie wiem czemu ale pampersy mi strasznie śmierdzą a jak do tego martynkowe siuśki się dołożyły niewspomne o kupce to możnabyło chatę wietrzyć

Asiołku no i co do posilków to zjada od 7do 8 razy dziennie po 80 a nawet 90 ml generalnie co 3 godzinki
codziennie też robię jej herbatkę 50ml na lepsze trawienie z hippo i podaję jej przy czkawce no i czasami wypija to wszystko powiedzmy to jest jedyne dopajanie

no i najważniejsze spała dzisiaj 5 godzin w nocy a potem 3.5 :D poprostu bomba wyspałam się no i wiem dlaczego tak spała tak mi sie przynajmniej wydaje
po wieczornym karmieniu o 20 pojechaliśmy na chwilkę do znajomych i mała nie spała przez 2 godzinki ciągle się rozglądając potem zasnęła w domciu na 1.5 godzinki no i po przebudzeniu jedzonko i spanko na 5 godzin ;)

chyba jednak warto dziecku zrobić takie aktywne fazy po jedzeniu żeby potem dłużej spało hmmm tak właśnie myślę ;)

Z tego co slyszalam to sa leki na powstrzymanie laktacji - ale nic wiecej nie wiem oprocz tego ze sa ;D.

Ja tez sie zastanawiam nad zmiana pieluszek - newborny 1 pampers, bylo ok ale teraz musimy przejsc na wyzszy poziom i chyba sprobuje inna firme - wlasnie myslalam o huggies. Zobaczymy.

Ja podalam Jasiowi dwa razy sama wode - bez glukozy.

Dziewczny dzieki za odpowiedzi bo tam z Mężulem zastnawialiśmy sie jak oszczedzić dziecku w mlódym wieku uzależniania od cukru... niestety jestem przewrażliwiona na tym punkcie ze wzgledu na otyłość z którą walcze przez całe życie i obżarstwem dlatego nei cche serwowac Malutkiej tej glukozy i tak bdzie miałą po rodzicach tendencje do tycia... a i nie liczac dopajania je jak smoczyca wiec pewnie bedzie pączkiem :-) ale jak troszke podrosnie to mama ją weźmie na odchudzanie ihihihih :-)
ja w dniu porodu ważyłam 104 kg obecnie 87 po porodzie spadło mi 8 kg.... a reszta w ciągu ostatnich 3 tygodni (stres, szpital itp.) Pozostało jeszcze do pozbycia się tylko jakieś 29 kg ;-) no ale ja mamk już wprawę wiec dam radę :-)

A propos jeszcze pieluszek jednorazowych to pampers mi sie całkowicie nie podobają ie ze wzgledu na zapach ale na konstrukcje.,.. mają ostre brzegi, są zbyt cienkie... a lepiej mieć grubsze pieluszki i troszke szersze przynajmniej na początku... generalnie nie przypadły mi do gustu ... za to huggies bardzo :-)

reklama
Gaga niestety nic Ci nie doradze - mnie sie udalo bez zadnych sposobow jeszcze przed 40tyg urodzic. Ale byly tu juz rozne sposoby - rozne mieszanki (skladu nie pamietam:)), duza ilosc seksu, pobudzanie sutkow, wywar z lisci malin, ananas ....

Zycze powodzenia ;D

Do góry