reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Maniu TWoja Gabi ma takie pyzowate policzki jak moja Maja :-) a Ty masz takie cudne dłonie i gługie paluchy :-) jejku jak ja lubie jak kobiety mają takie smukłe dłonie zawsze takie chciałam mieć :-)

Wiki czerwone plamy na skorze to są wykwity... i generalnie zdarzają sie dosc czesto ich przyczyna leży najczesciej w detergentach.... nasza Maja miała wykwity po dotknieciu np. poscieli pranej w zwykłym proszku, lub zwykłym płynie do kapieli dla niemowlakó, lub po ubraniu ją w szpitalu w nowe nieprane ubranka.... po kąpieli w oilatum znika wszystko... mamy jeszcze kremik też z oilatum i teraz ma skoreczke cudniutką śłiczniutką....

Martwi mnie natomiast ten biały nalot... ale pediatra sie do nas wybiera wiec jak tylko przyjedzie to zobaczymy czy to te plesniaweczki....

reklama
co do kupek do zdecydowanie różnią sie te po mieszankach i po karmieniu piersią.... po mieszankach sa gestsze bardziej papkowate .... i śmierdzące:-) a kolor w zależnosci od tego jak dzidziolek powietrza sie nałyka podczas jedzenia - ponieważ wszystkie kupki w połączeniu z powietrzem zielenieją... także jeżeli mało sie nałyka bedzie bardziej żółta jeżeli wiecej to bardziej zielona....

Czesc Dziewuszki,
co do kupek to ja znowu wiem, ze jak zielonkawa po piersi to z nadmiaru laktozy ::),ale jest ona prawidlowa kupka tak czy inaczej. Generalnie moj to jajecznice robi, piekne zolciutkie i czasem lekko zielonkawe mu sie zdarza.

Dziewczyny a czy wasze dzieciaczki nie maja nad ranem czasu oprozniania brzuszka? Moj Alus budzi sie do karmienia, ale nie moze pojesc dobrze, bo juz zaczyna stekac iprezyc sie i kupy sadzi i purka i prezy sie dalej i to wszystko w polsnie robi. Czasem zrobi nawet 3 kupki. Ja zeby byl spokoj to go nad ranem (kolo 5) biore do lozka do nas i tak przy cycu steka do rana wlasciwie do kolejnego normlanego karmienia. Troche mi sie to nie podoba, ale jak go nie zabiore do lozka to ani sie nie naje, a wrecz wtedy sie obudzi, a to stekanie i tak musi swoj czas odczekac :( No i jestem w kropce, bo nosic go nad ranem z 2 czy 3 godziny zeby sie nei przyzwyczail do naszego lozka nie mam zamairu.

Maja też sie prezy i steka ale nie ma reguly czy rabo czy wieczorem ma takie okresy i tyle.... czasem robi to przez sen czasempodczas karmienia a czasem sie budzi... a ja jak widze że mocno jej coś dokucza to masuje jej brzuszek wtedy albo zrobi kupe albo sobie bąki puszcza i jest jej lżej :-)

moj Maciek jak u Martuski - rano jednoczesnie chce pojesc i pokupkac
i w rezultacie oboje sie stresujemy, bo on nie moze tak wszystkiego robic na raz...

reklama
Tusia! No na to całowanie nie wpadłam :D No ale tak to jest z matkami :) udaja ze nie wiedza o co chodzi :) No ale jak on tak wczesnie zaczyna to ja pewnie niedługo babcią zostanę. :D

Do góry